Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Kılıf Yapımı ve deri => Konuyu başlatan: onuronur1234567 - 27 Eylül 2013, 15:17:39
-
Vaketamız yok napalım idare edecez :)
1 adet deri görünümlü ajanda
1 adet ince mukavva
4 adet kemer tokası bağlantı vidası
2 adet ayakkabı bacığı
maket bıçağı
yapıştırıcı
ilk önce ajanda dan deriyi alıyoruz (suni deri herhalde)
sonra mukavvaya güzelce yapıştırıyoruz (deri ince olduğu için kalınlaştırmak için)
sonra bıçağımızı ölçüp deliklerini açıp güzelce dikiyoruz
YORUMLARINZI BEKLİYORUM
-
2
-
3
-
Vaketa olmayınca ne yapacan değil mi :) Ellerine sağlık. İnşallah güzel bir deri ile çalışırsınız.
-
Güzel olmuş ama,elinize sağlık
-
Çok güzel gerçekten.
-
teşekkür ederim
-
ellerine sağlık hocam keyifli bir çalışma olmuş.
-
Keşke biçaği Turgut Abi'ye yollasaydiniz o size harika bir kilif ayarlardi.Kendi yaptiğiniz biçaklarda da istediğiniz gibi kılıf yine yapabilirsiniz.bence o kalite bir biçak kesinlikle asil malzemelerden yapilma bir kilifi hakediyor ,emeklerinizi takdir ediyorum fakat ben öyle bir ustadan bir biçak sahibi olsam oyali bohçalarda sarip sarmalardim.
-
zaten kendi kılıfı var ben bunu deneme amacıyla yaptım sadece ;)
-
Malzeme sıkıntısında ne güzel denemeler çıkıyor, insanın yaratıcılığı açığa çıkıyor, bazen ülkemizde çok malzemenin zor bulunmasına sevinmiyor değilim. Harbiden toptan bu camia Almanya ya da Amerika gibi malzemenin çok daha kolay bulunduğu bir yerde olsa dudak ısırtacak kadar zorlu ve güzel işler çıkarırdı gibi geliyor bana :) Çok güzel bir çalışma olmuş Onur Bey, benim peynirlere yaklaşımım gibi, son zamanlarda fena sardım peynir yapmaya, düzgün bakteri kültürü edinemeyince kefirden, yoğurttan ve diğer peynirlerden bakteri kültürü yaratıyorum, aynı ajandadan kılıf yapmak gibi bişey, sonuçta kılıf oluyor işte, ama daha değerli :)
-
benim peynirlere yaklaşımım gibi, son zamanlarda fena sardım peynir yapmaya, düzgün bakteri kültürü edinemeyince kefirden, yoğurttan ve diğer peynirlerden bakteri kültürü yaratıyorum,
Bu froumdakilerle ne cok ortak yonumuz var şaşırıyorum. Artizan Peynircilik :) Süt dilimlemeye ( süt nasıl dilimlenir bunuda peynirciler anlar hehehehe ) devam