Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Firmalar, Ustalar, Tedarik Bilgileri => Konuyu başlatan: Low-maker TC Cem - 09 Aralık 2012, 01:45:01

Başlık: Kukrı için tavsiye
Gönderen: Low-maker TC Cem - 09 Aralık 2012, 01:45:01
Sayın üstadlarım kamplarda kullanmak için bir Kukri pala almak istiyorum ne tavsiye edersiniz.
Başlık: Ynt: Kukrı için tavsiye
Gönderen: Abdurrahman - 13 Aralık 2012, 00:10:05
göndermiş olduğum sitedeki veya forumdaki kukrileri inceledinizmi
Başlık: Ynt: Kukrı için tavsiye
Gönderen: Low-maker TC Cem - 13 Aralık 2012, 00:26:38
Sizin kendi denemelerinizden bahsediyorsanız evet inceledim.
Başlık: Ynt: Kukrı için tavsiye
Gönderen: deserteagle - 13 Aralık 2012, 12:35:09
Ben, öncelikle kukriler için anlatılan efsanevi özellilerin etkisinde kalmamayı her kukri severe öneririm.

Kukriler zamanında namlunun farklı yerine farklı ısıl işlem uygulanarak üretilir diye bir efsane vardır. Kukri için odun keserken körelmez, ağzının iç bükey kısmı çok keskin olur, Gurka'ların kukrileri bir savaş sırasında asla kırılmaz gibisinden efsanevi iddialar kalmış aklımda.

Bir ara bunları hatırlayıp da araştırdığımda uygulananın bizim gibi ısıl işlemin ne olduğun anlayanlar için yukarda söylediğim kadar havalı bir işlem olmadığının iddia edildiğini gördüm. Ben çok daha farklı bir şey beklerken yapılan işlem çok daha basit bir şey çıktı. Adamlar kukrinin sadece ön kısmını ısıtarak su veriyorlarmış.İşte efendim o yüzden dış bükey olan ileri kısım zor körelirmiş, iç bükey olan geri kısım da kolay bilenirmiş, bu geri kısım kırılgan olmadığından çok sert de kullansanız kırılmazmış falan filan festekis.

Açıkçası günümüzde üreticilerin bu kadar korkakça ısıl işlem yaptıklarını zannetmiyorum. O nedenle ısıl işlemi amaca uygun olarak yapılmış herhangi bir modern bıçağın bahsettiğim şekilde ısıl işlemi yapılmış bir kukriden daha iyi iş göreceğini düşünüyorum.

Modern imkanlarla ve ısıl işlem bilgisiyle üretilmiş bir kukri bence eskisini asla aratmaz. Tabi iç bükey kısmını üçgen eğeyle bilemek gibi bir durum yok ise.  O:-)