Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Firmalar, Ustalar, Tedarik Bilgileri => Konuyu başlatan: Murat AKIN - 01 Haziran 2013, 00:02:38
-
Geçen hafta hurda pazarında gezerken bu geyik boynuzu gördüm, tezgaha koymuş satıyorlardı.
Bıçak sapı olarak kullanılabilir mi?
(http://img845.imageshack.us/img845/5075/16218052013cumartesiesk.jpg)
-
Eski ve kuru boynuzlar harika olabilir çünkü et kalinliği daha kalin ve temiz oluyor yeni boynuzlarda hayvanlar eskisi gibi beslenemediklerindenmi bilemiyorum et kalinliği az olup bir iki mm altindan süngersi yapi ortaya çikiyor tabi oda bir ise yaramiyor Hocam ben olsa o boynuzu makul fiyatta kaçirmazdim..
-
Nordell gibi sitelerde ince bir halkası 15 tl gibi bir fiyata satılıyor, artık siz düşünün bütün halde ne kadar eder...
-
Uygun fiyatlı ise kaçırmamak gerekir. Şahsen ben öyle yapardım.
-
Bende öyle yapmiştim koca bir boynuz aldim . Et kalinliği 1,5 mm kadar çikti tabiiki uygun fiyatli pahali bir tecrube oldu..
-
Kötü olmuş demek hemen atlamamak gerekiyor. Satan adamda karpuz gibi kestirmez ki :D
-
Eski ve kuru boynuzlar harika olabilir çünkü et kalinliği daha kalin ve temiz oluyor yeni boynuzlarda hayvanlar eskisi gibi beslenemediklerindenmi bilemiyorum et kalinliği az olup bir iki mm altindan süngersi yapi ortaya çikiyor tabi oda bir ise yaramiyor Hocam ben olsa o boynuzu makul fiyatta kaçirmazdim..
kaya benim bildiğim vurulan geyiğin boynuzu dolu olur geyik kendi boynuzunu dökerse içi süngerimsi olur diye biliyorum?
-
Bence hiç kasmayınız, geyik boynuzu gibi özellikli şeyleri eğer tam emin değilseniz almayınız. Ahşap konusu da aynı, iyi bir bıçak malzemecisinden almadığım neredeyse tüm ahşaplar çöpe gitti, ya çatlaklı çıkıyor ya da kofti. Boynuzda da aynı şey, 10 kere aynı çukura düştükten sonra insan akıllanıyor bir daha düşmüyor :) Boynuzu kabzaya uygun ve kesik satan biyerlerden alınız derim, bu sayede aynı zamanda et kalınlığını görmüş olursunuz, aynı zamanda tüm boynusu alıp bi sürü para vermemiş olursunuz, zaten tüm boynuzu kullanamayacaksınız, mutlaka biraz firesi olacaktır.
Mesela:
http://www.english-handmade-knives.co.uk/acatalog/Horn_and_bone_for_Handles__Scales__Spacers_and_insets.html (http://www.english-handmade-knives.co.uk/acatalog/Horn_and_bone_for_Handles__Scales__Spacers_and_insets.html)
http://www.antlerartisans.com/pages/424172/page424172.html?refresh=1078285172318 (http://www.antlerartisans.com/pages/424172/page424172.html?refresh=1078285172318)
http://www.highlandhorn.com/stag-antler/3.htm (http://www.highlandhorn.com/stag-antler/3.htm)
Biliyorum, verdiğim linkler hep yurt dışı, ama bence sadece baston veya bıçak kabzası için boynuz satmaya özelleşmiş dükkanlar en mantıklı kaynaklar...
-
Bu boynuzu geçen hafta ildışı yaptığım bir gezide gördüm.
Bütün olarak satılıyordu, sanırım süs amacıyla yıllarca kullanılmış eski bir boynuzdu, elime alıp incelemedim.
Yalnızca fiyatını sordum 75 tl dediler.
Dip bölümüne bakılırsa sanki geyiğin değişrme sonucu düşmüş boynuza benziyor, içi uygun olmayabilir ama uç bölümlerinin içi dolu olabilir, işe yarar.
-
Eski ve kuru boynuzlar harika olabilir çünkü et kalinliği daha kalin ve temiz oluyor yeni boynuzlarda hayvanlar eskisi gibi beslenemediklerindenmi bilemiyorum et kalinliği az olup bir iki mm altindan süngersi yapi ortaya çikiyor tabi oda bir ise yaramiyor Hocam ben olsa o boynuzu makul fiyatta kaçirmazdim..
kaya benim bildiğim vurulan geyiğin boynuzu dolu olur geyik kendi boynuzunu dökerse içi süngerimsi olur diye Eski ve kuru boynuzlar harika olabilir çünkü et kalinliği daha kalin ve temiz oluyor yeni boynuzlarda hayvanlar eskisi gibi beslenemediklerindenmi bilemiyorum et kalinliği az olup bir iki mm altindan süngersi yapi ortaya çikiyor tabi oda bir ise yaramiyor Hocam ben olsa o boynuzu makul fiyatta kaçirmazdim..
kaya benim bildiğim vurulan geyiğin boynuzu dolu olur geyik kendi boynuzunu dökerse içi süngerimsi olur diye biliyorum?
bende oyle duşünüyordum Turgut Abi ama dediğin sebeblerinden sadece bir tanesi,geyiğin cinsi,yaşi,vurulduğu mevsim vs gibi bir çok etken daha varmis hepsi en uygun olduğunda dahi içinde Süngersi yapi oluyor ama et kalinliği fazla olunca durumu kurtariyor..
-
Biraz kirli gibi ama kaçırmayın alın derim her türlü kullanılır. Eliniz içine oturacak kalınlıkta olsun yeter.Sapı içine gömersiniz olur biter.Örnek:
http://www.flickr.com/photos/45692362@N00/501179340/ (http://www.flickr.com/photos/45692362@N00/501179340/)