Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: fatma82 - 02 Kasım 2012, 16:07:24
-
(http://www.bidepo.com/images/patlicanmu.jpg)
Patlıcan musakka malzemeleri
4 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
2 su bardağı su
Bol sıvı yağ (kızartmak için)
Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir.
-
Bir yemek konusu açılmamıştı forumda artık oda var ;D Artık tafi aramayacağım annem yokken yeppa. Paylaşım için teşekkür ederim. Hepimize afiyet olsun :2up
-
Fatma hanım güzel yemekler paylaşıyorsunuz gerçi ben patlıcan yemem ama sevenlere afiyet olsun
-
güzel yapıldığı zaman bayılırım patlıcan musakkaya..
paylaşıma teşekkürler..
...
bir daha yaptığınızda:
normal salça yerine;
domatez biber karışık salça (antep tadı diye de satılır)
bir kaç diş sarımsak
ve 1 çay kaşığı kimyon u da karışımıza ekleyip deneyiniz...
lezzet farkına inanamıyacaksınız..
...