Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: kazım eren - 28 Ocak 2013, 23:29:15
-
Arkadaşlar izlediğim bazı videolarda(özellikle eğeden yapılan bıçaklarda) işe başlamadan önce normal bir ev tipi fırında bir süre ısıtıyor.Bu işleme temperleme diyorlar sanırım.Bu işlemi çeliği yumuşatmak için mi yapıyorlar? Her çelikte uygulanmaz herhalde? ::)
-
http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-(adim-adim)/egeden-bicak-yapimi/ bunu okumanda yarar var bu her şeyi düzgünce anlamanı sağlayacak bir yazı.Yinede basitçe anlatırsak eğe çeliği sert bir çelik olduğu için yumuşatmak için ısıtılır tekrar bu şekilde işlenir ve tekrar ısıl işlem ve ardından menevişleme yapmak gerekir.
-
Çok teşekkürler.. :)