Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: damascus - 13 Mayıs 2012, 13:20:09
-
Çelik fransadan gelen ithal çubuk çelik. Isıl işlemini kendim yaptım. Tüplü ocağım var. Sap kök ceviz.
Hertürlü yoruma açıktır....
(http://c1205.hizliresim.com/x/f/5t1y3.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://c1205.hizliresim.com/x/f/5t1zq.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://c1205.hizliresim.com/x/f/5t20q.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Mutfak için kullanışlı gözüküyor, güzelde olmuş elinize sağlık.
-
Eline sağlık Hakan, çok güzel olmuş :2up
-
Hakan çok sadece güzel bir bıçak olmuş, eminim kullanımı da konforludur. fakat kabza biraz daha ergonomik olabilirdi sanki el tutuşuna göre... bu da eleştiri olsun ^-^
-
Çok güzel olmuş Hakan, işçilik diğer bıçaklarından daha farklı :2up :2up Ellerin dert görmesin.
-
Ellerine sağlık ustam mutfak için idael bir bıçak iyi günlerde kullanmak dileği ile :2up :2up
-
elinize sağlık
-
Hepinize teşekkür ederim. Sap çok rahat bir tutuşu var. Fena degil gün geçtikçe iyisi olacak inşallah...
-
güzel olmuş Hakan , kabzede bıraz daha oynama yapsan dahada ıyı olacaktır ;)
-
hakan eline sağlık taner ustama katılıyorum kabzede birazcık eğe işçiliği var :) ama bıçağın formu işçiliğin çok güzel...
-
Eline sağlık. Mutfak için sapa standardizasyon mu yapılıyor du?
-
Kabza kalınmı olmuş kenarları keskinmi kalmış Benim elime çok rahat geldi ama biraz daha incelteyim ozaman. Hanımla papaz oluyoruz balkonda acele acele yapınca anca bu oldu... Sapı çamterbentini balmumu karışımı uyguladım....Sudan korumak için...
-
Kabza kalınmı olmuş kenarları keskinmi kalmış Benim elime çok rahat geldi ama biraz daha incelteyim ozaman. Hanımla papaz oluyoruz balkonda acele acele yapınca anca bu oldu... Sapı çamterbentini balmumu karışımı uyguladım....Sudan korumak için...
?????
-
Özgür beyin kestirdiği şef bıçağının kabzası konusunda Emre ustama danıştım. Mutfak bıçağı olduğu için prinç yahut mikarta balçak önermişti. Elimdeki mikartalardan deneyeceğim olmazsa hurdacıdan aldığım aliminyum kapı kolunu accık ameliyat edeceğim:)Tamamlamamış olsaydın sana önerim bu olurdu.
Birde kabzanın kıç kısmı çok sivri olmuş. Beni rahatsız ederdi. Ama sen memnunsan o ee yengede memnunsa ;D
-
Profilde, işçilikte süper olmuş eline sağlık Hakan abi. :) Sap bana biraz kalın gibi geldi.
-
Güzel ve farklı bir dizayn olmuş eline sağlık güle güle kullan Hakan
-
Teşekkür ederim. Benim eller biraz iri anca oluyor yoksa çok boş geliyo sap rahat kullanamıyorum. Yemek yapmayıda severim....
-
Özgür beyin kestirdiği şef bıçağının kabzası konusunda Emre ustama danıştım. Mutfak bıçağı olduğu için prinç yahut mikarta balçak önermişti. Elimdeki mikartalardan deneyeceğim olmazsa hurdacıdan aldığım aliminyum kapı kolunu accık ameliyat edeceğim:)Tamamlamamış olsaydın sana önerim bu olurdu.
Birde kabzanın kıç kısmı çok sivri olmuş. Beni rahatsız ederdi. Ama sen memnunsan o ee yengede memnunsa ;D
Ben sap kısmını bal mumu ile kapladım şuan su emme gibi bi özelliği kalmadı.Bulaşık makinesinede attırmıyorum...
-
Eline sağlık usta. Bu namlu geyet kullanışlı duruyor.
Bıçak ucunda benim çok sık yaptığım bir hatayı yapmışsın gibi görünüyor. Bu hatada taşlama sırasındaki el hakimiyetinden dolayı ucun kalınlığı fazlaca azalır. Eğer bunu yaşayan varsa ve gidermede sorun yaşıyorsa burunda sırtı uca doğru biraz fazla bıraksın, ağzın taşlamasını yapsın. Bu ağız taşlaması bittikten daha sonra bu sırt fazlalığını zımparalayıp atsın. ;)
-
Eline sağlık usta. Bu namlu geyet kullanışlı duruyor.
Bıçak ucunda benim çok sık yaptığım bir hatayı yapmışsın gibi görünüyor. Bu hatada taşlama sırasındaki el hakimiyetinden dolayı ucun kalınlığı fazlaca azalır. Eğer bunu yaşayan varsa ve gidermede sorun yaşıyorsa burunda sırtı uca doğru biraz fazla bıraksın, ağzın taşlamasını yapsın. Bu ağız taşlaması bittikten daha sonra bu sırt fazlalığını zımparalayıp atsın. ;)
Orda öyle bir parlaklık olmuş ama incelme yok. Zaten açılı bir çelik olduğu için çok dokunmuyorum.