Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: vedatgizlenci - 15 Kasım 2011, 22:40:46
-
Slm
Yeni yaptığım mutfak bıçaklarını paylaşmak istiyorum
Çelik CK 60 Sulu
Kalınlık 4 mm
Boy : Büyük 28 Küçük 20 cm
En : Büyük 5 Küçük 3,5 cm
Sap Zeytin kökü
Sap hızlı yapıştırıcı ile stabilize edilmeye çalışıldı ?
Syg
-
fotoğrafların linkini eklemeyi unutmuşsunuz sanırım
-
Unutmadımda, yüklendi sandım yüklenmemiş. Imageshake de problem var sanırım
-
(http://img72.imageshack.us/img72/9870/20111115215555800x600.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/72/20111115215555800x600.jpg/)
(http://img525.imageshack.us/img525/3613/20111115214522800x600.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/525/20111115214522800x600.jpg/)
(http://img140.imageshack.us/img140/2691/20111115215535.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/140/20111115215535.jpg/)
(http://img844.imageshack.us/img844/4650/20111115215754.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/844/20111115215754.jpg/)Bu kez resimleri yükleyebildim galiba
-
Bıçaklarınız güzel :2up, fotoğraflarınız kötü :-[. Gece çekmişsiniz sanırım, ışık yetersizmiş.
-
Vedat resimler link olarak görünüyordu, ufak bir destek attım haberin olsun. Ellerine sağlık gayet işlevsel ve güzel görünüyor, sulu malzemeden mi işledin?
-
Namlular güzel ama kabzaların arka kısımları doğrama esnasında pek ergonomik olmayacaktır.Mutfak bıçaklarında özellikle düz sapların tercih edilmesinin sebebi budur.Paylaşım için teşekkürler.
-
Yorumlarınız için teşekkürler. Gece cep telefonuyla çekince böyle oldu maalesef.
Evet Sefa hocam sulu malzemeden. Resimler için sağolun bu kez neden resim koymayı beceremedim bilmiyorum. ???
-
Vedat bey bu arada doğum günün kutlu olsun, nice sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim :2up
-
Çok teşekkür ederim
-
:2up Çok hoş olmuş bence kabzalar özellikle, hemencecik kararacaklar, paslanmasın diye iyice temizleyip bir sirke dolu kaba daldırıp sonra da güzelce pamuklu bezle ovalarsanız üstündeki siyah katman paslanmayı önleyecektir bir süre...
-
Sağolun Emre Bey. Size abartı gelmesin ama sayenizde bıçak yapmaya başladım. Az önce baktımda 20 Ağustos 2010 da size mesaj atmışım. O muhteşem mutfak bıçaklarınıza hasta olup hemen sipariş vermeye kalkmıştımda, siz gayet sabırlı bir tarzda neden yapamayacağınızı anlatıp kendimin yapmasının daha keyifli olduğunu ifade etmiştiniz. Nihayet bıçağa benzer birşeyler yapabildim ama asıl hedef sizinkiler gibi mükemmel bıçaklar yapabilmek 8). Bu arada tüm forumdaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Onların katkıları paylaşımları olmasaydı finansçıdan bıçakçı olmazdı. Bu vesileyle tüm arkadaşlara
teşekkür ederim.
-
Hoş bıçaklar. İşin açıkcası ilk bakışta kıyma tahtasının üzerinde ki çalışmasını hayal ettim ve tamda bu kanıya varmıştım ki...
:2up Çok hoş olmuş bence kabzalar özellikle, hemencecik kararacaklar, paslanmasın diye iyice temizleyip bir sirke dolu kaba daldırıp sonra da güzelce pamuklu bezle ovalarsanız üstündeki siyah katman paslanmayı önleyecektir bir süre...
Emre ustam konuşturdu sanatkarlığını. Emre ustam heykeli dikilecek adamsın.
-
vedat bey nice senelere,
bıçaklarınızda gerçekten güzel görünüyorlar güle güle kullanın. ;)
-
nice senelere, böyle daha nice güzel bıçaklar üretirsiniz inşallah
-
ellerinize sağlık güzel bıçak lar
-
Sağolun arkadaşlar. Aslında yeni bıçak yapan birisi olarak kendi tespit edebildiğim hatalarıda paylaşayım. Yeni başlayanlar için önemli.
1- Bıçak kullanım yerine göre çelik seçimi hatalıydı. Metalurji bilgisine biraz vakıf olmak lazım çelik seçerken.
2-Geometriden genel olarak memnunum ama istediğim açıları tutturamadım. Biraz sırt konkav oldu. Bidaha yapsan keskinlik adına biraz açıyı daraltırdım.
3-Kabza deliklerini ahşaba delerken çelik için ayarlanmış matkap devriyle delmeyin. Ahşapta devir hızı daha yüksek olmalı aksi halde delik düzgün olmuyor.
4-Kabzayı kabaca kesip yapıştırdıktan ve pimledikten sonra şekil vermeye kalkmak zor. (Bekir Çankırı'nın çizgi roman tadında anlattığı işlem sırasına bakmak lazım)
5-En önemli hata kabzayı yakıp ince işçiliği yaptıktan sonra namlunun perdahını beğenmeyip tekrarlamaktı. Dolayısıyla kabzada kirlenmeye yol açtı.
Şimdilik bunları görebildim
-
Vedat Bey bunlar çok güzel bir ikili olmuşlar, ben çok beğendim. sabırla ve özenle hazırladığınız bu bıçakların kullanılması da sanırım ayrıca bir keyif verecektir. ellerinize sağlık ;)
-
Sağolun Emin bey