Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: alioztrk - 04 Ocak 2012, 12:09:54
-
herkese merhabalar ben yeni bir üyeyim bçak yapıyorum fakat eski bçaklardan ben avcıyım ve gerçektek keskin olacak kolay kolay körermicek (çünki yeri geliyor kemikte kırıyoruz) bir bıçak yapmak istiyorum bana hangi çeliği önerirsiniz?
şimdiden teşekkürederim
-
oncelikle hoşgeldin tanışma bölümüzde tanışmayı ve bir merhaba demenizi öneririm çelik olarakta malzeme paslanmazmı olacak paslanırmı kemik kırılacak derken ne kemiğim tavşanmı yoksa dahada büyük bir hayvanmı normal şartlarda işinizi 4mm kalınlıkta 1060-1095 arası çelik görür paslanmaz istiyorsanız 440c olur.
şöyle yarı paslanmaz olur dersen d2 uygun olur ;)
-
kendınızı tanıtırsanız çok daha fazla cevap gelecektır.. ayrıca forumu araştırıp hangı çelığın sızın için uygun olduğunu anlıyabılırsınız...
-
çeliği ustalar daha iyi bilir ama
kesinlikle 25 cm boyunda en az 4 mm et kalınlığında ve iç bükey ağızlı bir bıçak tavsiye ederim
-
evet tavşan kemiği paslanmaz tercih tabiki
-
evet tavşan kemiği paslanmaz tercih tabiki
tavşan kemiği ise 440c den bir av bıcağı yeterli olur kalınlıkta 3,5mm veya 4mm lik bir d2 de işinizi görür