Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: balıkcı - 11 Aralık 2011, 13:59:31
-
kurban bayramı ıcın hem d2 yı denemek hemde bır kasap arkadaşima sözünü yerıne getırmek için yapmış oldugum 4 purofılden elimde kalan 2sınden bırı
toplam uzunluk 30cm
namlu 15.5 cm
kabze 14.5 cm
et kalınlıgı 3mm
pımler murat kucuk kardeşimin benım atölyede yaptıgı mozayık pım denemesınden. bız epoksı donmadı dıye bı kenara atmıştik onlar gelınce elıme deneyeyım dedım bıcagın formunu kasap arkdaş belırledı acıkcası benım derdım sadece d2yı görmektı.
bıcagın bırısını yapıp mezbahya gönderdık akşama kadar 25 30 büyük baş hayvan kesmısler performans süper yanlızca etı tutugunu söyledıler anlamadım ama
kurban bayramında bende ıkı büyük üc kücük hayvan kestım bana göre süperdı hatda esnetme dışinda bcaga her türlü işkencegı yaptım d2 benım ıcın süper
(http://c1112.hizliresim.com/s/c/11b8x.jpg)
(http://c1112.hizliresim.com/s/c/11btc.jpg)
(http://b1112.hizliresim.com/s/c/11c0q.jpg)
(http://c1112.hizliresim.com/s/c/11c7z.jpg)
-
Murat, bu bodrum etkinliğinde sertleştirilenlerden değil mi?
D2'nin handikapı tam pürüssüz kesim yapamaması, eti tuttuğu hikayesi ondan olabilir. Çok tipik bir D2 tarifi vardır, şöyle ünlü bir söz vardır: "D2 takes a lousy edge and holds it forever." Yani "D2 berbat bir ağız tutar ve bunu ilelebet tutar".
Aslında abartıldığı kadar değil, ama tane yapısı ve karbür yapısı abartılı bir çelik olmasından dolayı hep bir testere hissi verir...
-
Murat, bu bodrum etkinliğinde sertleştirilenlerden değil mi?
D2'nin handikapı tam pürüssüz kesim yapamaması, eti tuttuğu hikayesi ondan olabilir. Çok tipik bir D2 tarifi vardır, şöyle ünlü bir söz vardır: "D2 takes a lousy edge and holds it forever." Yani "D2 berbat bir ağız tutar ve bunu ilelebet tutar".
Aslında abartıldığı kadar değil, ama tane yapısı ve karbür yapısı abartılı bir çelik olmasından dolayı hep bir testere hissi verir...
emre hocam aynende dogrudur( bu arada ısıl işlem süper olmuş elıne saglık )
yanlız kesımı benım için süper seneye bundan kesme yüzme sıyırma bıcagı yapma nıyetındeyım hatta denıyoruzya kemıye kemıye vurdum yüzünü bozdum ama hala acayıp kesıyordu :2up :2up :2up
-
Murat tam standart kasap bıçaklarından olmuş, eline sağlık. Sapta ne kullandın? Bu arada o yanda duran plaka Bodrumda imza attığımız plaka değil mi ;)
-
Abi bizim acemice mozaik pin denemelerini kullanarak heder etmişsin güzelim bıçağı. :D
-
Murat, bu bodrum etkinliğinde sertleştirilenlerden değil mi?
D2'nin handikapı tam pürüssüz kesim yapamaması, eti tuttuğu hikayesi ondan olabilir. Çok tipik bir D2 tarifi vardır, şöyle ünlü bir söz vardır: "D2 takes a lousy edge and holds it forever." Yani "D2 berbat bir ağız tutar ve bunu ilelebet tutar".
Aslında abartıldığı kadar değil, ama tane yapısı ve karbür yapısı abartılı bir çelik olmasından dolayı hep bir testere hissi verir...
o zaman D2 kasap bıçakları için uygun bır seçim değildir diyebılırmıyız Emre usta..? bır ıkı tanede ben hazırladım ve bunlar istanbula mezbahaneye numune olarak gıdecek . böyle bır sorun yaşanırsa gelecek olan siparişler yatar :( 440c dahamı uygun olur acaba..?
-
Bıçak çok güzel gözüküyor.D2 kullanma şansım henüz olmadı.Benim büyük şehirlerden uzak olmam çelik konusunda sıkıntı yaşamamı sağlıyor.Birgün bende böyle bir çelikten kasap bıçakları yaparım.Saygılar
-
Murat bence çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Benim en çok sevdiğim bıçak tipidir. Kuyruğu tam uzatmamışsın, kabzanın içine kanal açıp mı oturttun yoksa ahşap iki parçamıydı.
-
eline sağlık çok hoş
-
Murat tam standart kasap bıçaklarından olmuş, eline sağlık. Sapta ne kullandın? Bu arada o yanda duran plaka Bodrumda imza attığımız plaka değil mi ;)
sefa hocam sapı istanbuldan toptancıdan almıştım pılastık delıklerı bile hazırdı hazıra kactım yanı :D :D :D pılakada bodrumda imzaladıgımız güzel hatıra oldu benım için
-
Murat, bu bodrum etkinliğinde sertleştirilenlerden değil mi?
D2'nin handikapı tam pürüssüz kesim yapamaması, eti tuttuğu hikayesi ondan olabilir. Çok tipik bir D2 tarifi vardır, şöyle ünlü bir söz vardır: "D2 takes a lousy edge and holds it forever." Yani "D2 berbat bir ağız tutar ve bunu ilelebet tutar".
Aslında abartıldığı kadar değil, ama tane yapısı ve karbür yapısı abartılı bir çelik olmasından dolayı hep bir testere hissi verir...
o zaman D2 kasap bıçakları için uygun bır seçim değildir diyebılırmıyız Emre usta..? bır ıkı tanede ben hazırladım ve bunlar istanbula mezbahaneye numune olarak gıdecek . böyle bır sorun yaşanırsa gelecek olan siparişler yatar :( 440c dahamı uygun olur acaba..?
taner ustam bence 2sındende birer tane yapıp gönder garantı olsun
-
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
-
d2 tam olarak parlatıldığında eti tutma olayı var biraz ückağıt yapıp 120 kum zirkonyum ile üstünden gectiğinizde görünüş ve kesiş acısından gayet başarılı olur ve eti tutmaz
denemiştir :)
t7 çeliğide hemen hemen aynı duruma sahiptir ve genelde aynı şekilde ğiyasaya sürülür.
karbür yapısı büyük olduğundan iyice parlatıldığında bir vantuz gibi malzemeye yapışmaktadır.
ondan dolayı satine bırakmak enfazla 220kum da bırakmak en güzeli
-
Bende Emre ustamın son rötuşlarını ve ısıl işlemini gören bir D2 bıçağı yapmıştım. Ve yine Emre ustamın göndermiş olduğu mikarta ile kabza yaptım. Bıçağın ağzını 400 kum zımpara ile açtım. Yalnız bir yerinde bir hatam olmuş ki bıçağın ucu neşter gibiyken geri kalan kısmı kessem mi kesmesem mi diye düşünüyor. Acaba neden?
-
d2 tam olarak parlatıldığında eti tutma olayı var biraz ückağıt yapıp 120 kum zirkonyum ile üstünden gectiğinizde görünüş ve kesiş acısından gayet başarılı olur ve eti tutmaz
denemiştir :)
t7 çeliğide hemen hemen aynı duruma sahiptir ve genelde aynı şekilde ğiyasaya sürülür.
karbür yapısı büyük olduğundan iyice parlatıldığında bir vantuz gibi malzemeye yapışmaktadır.
ondan dolayı satine bırakmak enfazla 220kum da bırakmak en güzeli
Aynen. Islak odun kırarken farkettim ben de, yanakları kaba kumda bırakmak çok daha iyi sonuç veriyor. Aynı plakadan kesilmiş iki bıçaktan kendime yaptığım ve kaba bıraktığım bıçak rahat çalışırken, hanıma yapıp ayna gibi parlattığım bıçak sıkışıp kalıyor. Zımparalamayı da namluya dik yapmakta yarar var.
-
fazla değil sırtan agıza kadar 120 kum zirkonyum işi gayet iyi görüyor :)