Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Firmalar, Ustalar, Tedarik Bilgileri => Konuyu başlatan: vedatgizlenci - 01 Kasım 2011, 21:56:14
-
Slm Arkadaşlar
Bugün sanayide dolaşırken daha önce alışveriş yaptığım böhler çelik satan bir yerde N690 çelik olduğundan ve bıçak için çok uygun olduğundan bahsetti. İnternet araştırmasında cr oranının %17 ayrıca molibden vanadyum gibi elementler içerdiğini öğrendim ama çok da ayrıntılı bilgi yok. Bu çelikle çalışan oldumu acaba sertleştirme performans v.b. nasıldır bilgi verirseniz memnun olurum.
İkinci sorum D2 çelik fiyatı hakkında olacak. Aynı firmadan 3 mm kalınlıkta 1.250 gr. d2 için 22 lira fiyat ödedim. Normal midir.
Syg
-
Vedat bey söylediğiniz çelik Ülkemiz koşullarında bulunabilecek en iyi çeliklerden biri buradaki http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/mutfak-bicaklari/ bıçakları N695 ten yapmıştım, kullanan arkadaşlar gayet memnun. Isıl işlemde fırında östenizasyon şart ( hoş D2 içinde öyle) Bu durumu da gözönüne almanız öneririm. Fiyatları Özgür daha iyi bilir o konuyu okursa yazacaktı fiyatla ilgili.
-
Teşekkürler Sefa Hocam. Denemeye değer.
-
firma böhler ise aldığınız celikte böhlerin d2 ise fiyat ucuz ama şu şekilde olmuş olabilir satıcının elinde malzeme kesik kalmıştır değerlendirmiştir . fiyat gayet iyi bence uygun yani.
ama böhlerin n690 var evet bıcak için uygun bir çelik fakat kalınlık ebet ve fiyat nedir önemli olan bu bence
n690 ı satan piyasada 1 firma var :)
valla kalınlık uygun ise ben plakayı hemen alırım heç mi heç sorun değil :2up
ama bursada bıcakcılar için getirilmiş ve fiyatından dolayı bıcakcılara satılamamış olabilir.
-
plaka ebatını, kalınlığını ve fiyatını öğrenirseniz N690CO ya ben dahil bir çok talep çıkacaktır.
sağlıcakla kalın.
-
plaka ebatını, kalınlığını ve fiyatını öğrenirseniz N690CO ya ben dahil bir çok talep çıkacaktır.
sağlıcakla kalın.
Bende bende
-
neyse yarın ola hayrola bursa civarında N690 varsa alırız allahın izni ile
-
En kısa zamanda araştırıp bilgi vereceğim.
-
En kısa zamanda araştırıp bilgi vereceğim.
:2up beklemedeyiz
-
Arkadaşlar maalesef bu çeliğin şu anda ellerinde bulunmadığını dün kendilerini yanlış anlamış olabileceğimi ifade ettiler. :( Yinede takip edeceğim.
-
ustadım boşuna kendinizi yormayınız malesef memlekette bu çeliği ithal edip satan iki firma var biri bursada diğeri istanbulda 800 kg lik sipariş olmadan malesef getirmiyorlar