Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Mehmet GENÇ - 13 Ekim 2013, 00:39:53

Başlık: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Mehmet GENÇ - 13 Ekim 2013, 00:39:53
Çelik civa çeliği,Namlu boyu 130 mm,kalınlık 4 mm en 32 mm,15 mm milden dövülerek yapıldı ,namlu demir 3 florürle kaplandı,sap gürgen
http://gencbicak.tr.gg/-Ue-R-Ue-NLER%26%23304%3BM.htm en üsteki siyah olan bıçak
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Kaya - 13 Ekim 2013, 00:45:35
Mehmet Abi modeli cok sevdim Harika olmuş ..
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Mehmet GENÇ - 13 Ekim 2013, 00:46:58
Mehmet Abi modeli cok sevdim Harika olmuş ..
teşekkür ederim kaya
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Salim Türk - 13 Ekim 2013, 01:14:53
Mehmet Ustam ellerinize sağlık. Tamda kurbana yakışır bıçak olmuş.  :2up :2up :2up
Bu bıçağı siz mi kullanacaksınız? Civa çeliğinin etteki performansı nedir acaba? Çok iyi keskinlik aldığını biliyoruz. Umarım kullanım sonrasındaki performans değerlendirmesini de verirsiniz.
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Kaya - 13 Ekim 2013, 01:47:33
Fransizlarin biçak yapmakta popüler çeliklerinden birisidir 1.2210 diyede aniliyor keskinliği harika agiz tutuşuda çok güze.l Mehmet Usta komplemi su verdin yoksa sadece ağizami su verdin ? Bir arkadaşim komple su verdikten sonra sadece sirtina meneviş yapiyordu harika oluyordu sirtina maviye çalan bir renk kesici ağiza kadar sirasiyla koyu kahve ,sari,açik sari gibi renkler çikariyordu iki sicak metalin arasinda renklerini alir almaz hemen sicak yagda bir daha soğutuyordu esnekliği tatmin ediciydi..
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: gokhand - 13 Ekim 2013, 09:37:26
Mehmet Ustam ellerinize sağlık. Tamda kurbana yakışır bıçak olmuş.  :2up :2up :2up
Bu bıçağı siz mi kullanacaksınız? Civa çeliğinin etteki performansı nedir acaba? Çok iyi keskinlik aldığını biliyoruz. Umarım kullanım sonrasındaki performans değerlendirmesini de verirsiniz.

Salim kardeş, ben sana söyleyim. Civa çeliğinin etteki performansı mükemmelden biraz fazlaca. Et kalınlığını biraz düşük tuttuğum bir bıçağı denemesi icin kasaba verdim keserken sadece hafifce ileriye dogru bastırıyordu :) Ama civa celiğinin karakteri fazlaca sertleşip çok kırılgan olabilmesi eger duzgun menevis olmazssa agızda çok küçük kırılmalar olabiliyor. Ayrıca tane büyümesine kolayca gidebiliyor o yüzden normalizasyon çevirimini unutmamak lazım.
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Salim Türk - 13 Ekim 2013, 12:35:00
Tamda düşündüğüm gibiymiş demek ki :) Herşey yine ısıl işlemde bitiyor deseniz ya.
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: legolas - 13 Ekim 2013, 23:01:10
ellerinize sağlık hocam çok güzel bir çalışma olmuş. :2up
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: lejyoner05 - 14 Ekim 2013, 05:43:32
güzel bir çalışma olmus ellerinie sağlık..
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Mehmet GENÇ - 14 Ekim 2013, 13:51:07
Fransizlarin biçak yapmakta popüler çeliklerinden birisidir 1.2210 diyede aniliyor keskinliği harika agiz tutuşuda çok güze.l Mehmet Usta komplemi su verdin yoksa sadece ağizami su verdin ? Bir arkadaşim komple su verdikten sonra sadece sirtina meneviş yapiyordu harika oluyordu sirtina maviye çalan bir renk kesici ağiza kadar sirasiyla koyu kahve ,sari,açik sari gibi renkler çikariyordu iki sicak metalin arasinda renklerini alir almaz hemen sicak yagda bir daha soğutuyordu esnekliği tatmin ediciydi..
Ağız kısmına komple ama sap yağa sokulmadı,dediğin gibi sırt mavi ağız sarıda ditiyor ağız tutuşu çok iyi oldu eğe nerdeyse dokunmuyor,bıçağı bir arkadaşa kaptırdım artık yenisine sağlık çok beğendi ve fiyatına aldırış etmeden aldı
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Mehmet GENÇ - 14 Ekim 2013, 13:53:21
Yorum yapan herkese teşekkür ederim
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: RSM57 - 21 Ekim 2013, 16:34:52
Mehmet ustam döktürmüş'sün tebrikler  :2up
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Mehmet GENÇ - 22 Ekim 2013, 15:19:41
Mehmet ustam döktürmüş'sün tebrikler  :2up
Teşekkür ederim rasim ustam
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: doctore - 22 Ekim 2013, 15:50:31
kasap ,mutfak ve gıda  işlerinde kullanmak üzere yapılan olan enstrümanlarda haccp normları dikkate alınmalı diye düşünüyorum ..yani saplar ahşap kemik fiber v.s olmamalı...
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Yilmaz Dogan - 22 Ekim 2013, 18:16:48
Mehmet Abi modeli cok sevdim süper  olmuş ellerine saglik öbür  bicaklarda güzel olmus
emegine saglik abi helal olsun cok süper :2up :2up :2up
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Rıza - 23 Ekim 2013, 11:55:37
Mehmet Ustam, çok güzel olmuş.Eline sağlık.İzin verirsen ve becerebilirsem yaptığın çalışmaları kopyalamaya çalısacağım. (Her ne kadar kopyaya karşı olsam da  :) )
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: gokhand - 23 Ekim 2013, 13:43:18
kasap ,mutfak ve gıda  işlerinde kullanmak üzere yapılan olan enstrümanlarda haccp normları dikkate alınmalı diye düşünüyorum ..yani saplar ahşap kemik fiber v.s olmamalı...

Hocam haklısında, hobi amaçlı bıçak üreten bizlerin plastik enjeksiyon kalıpları, makineleri, tesisatı olması biraz zor en iyi ihtimal epoksi mikarta olur onlarında yarın bir gün kansorejen olma ihtimali ortaya cıkarsa hiç şaşmam :(   selamlar saygılar
Başlık: Ynt: Son yaptığım bıçak
Gönderen: Mehmet GENÇ - 23 Ekim 2013, 21:57:48
arkadaslar yorum yapanlara teşekkür ederim.saplara gelince plastikte kansorejen madde ahşap bakteri toplar plastik kansorejen hangisi tehlikeli.gida denetimine gidiyoruz ve bizede plastik ve teflon sap ve doğrama altligi oneritiyorlar ama plastik ve teflon cizilene kadar saygilar