Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 15 Ekim 2013, 22:18:17
-
Biraz irice bir Nakiri, bildiğiniz gibi Nakiri Japonlara özgü bir sebze bıçağı. Malzeme D2, kalınlığı 2.5 mm, namlu boyu 190 mm, sap 115 mm, genişliği 85 mm. Sapta abanoz ve ceviz ( eski bir sandalye bacağı :) ). Ağız tek taraflı dış bükey bileme. Yüzey karartması %3 lük nitrik asit döngüsü.
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Nakiri/DSCF5048_zps2deafd94.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Nakiri/DSCF5048_zps2deafd94.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Nakiri/DSCF5047_zpsb927af11.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Nakiri/DSCF5047_zpsb927af11.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Nakiri/DSCF5050_zpsa3ea9ed8.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Nakiri/DSCF5050_zpsa3ea9ed8.jpg.html)
-
Ustam elinize sağlık her zaman ki gibi çok temiz bir işçilik olmuş. :)
-
:2up :2up :2up
Ellerine sağlık Sefa ustam, herzmanki gibi on numar bir iş :2up
-
Üstad her yeri mükemmel. Elleriniz dert görmesin. Sayenizde yurt dışında gördüklerimizi burada görme imkanı buluyoruz.
-
Ellerinize sağlık Sefa hocam... :)
-
Sefa hocam harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
-
mükemmel bir nakiri elleriniz dert görmesin ellerinize emeginize saglik sefa hocam
cok hos bir nakiri olmus süper :2up :2up :2up :2up :2up
-
Çok teşekkürler arkadaşlar, sağolun.
-
Hocam ellerinize saglik guzel olmus .bayraminiz mubarek olsun
-
Hocam ellerinize sağlik cok şık sade ve elegant duruyor.Bu arada hayirli bayramlar dilerim..
-
Üstad yine muazzam bir emek, muazzam bir bıçak olmuş. Merakımdan soruyorum, imzanızı bıçaklara el ile atıyorsunuz?
-
Güzel sözleriniz için teşekkürler arkadaşlar, sağolun. Kaya sağolasın, senin de Bayramın kutlu olsun.
Üstad yine muazzam bir emek, muazzam bir bıçak olmuş. Merakımdan soruyorum, imzanızı bıçaklara el ile atıyorsunuz?
Eray Bey, imzayı el ile atıyorum ama Dremel Engraver kullanıyorum.
-
sefa ustam yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık
-
Elinize sağlık harika olmuş
-
Ellerine emeklerine sağlık Sefa hocam mükemmel olmuş gözlerimiz bayram etti :2up :2up :2up :2up
-
cok guzel olmus sefa usta tebriller
-
Sefa hocam çok güzel olmuş
-
mükemmel bir nakiri elleriniz dert görmesin ellerinize emeginize saglik sefa hocam
cok hos bir nakiri olmus süper :2up :2up :2up :2up :2up
sefa hocam ben sitede umumi bayram kutlamasi yaptim kusurumuz varsa af ola tekrar
hayirli bayramlar diliyorum
Saygilarimla
-
Üstadım iki sorum olacak. Forumda bir yerlerde mutlaka cevapları vardır. Dünden beri kafamı kurcalıyor.
1. Bunun gibi tek taraflı ağızlı bıçakların ağız açısı olmayan tarafında da mikro bir bileme açısı yapılıyor mu?
2. Kabza nasıl monte ediliyor? (Ağaç tek parça halinde matkapla kılavuz açılıp yapıştırılıyor mu?)
Saygılar.
-
Sırayla yanıtlamaya çalışayım.
1. bu tip ağız bilemelerinde ağzın olduğu yerin tersinde de bir mikro ağız yapılıyor evet ama bu çok belirgin değil neredeyse ölçülemeyecek kadar bir ağız.
2. Bu tür saplarda benim uyguladığım yöntem şöyle; kuyruk öncelikle "V" formuna getiriliyor, yani tam bir kuyruk oluyor. Kuyruğun et kalınlığında veya kurtarmıyorsa et kalınlığına yakın bir matkapla kuyruğun göreceği derinliğe kadar deliniyor. Kuyruk tavlanarak bu deliğe sokuluyor. Tavlama-sokma işlemi kuyruk sapa tastamam girinceye kadar devam ediyor. Bu sırada eğer bıçağın suyunu kaçırma olasılığı varsa bıçak kısmına ıslak bir bez sarılıyor. İşlem bittikten sonra kuyruk epoksilenerek deliğe sokulup bırakılıyor. İşlem bu kadar.
-
Eline sağlık ustam, duru bir güzelliği var ;)..
-
Elinize sağlık Sefa ustam , sayenizde bu japon bıçaklarına da aşina olduk her şeyiyle çok güzel :2up
-
Eline sağlık ustam yine mükemmel :2up :2up :2up