Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: Mehmet DOĞAN - 04 Mart 2012, 19:40:29
-
Merhaba aranıza katılalı çok olmadı üyelerimizden olan Emre beyden temin ettigim lamalardan ikitane mutfak bıçagı yapmaya başladım kesmiş oldugum profiller başlangıç için yeterli olurmu ne dersiniz,
Diger projem ise yine emreden aldıgım 35cm damaskus ile bir yada iki bıcak yapmak istiyorum bu konuda öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var henüz bir profil seçemedim ama bizim geleneksel çizgilerimizi taşınsın diye düşünüyorum,
Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
-
Kolay gelsin son halinide paylaşırsanız harika olur.Saygılar.
-
Evet bitince, biraz zaman alıcak gibi.
-
Sonunda bitirdim fakat biraz degişiklik yaparak bıçagın namlusunu testere agzından yaptım su verme işlemi yapılmadı profili flex taşı ile kesip şekillendirdim sonra agız açıp emrenin (Damascus) gönderdigi ceviz plakalardan sap yaptım bakalım neler eksik kaldı nereye dikkat etmeliyim fikir ve önerilerinizi bekliyorum
Saygılarla.
-
Her ikiside oldukça geleneksel bir görüntüde olmuş. Yüzey işçiliği bence çok makul, saplarda görüntüyü tamamlamış. Ellerine sağlık, hele de ilk bıçaklar böyleyse ardından çok daha güzel işler izleyeceğiz, öyle anlaşılıyor.
-
Teşekkür edrim bıçakların formu mutfakta kullandıgımız bir bıçaktan kopyalandı bunlarla alıştırma yapıp daha farklı modeller üzerinde çalımak istiyorum, hayırlısı diyelim.