Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: yusuf biçer - 24 Aralık 2011, 20:01:58
-
bu gün yeni mutfak bıçağı aldım
(http://ressim.net/8/out.php/i5343154_dscf1277.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343165_dscf1278.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343178_dscf1280.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343197_dscf1281.jpg-k)
boynuz saplı
boynuz saplı mutfak bıçağı olurmu demeyin
olmuş
dikkat ettim sudan bozulmasın diye dışına şeffaf bir epoksi atılmış
genede dikkatli kullanmak lazım suyla fazla yüz göz olmaması gerek
bunlagüzel yemeklere imza atacam kısmetse
iyi yemek yaparım değişik tatları severim
bu göbeği pilavla makarnayla yapmadık tabi
gurmeyim
ama sonradan gurme ;D :D :D
bunlarda benim mutfakta olmazsa olmazlarım ;)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343200_dscf1284.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343206_dscf1287.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343242_dscf1288.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343258_dscf1289.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343264_dscf1291.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343285_dscf1290.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343292_dscf1292.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343308_dscf1293.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343339_dscf1295.jpg-k)
elimden düşmez bu
kolay ve iyi biley tutuyor ;)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343406_dscf1297.jpg-k)
bu da en çok sevdiğim ispanyol malı sebze bıçağım
ama donmuş tereyağ keserken kanırtılıp sapı çatlatılmış
ah şu bıçak düşmanı kadınlar :(
yasakladım artık bıçaklarımı kullanmayı :-\
(http://ressim.net/8/out.php/i5343382_dscf1296.jpg-k)
(http://ressim.net/8/out.php/i5343344_dscf1294.jpg-k)
-
beyaz kabzalı ilginç bir namluya sahip değişik bir bıçakmış, nerelerde hangi amaçla kullanılıyor acaba?
-
aha ilave bi foto da geldi tam ben yazarken soruyu 8)
-
garnitür bıçağı
patates havuç dilimlemeye abi
-
anladım manevrayı, zikzaklı süslü salata. restoran işi :2up
bir kaç victorinox bende de var, süper kesme hizmeti. ^-^
-
anladım manevrayı, zikzaklı süslü salata. restoran işi :2up
;)
-
benim parmaklardaki gomalak cila ;D
-
çok yakışıklı bi mutfak bıçağı o mıknatıslı bıçaklıktan bende çok aradım bulamadım nerden edindiniz acaba.
-
pirge bursa
-
benim parmaklardaki gomalak cila ;D
onu farkettim,
Yusuf hoca yine bişeyler yapıyor diye düşündüm.. kutu cilalanıyor galiba
o çatlağı da epoksiyle doldurmak lazım bir an önce..
detay detay:
bak hocam benim meslek bu fotolarda ne görüyor:
1.rosa minho doğal granit mutfak tezgahı,
2.2x2 mozaik seramik-çini-seramik tezgah arkalığı
3.hazır profil üst dolap ışık bantı ki kırmızı, muhtemelen dolap kapaklarında da kırmızı mevcut
4.üstü dolaplı buzdolabı yeri,
5.dolapların gövdesi (beyaz yada bej) foto belirsiz biraz.
6.bambu kesme tahtası..
forum gözüyle bakınca: oooo ne güzel bıçaklar..
-
benim parmaklardaki gomalak cila ;D
onu farkettim,
Yusuf hoca yine bişeyler yapıyor diye düşündüm.. kutu cilalanıyor galiba
o çatlağı da epoksiyle doldurmak lazım bir an önce..
epoksi yok japona siyah ayakkabı boyası katsam? ;D
-
çok yakışıklı bi mutfak bıçağı o mıknatıslı bıçaklıktan bende çok aradım bulamadım nerden edindiniz acaba.
Onur bey evinize en yakın İKEA mağazasında bulabilirsiniz. Ayrıca mutfak için dövme çelik bıçakta satıyorlar bende bir tane soyma bıçağı var ağız tutuşu çok iyi. Bu arada hala varmı emin değilim ama damascus olanları bile vardı :-\
-
japona soda katılarak dolgu yapıldığını gördüm ama boya bilmem Hocam 8)
-
detay detay:
bak hocam benim meslek bu fotolarda ne görüyor:
1.rosa minho doğal granit mutfak tezgahı,
2.2x2 mozaik seramik-çini-seramik tezgah arkalığı
3.hazır profil üst dolap ışık bantı ki kırmızı, muhtemelen dolap kapaklarında da kırmızı mevcut
4.üstü dolaplı buzdolabı yeri,
5.dolapların gövdesi (beyaz yada bej) foto belirsiz biraz.
6.bambu kesme tahtası..
forum gözüyle bakınca: oooo ne güzel bıçaklar..
+ zeytin yağı :D :D
iyiki mutfağın genel görünüşünü çekmemişim abi
sayacaktın erinmeden
dedektif gibisin abi
mimar olunca tabi;)
görünmeyen başka ne detaylar var?
-
zeytinyağına ve kaşıklığa karışmak istemedim fakat......
kaşıklık oradaysa lavabo hemen sağda,
sonra biraz daha mutfak tezgahı ve sonra ocak.
ocak mutfağın sonundaysa demekki kapı o yanda (gaz girişinden dolayı) mutfak kapısından çıkınca solda sokak kapısı.
sokak kapısından girince solda wc sağda mutfak,
mutfaktan sonra salon, salonun balkonuna mutfak buzdolabı karşısından çıkılıyor...
falan filan diye bi atayım bari..... ne dersin 8)
gerçi Adana da evler çok büyüktür, ama Osmaniyeyi bilmeyince bina boyutunun standart olduğunu varsaydım...
-
zeytinyağına ve kaşıklığa karışmak istemedim fakat......
kaşıklık oradaysa lavabo hemen sağda,
sonra biraz daha mutfak tezgahı ve sonra ocak.
ocak mutfağın sonundaysa demekki kapı o yanda (gaz girişinden dolayı) mutfak kapısından çıkınca solda sokak kapısı.
sokak kapısından girince solda wc sağda mutfak,
mutfaktan sonra salon, salonun balkonuna mutfak buzdolabı karşısından çıkılıyor...
falan filan diye bi atayım bari..... ne dersin 8)
gerçi Adana da evler çok büyüktür, ama Osmaniyeyi bilmeyince bina boyutunun standart olduğunu varsaydım...
:D :D
abi antepte bu ev 2+1
tezgahı iyi bildin ama...
doğalgaz bağlı değil
ondan kapı buzdolabının yanında
eski adana evleri çok yüksek tavanlı abi
4 metre var
serin olsun diye
bide 2 kanatlı giriş kapısından girince ana salon olur
kapının karşısında yine bir iki kanatlı arka kapı olur
yazın iki kapı da kanatlarıyla beraber açılır
rüzgar evin arkasından girer önünden çıkar
püfür püfür ^-^
-
zeytinyağına ve kaşıklığa karışmak istemedim fakat......
kaşıklık oradaysa lavabo hemen sağda,
sonra biraz daha mutfak tezgahı ve sonra ocak.
ocak mutfağın sonundaysa demekki kapı o yanda (gaz girişinden dolayı) mutfak kapısından çıkınca solda sokak kapısı.
sokak kapısından girince solda wc sağda mutfak,
mutfaktan sonra salon, salonun balkonuna mutfak buzdolabı karşısından çıkılıyor...
falan filan diye bi atayım bari..... ne dersin 8)
gerçi Adana da evler çok büyüktür, ama Osmaniyeyi bilmeyince bina boyutunun standart olduğunu varsaydım...
:D :D
abi antepte bu ev 2+1
tezgahı iyi bildin ama...
doğalgaz bağlı değil
ondan kapı buzdolabının yanında
tüh...
doğru ya Antepteydin... :D
-
abi fotoğrafta kaçırdığın birşey var
1 adet göbek ;D
(http://ressim.net/8/out.php/i5343344_dscf1294.jpg-k)
yukarı bak :2up
-
abi fotoğrafta kaçırdığın birşey var
1 adet göbek ;D
(http://ressim.net/8/out.php/i5343344_dscf1294.jpg-k)
yukarı bak :2up
tombiş bir el görünce anladım fakat yazılmaz dedim Yusuf Hocam,
laf aramızda artık aynısından bir adet te bende var.. :))
ama bu fotodan değil bıçağı eğen el fotosundan anladım
-
atmayın kardeşim şu bıcakları bulaşıkmakinasına olsun bitsin
bu arada benim mutfakta nedense benim yaptıklarım değilde baktımda gavur yapımları kulanılıyor yarin ilk işim kendi yapımlarımı mutfak kulanımına uygulamak :)
>:D
-
benim parmaklardaki gomalak cila ;D
onu farkettim,
Yusuf hoca yine bişeyler yapıyor diye düşündüm.. kutu cilalanıyor galiba
o çatlağı da epoksiyle doldurmak lazım bir an önce..
detay detay:
bak hocam benim meslek bu fotolarda ne görüyor:
1.rosa minho doğal granit mutfak tezgahı,
2.2x2 mozaik seramik-çini-seramik tezgah arkalığı
3.hazır profil üst dolap ışık bantı ki kırmızı, muhtemelen dolap kapaklarında da kırmızı mevcut
4.üstü dolaplı buzdolabı yeri,
5.dolapların gövdesi (beyaz yada bej) foto belirsiz biraz.
6.bambu kesme tahtası..
forum gözüyle bakınca: oooo ne güzel bıçaklar..
abi bizim bir FOTO-FAL olayı olacak ta yardımcı olurmusun ?????..... :)) :)) :))
-
resme en soldan başlayalım.
solda...aha bi adam ve önünde uzun bir yol, yolda bi engel var aşarsan sonunda büyük bir mükafat.
ortada...yeni katılan bir aile üyesi hepinize mutluluk ve huzur getirecek, tüm aileyi birleştirip dargınlıkları bitirecek.
sağda... yukarı doğru bakan kurt. aileniz çok güçlenecek, kötülükler size yaklaşamıycak...
a be atasın şimdi bi beşlik be yavv... :D
-
resme en soldan başlayalım.
solda...aha bi adam ve önünde uzun bir yol, yolda bi engel var aşarsan sonunda büyük bir mükafat.
ortada...yeni katılan bir aile üyesi hepinize mutluluk ve huzur getirecek, tüm aileyi birleştirip dargınlıkları bitirecek.
sağda... yukarı doğru bakan kurt. aileniz çok güçlenecek, kötülükler size yaklaşamıycak...
a be atasın şimdi bi beşlik be yavv... :D
:2up :2up :2up
-
yusuf hocam bıcağın hayırlı olsun aynısından bir ara ben almıştım kesimi cok güzel fakat sakın kemiğe sürteyim deme (bak sürtmek diyorum kesmek değil) ağızı dağılı veriyor ama diğer kesimlerde mükemmel performas sağlıyor hayırlı olsun
-
deme
benim işim gücüm etle kemikle yavvv
-
yolu düşen bütün forumdaşları beklerim
özellikle de yemeğe :-\
-
Abi bu Bıçakları neden banada göstermedin. Kıskandım güzeller iyi günlerde kullan...
-
Hüseyincan 5 lik te 5 lik haaa ???
-
yolu düşen bütün forumdaşları beklerim
özellikle de yemeğe :-\
balık varmı yemekte ;D şimdiden pazarlık yapayımda.. tabı yusuf,ta mesajı okuyunca içinden " ıyı bır meşe sopası var sıze diye " geçirirmiş :)) :))
-
Abi bu Bıçakları neden banada göstermedin. Kıskandım güzeller iyi günlerde kullan...
yemekte ablamlar daydık o yüzden heralde
-
yolu düşen bütün forumdaşları beklerim
özellikle de yemeğe :-\
balık varmı yemekte ;D şimdiden pazarlık yapayımda.. tabı yusuf,ta mesajı okuyunca içinden " ıyı bır meşe sopası var sıze diye " geçirirmiş :)) :))
balık pazarı 200 metre ;)
arabada meşe özünden bi tane vardı :-*
-
Viktorinox' u görünce kasaplık yaptığım yıllar gözümün önünden geçti meretin sol elimde delmediği nokta kalmadı desem yeridir.Kemik sıyırmak için yapılmış gördüğüm kadarı ile orijinal bileyisi ile duruyor yanılıyormuyum usta?
-
Güzel bıçaklar,göbeğe kat geliyor demekki :))
-
Güzel bıçaklar,göbeğe kat geliyor demekki :))
michelin lastik adam diyosun
(http://ressim.net/8/out.php/i5344814_michelin-man.jpg-k)
-
Hiç bir zaman zımpara taşında bilenmiş bıçakla yiyeceğiniz bir şeyi kesmeyiniz veya kesilmişi tüketmeyiniz.
Zımpara taşıyla ön bileme yapıldıktan sonra yağ veya su taşıyla bıçağınızı biraz daha bileyiniz.
Bu bilemenin ardından bıçağın kesici ağzını ağacın liflerine dik olarak kesmek için sürtün ki ağzındaki kılağılar ağaçta kalsın.
Sonra bıçağı biraz daha yağ veya su taşına sürtüp bileyiniz sonra bezle silip kullanınız.
Aynı işlem yakında ağaç yoksa bir kaç kez kağıdı da ağzı kesecek gibi gibi sürülebilir.
-
O bıçak benim abimin üretimi bir bıçak kristal paslanmaz tescilli markasıdır boynuz saplı olan bizim Yatağanın gözde bir modelidir aynı üründen bende yapıyorum t5 diye nitelendirilen konik çelikten yapılmıştır dış yüzeyide verniklenmiştir çabuk deforme olmasın diye kurban bıçağı modelimizdir.iyi günlerde kullanın ...
-
Hiç bir zaman zımpara taşında bilenmiş bıçakla yiyeceğiniz bir şeyi kesmeyiniz veya kesilmişi tüketmeyiniz.
Zımpara taşıyla ön bileme yapıldıktan sonra yağ veya su taşıyla bıçağınızı biraz daha bileyiniz.
Bu bilemenin ardından bıçağın kesici ağzını ağacın liflerine dik olarak kesmek için sürtün ki ağzındaki kılağılar ağaçta kalsın.
Sonra bıçağı biraz daha yağ veya su taşına sürtüp bileyiniz sonra bezle silip kullanınız.
Aynı işlem yakında ağaç yoksa bir kaç kez kağıdı da ağzı kesecek gibi gibi sürülebilir.
iyi bilgiler ;)
-
O bıçak benim abimin üretimi bir bıçak kristal paslanmaz tescilli markasıdır boynuz saplı olan bizim Yatağanın gözde bir modelidir aynı üründen bende yapıyorum t5 diye nitelendirilen konik çelikten yapılmıştır dış yüzeyide verniklenmiştir çabuk deforme olmasın diye kurban bıçağı modelimizdir.iyi günlerde kullanın ...
sağolun
-
hocam estağfirullah sen eğer sonradan gurmeysen biz daha hiç bişi gurmedik :D hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız kullan inşaallah birgün yolmuzu düşer de o süpersonic manglocağınla ve bıçaklarınla bize bi kombine kebablar hazırlarsın :)
-
hocam estağfirullah sen eğer sonradan gurmeysen biz daha hiç bişi gurmedik :D hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız kullan inşaallah birgün yolmuzu düşer de o süpersonic manglocağınla ve bıçaklarınla bize bi kombine kebablar hazırlarsın :)
sağol
sen bi gel de gerisi kolay
-
--- Bu konudan taşınan mesajlar ile aşağıdaki konu oluşturulmuştur. ---
Konu: Bıçağın mıknatıslanması
Link: http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/bicagin-miknatislanmasi/ (http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/bicagin-miknatislanmasi/)
-
mutfakta kullanılan bıçakların ağaç ,boynuz,kestamit v.s gibi meteryallerden olması bakteri ve hijyen açısından artık kabul görmüyor ..Haccp kurallarına göre kullanılmıyor ..mümkün olduğu kadar antibakteriyel plastik sap kullnamak sağlık açısından çok önemli estetik olarak çok güzel ama diğer açıdan sakat !
-
mutfakta kullanılan bıçakların ağaç ,boynuz,kestamit v.s gibi meteryallerden olması bakteri ve hijyen açısından artık kabul görmüyor ..Haccp kurallarına göre kullanılmıyor ..mümkün olduğu kadar antibakteriyel plastik sap kullnamak sağlık açısından çok önemli estetik olarak çok güzel ama diğer açıdan sakat !
Aslında burada bir çelişki var bence; kullanılan plastik genelde hurdadan üretiliyor ! Bana soracak olursanız hurdadan imal plastik mi? Yoksa doğadan bize hediye herhangi bir materyal mi? diye tercihim 2. şıktan yana ;)
-
mutfakta kullanılan bıçakların ağaç ,boynuz,kestamit v.s gibi meteryallerden olması bakteri ve hijyen açısından artık kabul görmüyor ..Haccp kurallarına göre kullanılmıyor ..mümkün olduğu kadar antibakteriyel plastik sap kullnamak sağlık açısından çok önemli estetik olarak çok güzel ama diğer açıdan sakat !
Aslında burada bir çelişki var bence; kullanılan plastik genelde hurdadan üretiliyor ! Bana soracak olursanız hurdadan imal plastik mi? Yoksa doğadan bize hediye herhangi bir materyal mi? diye tercihim 2. şıktan yana ;)
victorinox,eicker,burgbowel,wenger,f.dick,pirge bu markalar ve birçoğu o dediğiniz hurda plastikten kullanmaları imkansız gibi bir şey o dediğinizi merdiven altı imalat yapanlarda mevcut .hatta artık anti bakteriyel fibrox saplar zorunlu hale geldi gıda ve et işleme sektöründe...
-
Bende Soytürk Usta gibi doğal malzemelerden yanayım. Görünümü daha güzel oluyor ama işte bakteri üremesi konusunda arkadaşlara da katılmamak mümkün değil. Onun için stabilizasyon işlemi uygulamak şart galiba. Tabi stabilizasyon işlemi bakteri üremesini ne kadar engeller bilemiyorum veya engellemek için nasıl bir stabilize etmek gerekir?
-
konuya ve alakaya maydanoz olarak 1 kemik sıyırma ve 1de fileto bıçağı alacağım 2si içinde olması gereken özellikler hakkında bilgi sahibi olan biri yardımcı olabilirmi. esneklik , incelik , boy , sivrilik vb. olarak. Yeni üye olduğumdan tam oalarak nereye yazacağımı bilemedim burasının uygun olabileceğini düşündüm.
-
flota bıcağı kaliteli celikten üretilmiş ensiz ve esnek olmalı ne fazla uzun ne fazla kısa olmalı kemik sıyırma ise kısa ve sivri olması gerekir bu benim düşüncem