Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: damascus - 27 Mayıs 2012, 17:39:36
-
Bu profili çok önceden ayarlamıştım ama kabza kısmı artık hoşumu gitmiyor ve kullanışlıda durmuyor. Dünde ağzını açtım güzel oldu bence. Sizece ağzı güzgün açılmış mı.İç bükey olarak açtım.Kabza kısmına nasıl bir ayar yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.
(http://f1205.hizliresim.com/x/v/6ww4b.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://f1205.hizliresim.com/x/v/6ww91.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Mutfak bıçağı mı olacak?
-
Forma bakarsan mutfak bıçağına benziyor sap biraz daha ele yatkın olabilir
-
Taşlamayı biraz daha düzenleyip sapa da aşağıdaki formu versen acaba nasıl olur.
-
Valla tam bi standardı yok. Sefa abi o şekilde acarsam taşlam eşiğinin sapa yakın olan tarafı tuafmı olur...
-
Kalınlık olarak 4-5 mm arası kalın bi çelik...
-
Böylece yaparsan tuhaf olur elbette, ama yan yüzeyi komple zımparaya bastırıp ağızın bitiş noktasını aşağıya alırsan ( tabi biraz kalınlık gider) tuhaf durmaz.
-
parmaklar için oyuk acmayı düşünürsen bırazdaha farklı olur