Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: ferroburak - 06 Haziran 2010, 00:06:19

Başlık: Ustura sınıflandırması
Gönderen: ferroburak - 06 Haziran 2010, 00:06:19
Konuyu bilgilendirme amaçlı açtım.


Bıçak aya kalınlığı (bıçak genişliği)
İnç(2.54 cm) cinsinden 3/8'den 8/8'e kadar değişebiliyor tam bu sayılara denk gelmese de yakın olduğu genişliğe yuvarlama işlemiyle elde edilebiliyor.

Tepeden bakış:
Bıçağın ayaları içbükey yada düz olabiliyor.
(http://desmond.yfrog.com/Himg22/scaled.php?tn=0&server=22&filename=henckelschart.jpg&xsize=640&ysize=640)

Üst sıraya doğru gittikçe daha sinekkaydı tıraş alınıyor ama bu usturalar daha çok bakım gerektiriyorlar.

Uç profilleri
(http://desmond.yfrog.com/Himg241/scaled.php?tn=0&server=241&filename=razorpoints.png&xsize=640&ysize=640)

Farklı aya kalınlıklarında farklı uçlar daha iyi durabiliyor. Round (yuvarlak) uç daha çok kullanılıyor.



Başlık: Ynt: Ustura sınıflandırması
Gönderen: spyderCollector - 06 Haziran 2010, 00:13:54
Üstteki grafikler bıçakların kesit görünüşleri, grafikleri galiba değil mi ?
Başlık: Ynt: Ustura sınıflandırması
Gönderen: ferroburak - 06 Haziran 2010, 04:36:04
Üst resimde kastedilen olay şu:
(http://customstraightrazors.com/coppermine/albums/userpics/chris3.jpg)

Mesela bu VIII nolu profile yakın gibi.