Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Ertarda - 31 Ekim 2011, 12:12:44
-
Çelik: D2
Toplam Boy: 310 mm
Namlu: 175 mm
Sap: Wenge
(http://img23.imageshack.us/img23/7021/blade2101.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-10-31
(http://img703.imageshack.us/img703/7535/blade2102.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-10-31
(http://img834.imageshack.us/img834/3294/blade2103.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-10-31
-
Ellerinize sağlık gerçekten gerçek caponlar gibi olmuş.
-
yine çok güzel :-X
-
Maşallah, üstat ellerinize sağlık,sapta hangi ağaç kullandınız...
-
valla biz sadece bakıp kalıyoruz ancak hızınıza bakarak yetişiyoz tebrikler
-
Ertuğrul valla ne diyeyim işçilik mükemmel, herşey yerli yerinde ammaaa şimdi ben söylemesem zaten kesin Burak ( circassian) söyleyecektir ama o tantoya taşlama eşiği koymasan daha iyi olurdu gibi. Aynı hatayı ben de ilk tantomda yapmışım ( fotosu aşağıda ). Sakıncası var mı, bence yok, ben çok beğendim ellerine sağlık :2up :2up
-
evet sefa usta tantolarda taşlama eşigi olmuyor. neden olmuyor? sanırım iki sebepten
1- japonların klasık habaki yaklaşımında bu yok
2- sanırım çogu tanto kırılmış wakizashi veya katana parçalarından çıktıgı için zaten eşiksiz oluyor. benim yorumuma göre...
burak neder bilmiyorum?
-
Ertuğrul valla ne diyeyim işçilik mükemmel, herşey yerli yerinde ammaaa şimdi ben söylemesem zaten kesin Burak ( circassian) söyleyecektir ama o tantoya taşlama eşiği koymasan daha iyi olurdu gibi. Aynı hatayı ben de ilk tantomda yapmışım ( fotosu aşağıda ). Sakıncası var mı, bence yok, ben çok beğendim ellerine sağlık :2up :2up
evet sefa usta tantolarda taşlama eşigi olmuyor. neden olmuyor? sanırım iki sebepten
1- japonların klasık habaki yaklaşımında bu yok
2- sanırım çogu tanto kırılmış wakizashi veya katana parçalarından çıktıgı için zaten eşiksiz oluyor. benim yorumuma göre...
burak neder bilmiyorum?
Zaten ben de ismini capon bıçağı koydum, tanto değil, hatta japon bile değil.
Tanto bambaşka bir olay.
Şimdi tanto yaptım diye ortaya çıksam, sanırım Ercan Usta'nın, Sefa Usta'nın yaptıklarına haksızlık olurdu.
Özellikle japon savaş sanatı kesici aletlerinin bir geleneği var, hatta bozulmaması gereken bir kalıbı, bir ölçeği var. Açıkçası bu konularda hiç genel kültürüm yok. Elimde son bir parça D2 kalmıştı, bundan ne yapayım diye düşünürken aklıma bu proje geldi. Kendimi şu tarihi kesiciler konusunda aslında çok yetersiz hissediyorum, o yüzden bittikten sonra forumda sergilerken utancımdan adını tanto koyamadım, hatta japon bıçağı bile diyemedim, o yüzden capon bıçağı yazdım. Sizden ricam bunu bir tanto olarak görmeyin.
Not: Ben de kendimi eleştireyim. Taşlama ağzı çok yukarı kaçtı, biraz daha aşağıda bitmesi lazımdı.
-
Üstat,kusura bakma sapın wenge olduğunu belirtmişsin ama ben görmedim. O:-)
-
Taşlama ağzı çok yukarı kaçtı, biraz daha aşağıda bitmesi lazımdı.
Et kalınlığı kaç ki? bence taşlama açısı gayet güzel görünüyor, gözü rahatsız eden bir durum yok.
-
Ertugrul , ellerine saglik. Bence bicaga tanto da denebilir, hicbir mahsuru yok. Modern bir yaklasim oldugundan oturup niye hamon yok , habaki nerde filan demeyi ukalalik addederim. Japonikler de boyle seyler yapiyorlar.( bkz;resim.) Illa da elestir dersen 'tek soyleyebilecegim , taslama cizgisi sirta biraz yakin olmus. Baska da lafim yoktur.
not: kirik bir uzun kilictan yapilmis tantoya rastlamadim, belki yapiliyordur. Ama tekrarlayan sertlestirmelerin hamonu bozacagini dusunuyorum. Ayrica uzun kilic geometrisi ( taslama sirti filan gibi ) tantodan oldukca farklidir. Bir ihtimal benzer geometride cok nadiren rastlanabilen , aikuchi tarzi yapilan kogarasumaru diye birsey var, o da uzun hikaye.
not: taslamayi ,yokote cizgisini simetrik yapabilmek icin bazen kaldirmak gerekebiliyor, herhalde o da ondandir
-
Taşlama ağzı çok yukarı kaçtı, biraz daha aşağıda bitmesi lazımdı.
Et kalınlığı kaç ki? bence taşlama açısı gayet güzel görünüyor, gözü rahatsız eden bir durum yok.
Et kalınlığı 5 mm
-
Form olarak değerlendirmek beni aşan bir konu, bilgi sahibi değilim ama 5mm et kalınlığı için bu ağız bence gayet normal.
-
Capon diyince ben de Al Capone olarak düşünmüştüm :D Bence çok hoş bir çalışma :2up
-
ne acaip adamlar var aramizda :)
not @ al capone bicaklari icin bkz; http://www.bicaksanati.com/forum/kolleksiyon-kosesi/meraba-2002/
-
elinize sağlık
-
elinize sağlık. harika olmuş. inşalah ben de sizin gösterdiğiniz gelişimi sergileyebilirim.
-
ustam yanına birde kılıcını yaptımıydı tam olur caponlar >:D ellerin dert görmesin saygılar
-
bence çok hoş olmuş :) taşlama eşığını ılk denemelerımde bende yapmıstım.
-
elinize saglik.
-
harıka olmuş eline sağlık.
-
abicim ellerine sağlık bu arada kalan son d2 diye birşey duydum sanırım ama 22 diye devam ediyoruz :D sakın yanlış anlama çok da güzel işler çıkıyor da bu kadar hızlı gitmenin içindeki tüm hevesi bir anda götürmesinden endişe ediyorum ;)
-
abicim ellerine sağlık bu arada kalan son d2 diye birşey duydum sanırım ama 22 diye devam ediyoruz :D sakın yanlış anlama çok da güzel işler çıkıyor da bu kadar hızlı gitmenin içindeki tüm hevesi bir anda götürmesinden endişe ediyorum ;)
22 yapıldı yayınlandı. :)
O yüzden 23 diye devam ediyoruz.
D2 bittiyse de Özgür sağolsun, onun gönderdiği 20 bıçaklık 440b var. O da biterse yine Özgür sağolsun, bizi malzemesiz bırakmaz.
-
bence harika iş çıkarmışsınız,gayet güzel görünüyor,ellerinize sağlık.