Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Metalurji (ısıl işlem, testler, analizler, çeliğin yapısı vs.) => Konuyu başlatan: saiir - 09 Ağustos 2013, 23:38:52
-
merhabalar arkadaşlar ankaradan selamlar siteniz çok güzel bir iki sorum olacak meyve ve sebze soyacakları yapımında ne tür bir metal kullanılır bu metallere nasıl ağız açılır ağız açtığımda paslanmayacak bir metal olmalı eğer metalin cinsi kalınlığı konusunda beni bilgilendiriseniz çok sevinirim ağız açmada şerit zımpara kullansam olurmu bildim kadar pres baskıyla yapılıyor bildiniz tanıdınız soyacak ve oyacak üretimi yapan birileri varmı yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim herkeze iyi bayramlar
-
arkadaşlar 52 kişi sayfayı görüntülemiş bir kişi bile cevap yazmamış ustalarım sizler yardımcı olun bari
-
Ümit bey 9 ağustosta bu soruyu sormuşsunuz keşke daha önce kendinizi merhaba bölümünden tanıtıp bu soruyu sorsaydınız belki soruya cevap veren ustalar olurdu.Yinede ben vermeye çalışayım.Kullanılan metal fabrikadan fabrikaya değişir ancak paslanmaz olması gerekir bana göre suya çok girdiği için.Paslanmaz çeliğe ağız açtığınızda paslanmaz.Gördüğüm soyacaklar genelde 1 mm civarındaydı büyük ihtimal altındadır. Ağız konusunda bir şey söyleyemeyeceğim ne yazık ki..
Bu arada yanlışım varsa düzeltsin ustalarımız.
-
haklısınız bodoslama daldım hata bende ama insan işine yarıyacak birşey bulunca heycanlanıyor kusuruma bakmayın yardımı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
-
Sebze meyve soyacaklarıyla yakından ilgim yok ama Sertaç'ın da söylediği gibi, paslanmaz çeliklere yönelmek daha doğru olur. Kalınlık olarak ne kadar ince olursa soyma hassasiyeti de o kadar iyi olacaktır diye düşündüm. Ağzı bant zımpara da açılabilir elde de açılabilir, performans açısından bir far oluşturacağını sanmıyorum. Kullanılabilecek çelikler çok çeşitli bir yelpazede olabilir, eğer bulabilirseniz 440 serisi ( B veya C) AEB-L, RWL 34, M390, vs vs vs diye uzar gider. Ağız yapısı incelendiğinde öyle sanıyorum ki kalıpta çıkarılmış bir parça. Elde de yapılabilir mi yapılabilir evet ama değer mi değmez mi onun kararını sizin vermeniz gerekir. Bana sorsanız piyasadaki çeşitliliğe bakıldığında değmez derim ama elbette tercih meselesi.
-
yapmak istediğim bıçak
buda araştırma yaparken bıçaklarla ilgili bulduğum bir site anladığım kadarıyla afrika modelleri
http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Search&limit=250&offset=0&redirs=1&profile=default&search=knife+prefix%3AFile%3ABrooklyn+Museum&uselang=tr
-
Yalnız bu verdiğiniz örnek soyma amaçlı değil de dilimleme amaçlı kullanılıyor.
http://www.bullworks.net/daily/20070909.htm (http://www.bullworks.net/daily/20070909.htm) galiba bu linkten aldınız.
http://www.youtube.com/watch?v=mzueMDCHP0o (http://www.youtube.com/watch?v=mzueMDCHP0o)
http://www.youtube.com/watch?v=WFi5LLel-wk
Biraz daha geliştirilmiş hali :)