Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Demircilik ve diğer metal işleri => Konuyu başlatan: parola39 - 16 Eylül 2010, 20:56:02
-
kaynak makinesi almayı düşünüyorum.hangi marka ve özelliklerde olması konusunda yardım edebilirmisiniz.şöyle orta yollu bir şey olması yeterli.
-
Herhangi bir çanta tipi kaynak makinesi genelde iş görüyor, ancak 200 lira filan fazladan vererek küçük bir inverterli kaynak en rahatı olurdu herhalde: http://www.hepsiburada.com/Liste/inter-power-inverter-mma-160-cantali-elektrod-hediyeli-/ProductDetails.aspx?productId=hrguvenirmma160&categoryId=451031 (http://www.hepsiburada.com/Liste/inter-power-inverter-mma-160-cantali-elektrod-hediyeli-/ProductDetails.aspx?productId=hrguvenirmma160&categoryId=451031)
Ancak bu konuda daha deniyimli arkadaşlarımız var, onlar doğrusunu söylerler. Bende çanta tipi bir makine var ancak bazen beni bezdiriyor ilk kaynağı yapana kadar, sorun büyük ihtimal benim kaynak yeteneklerimin gitar çalabilme yeteneğim kadar olması olabilir :D (Hiç gitar çalamam da...)
-
İnvertör tip makinalar yüksek frekans üreten doğru akım makinalardır. Daha anlaşılır olması açısından durum aslında şudur: Doğru akım üreten ve dolayısıyla doğru akımla kaynak yapan makinalar daha kararlı arka, daha kolay ilk tutuşmaya, daha kolay arkı devam ettirmeye, daha az sıçrantı çıkarmaya sahip makinalardır. İnvertör makinalarda diğer doğru akım kaynak makinaları ( redresör tip) gibi sargı yoktur bu nedenle aynı özelliklere sahip bir redresöre göre çok çok hafiftirler, serçe parmağınızla bile kaldırabilirsiniz. Bununla beraber fiyatları tarfo tip alternatif akım üreten makinalara göre sinir bozucudur ve hemen karar değiştirmenize neden olur. Aynı işi yapan bir trafo tip makinayı bir invertörün neredeyse üçte biri fiyatına alırsınız. Ancak eğer uzun vadede ben TİG kaynağıda yaparım, buna bir de argon gazı tüpü alırım derseniz invertör iyidir, ama ekonomik durumum invertöre çok uymuyor bana şöyle ucuz makina olsun derseniz o zaman trafolar iyidir. Yaptığı kaynağın sağlamlığı konusunda fark yoktur. Kaynağın sağlamlığı doğrudan makinaya değil yapana bağlıdır.
-
Abi, ben 130 liralık, en en basitinden bir makina almıştım ama köyde kaynak makinasıyla yapılacak çok iş var ve sanki o alet senin işini görmez gibi. En fazla 100 amper verir ve en kalın 2,5'luk elektrotla çalışır bir alet benimki.
-
çin malı olması taraftarı değilim.avrupa menşeili 160 amper yeterli olur.4 lük elektrodu atabilen önerdiğiniz gibi inverter şöyle orta yollu bir makine gerek bana. çok şey mi istedim ne hem bu özelliklerde hem ortayollu biraz fazla oldu galiba.birde benim için önemli olan menşei ve markası Eylem inde dediği gibi köy yerinde çok lazım oluyor gerçekten en basitinden el arabası kırılsa bile ihtiyaç duyuyoruz
-
Çin mallarına o kadar da önyargılı olmayın, piyasadaki bir çok mal zaten markası belli bile olsa Çin de yapılıyor. 4 lük elektrod çok kullanılan bir elektrod değil ama yine de sen bilirsin. İnvertör düşünüyorsan KL ( deWalt ın yan kuruluşudur) ya da Otto weld öneririm. Her ikisiylede sürekli kaynak yapabilirsin.
-
Sefa hocama aynen katılıyorum. işim gereği bu makinaları sürekli takip halindeyim. ums marka 650 amperlik redresör de var 400 amperlik lincoln marka redresörde . küçük inverterlere gelince 4- 5 tane elimde mevcut,invertörlerin içinde en iyi performansı italyan malı olan fimer'den aldım şimdiye kadar, ama şunuda belirteyim birde piyasada expresweld diye bir marka var onuda kullandım, Sefa hocamın önerdiği deWalt ve Otto weld in haricinde bunuda önerebilirim ,eczacıbaşı güvencesi ile satılıyor. expresweld 161 modeli bence senin işini görür hem ekonomik hemde süreklide 3,25 elektrotu yakabilirsin , bu arada 4. lük elektrotu nerde kullanabileceksin merak ettim doğrusu :) işin şu boyutunuda söylemeliyim monafaze makinalar 3,25 ten yukarısında performans veremezler. 4.lük elektrot ve yukarısı için trifaze elektrik ile çalışan makineler gerekir.
-
4 lük elektrodu çift sürme zamanı aşırı zorlama!sonucu kırılan çatlayan pulluk kolları , dişleri ,okları, süveleri ve diğer tarım aletlerinin tamirinde kullanıyor buradaki kaynakçılar.bu parçalar genellikle kaba parçalar kolay kolay kaynak tutmuyorlar.yenilerinin fiyatları ise el yakıyor bu nedenle tamire götürüyoruz.
-
bahsettiğin kalın parçalar için bence 4. lük elektrot değilde 3,25 bazik elektrot yeterli gelir diğe düşünüyorum... kaynatılacak yere derz açılması vede el yakıcak kadar ısıtılıp bazikle kaynatılması yeniden kırılma sorununu ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum.
inverter tip kaynak makinalarının bazik elektrot yakışı hiçte fena değildir. 250 amper trafolu kaynak makinelerinde ise bazik elektrot yakman çok zor.
160 - 200 amper arası Otto weld ,lincoln, Fimer, KL , expresweld gibi markalardan bütçene uygun gelenini tercih etmeni öneririm...
-
kaynak makinası en güzel ... bence ... marka kaynak makinalarıda piyasada var bence tercih edilebilir ..... burada bayağı çeşit var fiyatlara baktım da oldukça iyi