Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: ozgurozdemir - 27 Mart 2013, 13:05:18
-
Arkadaşlar mehaba bıcaklar standart kasap ve mutfak bıcağı kulanımına uygun yapıldı en üsteki arkadaş T-7 mov çeliği ısıl işlem kitabına uygun yapılıp sıfır altı işleme tabi tutuldu sertlik 57 hrc kalite cok iyi gecen seneden gelen notlardan biliyorum
altaki 3 adet bıcak onlar 1,4112 alman malı paslanmaz 440b ile karıştırmayalım lütfen alaşım cok farklı
bıcaklar tuz banyosunda 30 dk bekledikten sonra yağda suyu verildi ve -80de 11 saat kadar bekledi akabinde 1 er saat meneviş ve sertlik 58 hrc deneme amaçlı aynı bıcak ayrı kasaplara verildi sonuç mükemmel
-
bunlar seri üretime geçecek mi?
birde bıçakların üzerindeki site senin mi satış mı yapılacak yoksa bilgi amaçlı bir site mi
bıçaklar için birşey demiyorum görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından eminim.
-
Geçen seneki T7 hergün mutfakta kullanılıyor :) Kurbanda da işini hakkıyla yaptılar. Hadi bakalım hayırlısı olsun.
-
Arkadasim bicaklar iyi gözüküyor bizdede hastalik var acaba kalitesi solingenden üstünmüdür
alacak olursak nasil temin ederiz bilgilerinize tsk"ler
-
Arkadasim bicaklar iyi gözüküyor bizdede hastalik var acaba kalitesi solingenden üstünmüdür
alacak olursak nasil temin ederiz bilgilerinize tsk"ler
kalitesi solingenden üstünmüdür derken solingende bu kalite çeliği 9 sene önce kullandılar solingen genelde 4116 veya 4110 kulanır
bu çelik 4112 0,95 karbon 1,30-1,50 arası molibiden ve uygun miktarda vanadyuma sahip bir çelik paslanmaz takım çeliği diye gecer ve imalatçılar bu çeliği pahallı olduğundan kulanmazlar kalite bendeki 400 euroluk solingenden iyi diyebilirim ;)
-
Tebrikler ozgur abi eline saglik bicaklarin ustunfeki site nezaman faliyete gecer
-
Tebrikler ozgur abi eline saglik bicaklarin ustunfeki site nezaman faliyete gecer
yakında inşallah ;)
-
Harika olmuş Özgür, gerçekten birinci sınıf :2up
Ancak namludaki link çalışmıyor ;D
-
Harika olmuş Özgür, gerçekten birinci sınıf :2up
Ancak namludaki link çalışmıyor ;D
linkte çalışmalar devam ediyor ;)
-
Özgür Ustam bıçaklar çok güzeller ellerine sağlık.
-
İşte bu ,bunlar bir başka güzel olmuş sanki Özgür ne dersin?Ellerine sağlık yanlız bunlardan ben de isterim 8)
-
İşte bu ,bunlar bir başka güzel olmuş sanki Özgür ne dersin?Ellerine sağlık yanlız bunlardan ben de isterim 8)
ustam ne diyeyim kimi kırmızı seviyor kimi siyah ne yapacağımı bende şaşırdım bunlardan derken her boydan birtane
-
Yapmışken her boydan olsun bari ;D
-
Özgür t7 dediğin celik 4112 mi oluyor yoksa molibden celiği dediğimizmi
-
Özgür tam kullanımına uygun kasap bıçakları olmuş :2up seçtiğin çelikte bence gayet uygun bir çelik. Kırmızı sap aman diyeyim kullanma, Çin malı bıçaklara benzetirsin. İçtenliğine inanarak söylemek isterim, namlu üzerindeki yazıların büyüklüğü gözü rahatsız ediyor, eğer olanak varsa biraz küçültsen nasıl olur. Ellerine sağlık.
-
Ellerine sağlık Özgür ; yanlız sapları bence fibrox yaptır. Hem çift renk yaptırırsan ( kırmızı-siyah ) süper olur :2up
-
Valla süper görünüyorlar abi sanki fabrikadan çıkmış gibi. :2up
-
Selam arkadaşlar tekrar.
Bir veteriner hekim olarak et ve gıda sektörüne çok yakın durmaktayım. Renkler bıçakların hangi ürünlerde kullanılacağını belirler haccp ve brc gibi gibi denetlemelerin olmazsa olmazıdırç
Kırmızı- çiğ kırmızı etler için
Kahverengi- pişirilmiş tüm ürünlerde
Sarı- Çiğ kanatlı ve tavu ürünleri için
Yeşil- Çiğ sebzeler ve meyveler için
Beyaz- Süt ve süt ürünleri için
Bilgilerinize saygılarımla.
-
Galiba kasaplar erken baram edecek :) Güzel olmuşlar.
-
Özgür Abi, Ellerine sağlık. Artık seri üretime geçme zamanı gelmişti.
Seriyi şef bıçakları takip edecek mi?
-
Güzel olmuşlar.
-
Özgür, çok güzeller sen sanırım marka oldun ,millet birbirine özgür marka bıçak kullan diyecek sanırım.Ellerine sağlık çok beğendim
-
Ellerine sağlık...
-
Ellerin dert görmesin ustam :2up
-
ben olsam sapları açık mavı yapardım . oda olmadı kırmızı. ve kurbanda fılan bu bıçakları gözunuzun önunden ayırırsanız çokkk ararsınız sonra ;D
-
Arkadaşlar bugün bıçaklardan bazılarını yakından görmek nasip oldu ve süperler,Özgürle yakından tanışma ve bu güzel bıçakları görmüş oldum.T7 lerdeki siyah fiber saplar süper bayıldım
-
Ben de kırmızı saplı olanı kullanıyorum. Fotoğraflarda göründüğünden çok farklı. Çelikler zaten çok güzel ama kabze gerçekten çok kaliteli. Onun için doğal malzemeyi seven ben kasap bıçağı için bu kaymaz saplara bayıldım. Hem amaca da daha uygun.
-
Özgür tam kullanımına uygun kasap bıçakları olmuş :2up seçtiğin çelikte bence gayet uygun bir çelik. Kırmızı sap aman diyeyim kullanma, Çin malı bıçaklara benzetirsin. İçtenliğine inanarak söylemek isterim, namlu üzerindeki yazıların büyüklüğü gözü rahatsız ediyor, eğer olanak varsa biraz küçültsen nasıl olur. Ellerine sağlık.
üstad valla markalama ipeğini cıkartanda bir kusur var sanırım :) bir sonrakiler gayet küçük olacaklar ama şimdilik bununla idare etmek durumundayız :)
Ellerine sağlık Özgür ; yanlız sapları bence fibrox yaptır. Hem çift renk yaptırırsan ( kırmızı-siyah ) süper olur :2up
dostum zaten fibrox anti bakteriyel kaymaz saplar ;)
-
brova size başka ne denirki , yakında sürbisaya da ciddi rakip olursunuz siz.Fotolara bakınca sanki fabrikasyondan cıkmış gibi gözüküyorlar .namluları çok güzel parlatmışsınız .
-
Ellerine sağlık Özgür gayet güzel görünüyorlar :2up
-
arkadaşlar herkese ayrı ayrı teşekür ederim marka olmak gibi bir niyetim yok esasen sadece elimizden geldiği kadar kaliteli bıcak yapıp nasiplilerin duasını bekliyoruz kısadan hisse bizim köyde bir ustamız vardı rahmetli lakabı şef ti yahu herkesin andığı bir adam şefin bıcağı şefin beltası şefin girebisi falan filan gayemiz bu yılda 250 bıcak yapıyoz kasap mutfak olarak imkanlar kısıtlı çelik tederaği zor
ve meşakatli malesef alahın izni ile yapıyoz bişiler
bu arada Şafak hocamın malzemesi kargoya verildi
emin kardeşinkiler ayrıldı
Hacı ibrahim abimin takım ayrıldı umarım mutlu olurlar