Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 15 Ekim 2013, 22:18:17

Başlık: Nakiri
Gönderen: sefaçabuk - 15 Ekim 2013, 22:18:17
Biraz irice bir Nakiri, bildiğiniz gibi Nakiri Japonlara özgü bir sebze bıçağı. Malzeme D2, kalınlığı 2.5 mm, namlu boyu 190 mm, sap 115 mm, genişliği 85 mm. Sapta abanoz ve ceviz ( eski bir sandalye bacağı :) ). Ağız tek taraflı dış bükey bileme. Yüzey karartması %3 lük nitrik asit döngüsü.

(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Nakiri/DSCF5048_zps2deafd94.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Nakiri/DSCF5048_zps2deafd94.jpg.html)

(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Nakiri/DSCF5047_zpsb927af11.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Nakiri/DSCF5047_zpsb927af11.jpg.html)

(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Nakiri/DSCF5050_zpsa3ea9ed8.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Nakiri/DSCF5050_zpsa3ea9ed8.jpg.html)

Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: SertacMezereli - 15 Ekim 2013, 22:27:47
Ustam elinize sağlık her zaman ki gibi çok temiz bir işçilik olmuş. :)
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Soytürk Dönmez - 15 Ekim 2013, 22:54:24


     :2up  :2up  :2up

  Ellerine sağlık Sefa ustam, herzmanki gibi on numar bir iş   :2up
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: ecorotti - 15 Ekim 2013, 23:01:29
Üstad her yeri mükemmel.  Elleriniz dert görmesin.  Sayenizde yurt dışında gördüklerimizi burada görme imkanı buluyoruz.
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: ugurcan_20 - 15 Ekim 2013, 23:02:38
Ellerinize sağlık Sefa hocam...  :)
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Salim Türk - 15 Ekim 2013, 23:07:58
Sefa hocam harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Yilmaz Dogan - 15 Ekim 2013, 23:15:19
 mükemmel bir nakiri elleriniz dert görmesin ellerinize emeginize saglik sefa hocam
cok hos bir nakiri olmus süper :2up :2up :2up :2up :2up
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: sefaçabuk - 15 Ekim 2013, 23:26:16
Çok teşekkürler arkadaşlar, sağolun.
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: suf77Taner - 16 Ekim 2013, 00:06:02
Hocam ellerinize saglik guzel olmus .bayraminiz mubarek olsun
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Kaya - 16 Ekim 2013, 00:08:59
Hocam ellerinize sağlik cok şık sade ve elegant duruyor.Bu arada hayirli bayramlar dilerim..
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: eraonk - 16 Ekim 2013, 00:46:09
Üstad yine muazzam bir emek, muazzam bir bıçak olmuş. Merakımdan soruyorum, imzanızı bıçaklara el ile atıyorsunuz?
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: sefaçabuk - 16 Ekim 2013, 01:34:38
Güzel sözleriniz için teşekkürler arkadaşlar, sağolun. Kaya sağolasın, senin de Bayramın kutlu olsun.

Üstad yine muazzam bir emek, muazzam bir bıçak olmuş. Merakımdan soruyorum, imzanızı bıçaklara el ile atıyorsunuz?
Eray Bey, imzayı el ile atıyorum ama Dremel Engraver kullanıyorum.
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: tufan - 16 Ekim 2013, 03:41:07
sefa ustam yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: mehmet turan - 16 Ekim 2013, 09:07:31
Elinize sağlık harika olmuş
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Yunus Emre TOK - 16 Ekim 2013, 09:44:57
Ellerine emeklerine sağlık Sefa hocam mükemmel olmuş gözlerimiz bayram etti  :2up :2up :2up :2up
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: mehmet dülcek - 16 Ekim 2013, 09:59:22
cok guzel olmus sefa usta tebriller
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Mehmet GENÇ - 16 Ekim 2013, 17:38:00
Sefa hocam çok güzel olmuş
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Yilmaz Dogan - 16 Ekim 2013, 18:34:19
mükemmel bir nakiri elleriniz dert görmesin ellerinize emeginize saglik sefa hocam
cok hos bir nakiri olmus süper :2up :2up :2up :2up :2up

sefa hocam ben sitede umumi bayram kutlamasi yaptim kusurumuz varsa af ola tekrar
hayirli bayramlar diliyorum
Saygilarimla
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: ecorotti - 16 Ekim 2013, 22:25:30
Üstadım iki sorum olacak. Forumda bir yerlerde mutlaka cevapları vardır. Dünden beri kafamı kurcalıyor.

1. Bunun gibi tek taraflı ağızlı bıçakların ağız açısı olmayan tarafında da mikro bir bileme açısı yapılıyor mu?
2. Kabza nasıl monte ediliyor? (Ağaç tek parça halinde matkapla kılavuz açılıp yapıştırılıyor mu?)

Saygılar.
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: sefaçabuk - 17 Ekim 2013, 02:07:11
Sırayla yanıtlamaya çalışayım.
1. bu tip ağız bilemelerinde ağzın olduğu yerin tersinde de bir mikro ağız yapılıyor evet ama bu çok belirgin değil neredeyse ölçülemeyecek kadar bir ağız.
2. Bu tür saplarda benim uyguladığım yöntem şöyle; kuyruk öncelikle "V" formuna getiriliyor, yani tam bir kuyruk oluyor. Kuyruğun et kalınlığında veya kurtarmıyorsa et kalınlığına yakın bir matkapla kuyruğun göreceği derinliğe kadar deliniyor. Kuyruk tavlanarak bu deliğe sokuluyor. Tavlama-sokma işlemi kuyruk sapa tastamam girinceye kadar devam ediyor. Bu sırada eğer bıçağın suyunu kaçırma olasılığı varsa bıçak kısmına ıslak bir bez sarılıyor. İşlem bittikten sonra  kuyruk epoksilenerek deliğe sokulup bırakılıyor. İşlem bu kadar.
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: gökhan bakla - 17 Ekim 2013, 17:58:45
Eline sağlık ustam, duru bir güzelliği var ;)..
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: Brac - 21 Ekim 2013, 09:44:28
Elinize sağlık Sefa ustam , sayenizde bu japon bıçaklarına da aşina olduk her şeyiyle çok güzel :2up
Başlık: Ynt: Nakiri
Gönderen: RSM57 - 21 Ekim 2013, 16:29:16
Eline sağlık ustam yine mükemmel  :2up :2up :2up