Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: sezgingulmez - 19 Haziran 2013, 23:02:55
-
merhaba ustalar
resimdeki kılıç benim ilk çalışmam bunu adının ne olduğunu bilmediğim sağlam bir çelik parçadan kendi imkanlarım ile yaptığım ve taşlamaya verdiğim 75 cm e 8 cm lik bir parça.
fosfat kaplatıp siyah yapmak istiyorum elimden gelirse işlemede yapacağım yanlız sap konusunda sıkıntılıyım tam bir karar vermiş değilim. bununla ilgili fikirleriniz benim için önemli. şimdiden teşekkür ederim
(http://k1306.hizliresim.com/1b/m/pcdfs.jpg)
-
Kopis tarzında bir şey olmuş bu beğendim. 8)
Ancak sap kısmı biraz zorlayacak gibi sizi keşke iç tarafını oymasaydınız.Ağız henüz açılmamış sanırım yanlış mıyım? Birde ağzın başladığı yer(kılıcın genişlik açısından en dar yeri) orayı biraz daha oval yapın bence.Onun dışında güzel olmuş.
-
Profil güzel ama çeliğin ne olduğunu bilmemen ve kabzaya karar vermeden boşaltma işlemi yapman hata olmuş.
-
bu çelik kalıp halinde elime geçti o yüzden içi açıktı bende muzdaribim ama bir şekilde ya dolduracağım yada çalıştığım firmada pe-100 plastik döküp şekil vereceğim. mukavemeti etkiler bir durumu yok gibi duruyor sadece ağırlık merkezi biraz öne kayık acemilikten hesaplayamadığım bir ayrıntı ortasından parça çıkarmayı düşündüm bir kalıp üstadı tanıdığım kırılabilir sert darbede bence alma dedi. belki de sap yok diye ağır geliyor bilmiyorum.
-
Çeliğin kalınlığı kaç? Namluyu bence de boşaltma. Onun yerine kukrilerdeki kan oluğuna benzer bir çalışma yapabilirsin. Hem namlu hafifler hemde görsel olarak çok güzel olur. Hadi bakalım kolay gelsin, sonucu merakla bekliyorum.
-
merhaba.güzel çalışma.buna balçak yapacaksanız sap kısmının altına sarıdan ya da çelikten astar yapabilirsiniz.ince perçinlerle olur sap kısmı.
-
Çeliğin kalınlığı kaç? Namluyu bence de boşaltma. Onun yerine kukrilerdeki kan oluğuna benzer bir çalışma yapabilirsin. Hem namlu hafifler hemde görsel olarak çok güzel olur. Hadi bakalım kolay gelsin, sonucu merakla bekliyorum.
kan oluğu iyi fikir bir iki desen fikrim vardı boydan boya çocuğuma birde isim bulacaktım :) ama ergonomi daha önemli gibi bu arada 4.5 mm den tam ölçmedim ama galiba 3 mm e düştü taşlamadan sonra.
şimdi düşündüm de fosfat kaplatırsam eğer yapacağım işlemeler iyi durmayabilir kan oluğu daha mantıklı gibi
merhaba.güzel çalışma.buna balçak yapacaksanız sap kısmının altına sarıdan ya da çelikten astar yapabilirsiniz.ince perçinlerle olur sap kısmı.
balçak terimini tam bilmiyorum ama sanırım demir siper. evet yapacağım galiba ama bu model kılıçlarda gördüğüm bir model daha var
(http://n1306.hizliresim.com/1b/n/pd985.jpg)
böyle birşey de var aklımda. birde konuya yen dahil olan birisi olduğumdan imkanlar ekipman ve malzemeler konusunda elde olanlar ile yapacağım için elimdekiler neye daha çok imkan verirse oraya da yönelerek konuya çözüm getireceğim gibi 8)