Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Mehmet GENÇ - 28 Nisan 2013, 21:24:42
-
Dün bu bıçağı ve bir şef ve bir kasap bıçağı kestim birkaçta çakı ağzı bugün ısıl işlem yaptım bu bıçağı şef bıçağını ve kasap bıçağını bitirdim
Çelik rasim ustadan (damascus)
Namlu bileli kısım:135
En Sapın dibindeki gaga ucu 40mm ağız en geniş kısmı 34 mm
Kalınlık 4 mm
Toplam boy:265mm
sap zeytin içbükey bileli
Bir avcı bu bora bıçak modelini istedi namlu boyu onun tercihi
http://www.boraknives.com.tr/Sayfalar/Wenge/408B.html
-
Cok yakisikli olmus mhmet abi eline saglik
-
Cok yakisikli olmus mhmet abi eline saglik
Teşekkür ederim mehmet
-
Valla çok güzel olmuş, namlu işçiliği çok düzgün, saplarda zeytin çok yakışıklı duruyor. Ellerine sağlık.
-
Valla çok güzel olmuş, namlu işçiliği çok düzgün, saplarda zeytin çok yakışıklı duruyor. Ellerine sağlık.
Sefa hocam çok teşekkür ederim beğenmene sevindim
-
Elinize sağlık
-
Güzel bıçak olmuş.Ellerinize sağlık.
-
Damaskusun rengine zeytin kabza çok iyi olmuş eliniz dert görmesin.
-
Elleriniz dert görmesin Ustam. Harika bir bıçak olmuş. Zeytin konusunda tüm söylenenlere bende katılıyorum. Zeytin kabza malzemesi olarak çok güzel görünüyor.
-
Mehmet Ustam yaman biçaklar yapiyorsun bak kiskaniyoruz ha ;)
İnsallah gelirsem senide ziyaret etmek isterim.Nede olsa eniste oluyoruz.. :D
-
Elinize sağlık
Güzel bıçak olmuş.Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim
Damaskusun rengine zeytin kabza çok iyi olmuş eliniz dert görmesin.
Teşekkür ederimElleriniz dert görmesin Ustam. Harika bir bıçak olmuş. Zeytin konusunda tüm söylenenlere bende katılıyorum. Zeytin kabza malzemesi olarak çok güzel görünüyor.
Mehmet Ustam yaman biçaklar yapiyorsun bak kiskaniyoruz ha ;)
İnsallah gelirsem senide ziyaret etmek isterim.Nede olsa eniste oluyoruz.. :D
Kaya usta teşekkür ederim,herzaman beklerim,eşiniz giresunlumu neresinden
-
üstadım eline sağlık cok güzel bir çalışma olmuş :2up :2up
-
üstadım eline sağlık cok güzel bir çalışma olmuş :2up :2up
Teşekkür ederim özgür bir parça lamam vardı onu değerlendirdim
-
Elinize sağlık Mehmet abi güzel olmuş :2up Damascus içinde Rasim beyin eline sağlık :2up
-
Ellerine sağlık Mehmet usta güzel bir çalışma tebrikler Zeytin iyi bir seçim olmuş :2up
-
ellerine sağlık mehmet ustam
-
eline sağlık üstat
-
oy oy oyyy ne güzel olmuş o öyle elinize sağlık mehmet ustam... :2up
-
oy oy oyyy ne güzel olmuş o öyle elinize sağlık mehmet ustam... :2up
Teşekkür ederim bugün sahibine ulaştıeline sağlık üstat
teşekkürlerellerine sağlık mehmet ustam
teşekkürlerEllerine sağlık Mehmet usta güzel bir çalışma tebrikler Zeytin iyi bir seçim olmuş :2up
Teşekkür ederim rasim ustam siz o çeliği yapmasaydınız bende o güzel bıçağı yapamazdımElinize sağlık Mehmet abi güzel olmuş :2up Damascus içinde Rasim beyin eline sağlık :2up
Teşekkürler
-
Mehmet abi ellerine sağlık.
-
damascus ve zeytin iyi kombinasyon olmuş ellerine sağlık Mehmet ustam
-
Mehmet abi ellerine sağlık.
Teşekkürler muratdamascus ve zeytin iyi kombinasyon olmuş ellerine sağlık Mehmet ustam
teşekkürler tufan bey
-
mehmet usta valla yaptigin bicaklara diyecek yok birde damascusa kemik kabza denesen daha hos can alici olmazmi
ama ellerine yüregine saglik cok hos 0lmus
-
mehmet usta valla yaptigin bicaklara diyecek yok birde damascusa kemik kabza denesen daha hos can alici olmazmi
ama ellerine yüregine saglik cok hos 0lmus
sağolasın birkeresinde kemik denedim koku yüzünden attım valla testereyle keserken bile kokuyor ama yine denemekte fayda var kalın kemik bulursam deneyeceğim
-
Mehmet ustam kemiği elle işliyorum ben, rahatsız edici bir kokusu olmadı. Makinada işleniyorsa ısındığı veya yandığı için kokuyor olabilir. Çok düşük devirlerde çalışmak belki bu sorunu giderebilir. Boynuzun kokusu çok daha fazla çıkıyor. Birde tozu olmasa ben kemiği çok sevdim.
-
Mehmet ustam kemiği elle işliyorum ben, rahatsız edici bir kokusu olmadı. Makinada işleniyorsa ısındığı veya yandığı için kokuyor olabilir. Çok düşük devirlerde çalışmak belki bu sorunu giderebilir. Boynuzun kokusu çok daha fazla çıkıyor. Birde tozu olmasa ben kemiği çok sevdim.
ben elde demir testeresiyle keserken kokusu rahatsız etti boynozda sıkıntı yok kemikte 1 hafta atelyeye girememiştim testereyle kesmeme rağmen
-
Dün bu bıçağı ve bir şef ve bir kasap bıçağı kestim birkaçta çakı ağzı bugün ısıl işlem yaptım bu bıçağı şef bıçağını ve kasap bıçağını bitirdim
Çelik rasim ustadan (damascus)
Namlu bileli kısım:135
En Sapın dibindeki gaga ucu 40mm ağız en geniş kısmı 34 mm
Kalınlık 4 mm
Toplam boy:265mm
sap zeytin içbükey bileli
Bir avcı bu bora bıçak modelini istedi namlu boyu onun tercihi
http://www.boraknives.com.tr/Sayfalar/Wenge/408B.html
Eline sağlık ustam. Aslından çok daha iyi olmuş bu bıçak. Hem malzeme seçimi ve senin uygulamanla, hem de talibinin namlu boyu seçimiyle.
-
Dün bu bıçağı ve bir şef ve bir kasap bıçağı kestim birkaçta çakı ağzı bugün ısıl işlem yaptım bu bıçağı şef bıçağını ve kasap bıçağını bitirdim
Çelik rasim ustadan (damascus)
Namlu bileli kısım:135
En Sapın dibindeki gaga ucu 40mm ağız en geniş kısmı 34 mm
Kalınlık 4 mm
Toplam boy:265mm
sap zeytin içbükey bileli
Bir avcı bu bora bıçak modelini istedi namlu boyu onun tercihi
http://www.boraknives.com.tr/Sayfalar/Wenge/408B.html
Eline sağlık ustam. Aslından çok daha iyi olmuş bu bıçak. Hem malzeme seçimi ve senin uygulamanla, hem de talibinin namlu boyu seçimiyle.
Eylem bey şöyle ifade edeyim bora 85 mm tekerle bileme yaparak dar bir içbükey yapıyor bu benim hoşuma gitmiyor açıkcası ben bunu 200 mm tekerle açtım ve daha geniş bir iç bükey oluştu tatlı bir eğim oldu bence tabiki zevkler farklıdır.Ama alıcısı bayıldı başka bıçaklarda yaptıracağım dedi model araştırıyor bunu duymak tabiki insanı mutlu rdiyor.teşekkür ederim
-
İç bükey için teker çapı saptamanıza aynen katılıyorum. Bora'daki arkadaşlar da artık bir iki yenilik yapsalar yakışır.
-
İç bükey için teker çapı saptamanıza aynen katılıyorum. Bora'daki arkadaşlar da artık bir iki yenilik yapsalar yakışır.
Aynen öyle onların tekeriyle bıçağın ortasına kan oluğu açılır bira geniş olur ama olur