Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: gokhand - 04 Kasım 2013, 19:44:49

Başlık: Bonning Knife
Gönderen: gokhand - 04 Kasım 2013, 19:44:49
Çelik; Civa çeliği,
Sap; Elime ne geçti ise
Liner; Paçavra kumaş
Sanatsallık, görsellik, titizlik; puan çıkmaz

İşlevsellik; Üçüncü kasapta bir hafta kalacak (videodaki). Diğer ikisinin görüşleri; "sapına elimiz alışmamış" ikincisi " bunu fazla inceltmişssin"

Video
[img width= height=]http://img17.imageshack.us/img17/2617/j8feewnjhequjjiynblwgk.mp4.th.jpg[/img] (http://imageshack.us/clip/my-videos/17/j8feewnjhequjjiynblwgk.mp4/)






(http://imageshack.us/a/img12/3377/a85i.jpg)


(http://imageshack.us/a/img546/4721/0wmt.jpg)


(http://imageshack.us/a/img708/6651/vvc5.jpg)


(http://imageshack.us/a/img708/6247/u73n.jpg)


(http://imageshack.us/a/img202/5429/t1s8.jpg)





Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: samet bayraktar - 04 Kasım 2013, 20:07:29
ustam elinize sağlık çok güzel olmuş alışılmışın dışında olması güzel.
Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: gokhand - 04 Kasım 2013, 20:15:50
ustam elinize sağlık çok güzel olmuş alışılmışın dışında olması güzel.

ne ustası samet kardeş, çırak dahi olamadık daha ( tevazu degil) sonra Ustalara ayıp olur :)
Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: sefaçabuk - 04 Kasım 2013, 20:17:20
Ellerine sağlık, bir yandan da dağcılık var sanırım  ;)
Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: gokhand - 04 Kasım 2013, 20:18:47
Ellerine sağlık, bir yandan da dağcılık var sanırım  ;)

sadece botlarım var :) hani bir nal tamam geriye kaldı 3 nal bide eşşek :)
Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: Salim Türk - 04 Kasım 2013, 20:20:33
Öncelikle ellerine sağlık. Sap biraz daha ergonomik olabilirdi. Bu değişiklikle birlikte balçak biraz daha ufalabilirdi ve en önemlisi balçağı kesmek yerine delseydin keşke. İşini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorsa hiçbir sorun yok. 
Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: gokhand - 04 Kasım 2013, 20:36:22
Öncelikle ellerine sağlık. Sap biraz daha ergonomik olabilirdi. Bu değişiklikle birlikte balçak biraz daha ufalabilirdi ve en önemlisi balçağı kesmek yerine delseydin keşke. İşini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorsa hiçbir sorun yok.

Tesekkurler Salim senin yorumlarını seviyorum :)   Sap aslında çok ergonomik çünki bu bıçağın tutuş şekli aslında aşşağıdaki gibi.

(http://imageshack.us/a/img7/6558/dkmd.jpg)

bu büyükbaşların kemiklerini ayırmak için mesela vertebraları prof kasaplar vidyodaki gibi çalışıyor o yüzden balçak büyük ve enli yani el bıçağa doğru kaymasın diye , bıçağın gerçek işlevi

http://www.youtube.com/watch?v=xijmge8_NJw


Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: Salim Türk - 04 Kasım 2013, 21:10:35
Bu videonun benzerini daha önce seyretmiştim :) Benim seyrettiğimde büyük baş hayvanın çok kısa süre içinde tüm kemiklerini ayırıyordu. Orada da aynı tarz sıyırma bıçağı kullanılıyordu. Ustalık başka bişey :)   
Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: gokhand - 04 Kasım 2013, 21:33:03
tabi civa celiginin bu vidyodaki bıçağın esnekligi ile alakası yok. Fakat boyle bir bıçakta yaptım sanayi tipi demir testeresinden o da kasapta. Vidyoda finalde cıkardıgı kısım Bonfile . işte bundan ne pastırma olur :)
Başlık: Ynt: Bonning Knife
Gönderen: ecorotti - 04 Kasım 2013, 21:49:47
Gökhan usta ellerin dert görmesin. Ard arda ürünler geldi. :)