Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: hsntrk - 22 Mayıs 2013, 22:54:06
-
Elimde 7-8 bıçaklık bir çelik var ustalarım 420J2. Yurtdışından almıştım acaba bununla bıçak yapmaya girişsem mi :/ işe yararlık ve sağlamlık bakımından iyi derseniz hemen profili çıkartacağım ve işe başlayacağım..
-
420HC Buck'ın çok kullandığı bir çelik, bendeki Buck'daki çelik de bu. Bu çelik için kolay körelir denir. Gerçekten de körelmesi için çok uzun bir zaman geçmiyor. 420HC için kafanızdaki puan neyse bunun yarısı 420J2'nin puanıdır.
Bu çeliğe su vermek için 1000+ derecede demlemek gerek... Bence bu çelik için bu zahmete değmez.
-
420J2, 420HC, 440B ve 440C'nin içeriklerine göre karşılaştırması:
http://zknives.com/knives/steels/steelgraph.php?nm=420HC%2C420J2%2C440C%2C440B&ni=,790,420,488&hrn=1&gm=0
-
420HC Buck'ın çok kullandığı bir çelik, bendeki Buck'daki çelik de bu. Bu çelik için kolay körelir denir. Gerçekten de körelmesi için çok uzun bir zaman geçmiyor. 420HC için kafanızdaki puan neyse bunun yarısı 420J2'nin puanıdır.
Bu çeliğe su vermek için 1000+ derecede demlemek gerek... Bence bu çelik için bu zahmete değmez.
Peki. Çok teşekkürler. Ama ben bu çeliği ne yapacağım :D
-
Dalgıç bıçağı yapabilirsiniz ancak paslanmazlık için ısıl işlemini de kuralına göre yapmak gerek.
-
Basit mutfak bıçakları yapabilirsiniz, piyasadaki çoğu kalitesiz bıçağa göre yine de daha iyi olacaktır...