Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: alioztrk - 04 Ocak 2012, 12:09:54

Başlık: bir sorum olacak
Gönderen: alioztrk - 04 Ocak 2012, 12:09:54
herkese merhabalar ben yeni bir üyeyim bçak yapıyorum fakat eski bçaklardan ben avcıyım ve gerçektek keskin olacak kolay kolay körermicek (çünki yeri geliyor kemikte kırıyoruz) bir bıçak yapmak istiyorum bana hangi çeliği önerirsiniz?
şimdiden teşekkürederim
Başlık: Ynt: bir sorum olacak
Gönderen: ozgurozdemir - 04 Ocak 2012, 12:41:34
oncelikle hoşgeldin tanışma bölümüzde tanışmayı ve bir merhaba demenizi öneririm çelik olarakta  malzeme paslanmazmı olacak paslanırmı  kemik kırılacak derken ne kemiğim tavşanmı yoksa dahada büyük bir hayvanmı  normal şartlarda işinizi 4mm kalınlıkta 1060-1095 arası çelik görür paslanmaz istiyorsanız  440c olur.
şöyle yarı paslanmaz olur dersen d2 uygun olur  ;)
Başlık: Ynt: bir sorum olacak
Gönderen: tarpoon - 04 Ocak 2012, 12:46:15
kendınızı tanıtırsanız çok daha fazla cevap gelecektır.. ayrıca forumu araştırıp hangı çelığın sızın için uygun olduğunu anlıyabılırsınız...
Başlık: Ynt: bir sorum olacak
Gönderen: yusuf biçer - 04 Ocak 2012, 15:37:33
çeliği ustalar daha iyi bilir ama

kesinlikle 25 cm boyunda en az 4 mm et kalınlığında ve iç bükey ağızlı bir bıçak tavsiye ederim
Başlık: Ynt: bir sorum olacak
Gönderen: alioztrk - 05 Ocak 2012, 00:17:47
evet tavşan kemiği paslanmaz tercih tabiki
Başlık: Ynt: bir sorum olacak
Gönderen: ozgurozdemir - 05 Ocak 2012, 08:10:36
evet tavşan kemiği paslanmaz tercih tabiki
tavşan kemiği ise 440c den bir av bıcağı yeterli olur kalınlıkta 3,5mm veya 4mm lik bir d2 de işinizi görür