Bıçak Sanatı - Forum

Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: fatma82 - 02 Kasım 2012, 16:07:24

Başlık: patlıcan musakka
Gönderen: fatma82 - 02 Kasım 2012, 16:07:24
(http://www.bidepo.com/images/patlicanmu.jpg)

Patlıcan musakka malzemeleri
4 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
2 su bardağı su
Bol sıvı yağ (kızartmak için)

Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Başlık: Ynt: patlıcan musakka
Gönderen: B.B - 02 Kasım 2012, 17:52:39
Bir yemek konusu açılmamıştı forumda artık oda var  ;D Artık tafi aramayacağım annem yokken yeppa. Paylaşım için teşekkür ederim. Hepimize afiyet olsun  :2up
Başlık: Ynt: patlıcan musakka
Gönderen: Mehmet GENÇ - 02 Kasım 2012, 19:24:39
Fatma hanım güzel yemekler paylaşıyorsunuz gerçi ben patlıcan yemem ama sevenlere afiyet olsun
Başlık: Ynt: patlıcan musakka
Gönderen: spyderCollector - 02 Kasım 2012, 19:25:57
güzel yapıldığı zaman bayılırım patlıcan musakkaya..
paylaşıma teşekkürler..

...


bir daha yaptığınızda:

normal salça yerine;
domatez biber karışık salça (antep tadı diye de satılır)
bir kaç diş sarımsak
ve 1 çay kaşığı kimyon u da karışımıza ekleyip deneyiniz...

lezzet farkına inanamıyacaksınız..


...