Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Firmalar, Ustalar, Tedarik Bilgileri => Konuyu başlatan: meemz1978 - 30 Mayıs 2013, 17:55:47
-
Selam,
Resimdeki çakımı yeni aldım sayılır, anladığım kadarıyla zeytin ağacına herhangi bir stabilizasyon yapılmamış, hatta ağacı dalından kesip kabuğunu soyup çakının üzerine koymuşlar :) tırnak batırınca iz kalıyor, elinize aldığınızda elinizin teri ile bile renk değiştiriyor, tik yağı yada zeytinyağı yada bildiğiniz bir yöntem varsa en uygunu hangisi olur tecrübeli arkadaşlardan rica ederim.
Kaan
(http://i1229.photobucket.com/albums/ee476/meemz1978/IMG-20130530-01496_zpsff8c44f4.jpg) (http://s1229.photobucket.com/user/meemz1978/media/IMG-20130530-01496_zpsff8c44f4.jpg.html)
-
Ben genelde zeytinde bezir yağı kullanıyorum ilk başlarda biraz yapışkan oluyor ama suya karşı çok dayanıklı.Tik, tung, yemekte kullanılan sıvı yağ da kullanabilirsiniz size kalmış.Çakı güzelmiş bu arada.
-
Karnuba mumu güzel olur belki. Zeytin zaten yağlı bir ahşap. Ancak ahşap daha kurumamış tam olarak herhalde, normalde zeytin ahşabı kuruduktan sonra baya bir sert olur...
-
Birkaç kat kalınca keten(bezir) yağı sürüp üzerine karnauba mumu ya da mineral yağ ve balmumu karışımını uygulayabilirsiniz. Ancak hiçbir yağ türevi fiziksel darbe dayanımı sağlamaz. Fiziksel dayanıklılık istiyorsanız en iyi sonuç verecek çözümlerden biri epoksi veya polyester cila uygulaması olacaktır.