Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Ertarda - 28 Eylül 2011, 17:38:49
-
Çelik:D2
Namlu boyu:110 mm
Genişilk: 30 mm
Kalınlık:5 mm
Sap: 110 mm Gül
(http://img703.imageshack.us/img703/2668/p1080295a.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-09-28
(http://img17.imageshack.us/img17/3894/p1080296a.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-09-28
(http://img43.imageshack.us/img43/554/p1080297a.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-09-28
(http://img706.imageshack.us/img706/4246/p1080299a.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-09-28
-
Çok güzel ve estetik bir bıçak, kaba ve özensiz bir kılıf... Dost acı söyler, keşke o kılıfı hiç yapmamış ya da en azından hiç fotoğraflamamış olsaydın... Ama burası "Bıçak Sanatı" forumu olduğuna göre, yırttın :)) Kılıf Sanatı diye bir forum varsa eğer, üye olmanı tavsiye etmem... ;)
Sevgiler,
-
elinize sağlık çok kullanışlı bir bıçak formu yine sizin titiz işçiliğiniz çok güzel olmuş tebrik ederim efendim.. :)
-
Ertuğrul Bey elinize sağlık çok güzel bir bıçak olmuş.
-
Pek güzel olmuş Ertuğrul Abicim. Kesinlikle özellikle kabza parçalarının birleşimlerindeki kusursuzluk dikkat çekici :2up Bir tek et kalınlıklarını 3 mm ve altına çeksen çok daha süper olacak kişisel fikrim...
-
av bıçağını avcı üretirse böyle olur :2up
-
Ertuğrul eline sağlık, bu ne hız böyle :2up Hadi yine bir kıllık yapayım, perçinleri eşit yerleştirsen sanki göze daha hoş görünecekmiş, sanıyorum arka ip deliğinden ötürü arka tarafa bir perçin koymamışsın. Ellerin dert görmesin.
-
elinize sağlık sefa ustaya ve emre ustaya katılıyorum kalınlıkları biraz aşağı çekmek iyi olur .
3mm av bıcağı için ideal bir kalınlık bence levye olarak kulanımayacaksa.
ama eldeki malzemeyi değerlendirmekte gerek . şu gecme balçak işini bir türlü beceremedim güzel olmuş
darısı bizim başımıza inşallah
-
Pek güzel olmuş Ertuğrul Abicim. Kesinlikle özellikle kabza parçalarının birleşimlerindeki kusursuzluk dikkat çekici :2up Bir tek et kalınlıklarını 3 mm ve altına çeksen çok daha süper olacak kişisel fikrim...
Ne yazık ki bulabildiğim malzeme bu. Aslında şimdiye kadar hiç dert etmiyordum ama etkinlikte senin bıçakları görünce ince malzemenin çok daha kibar olduğunu fark ettim. Bu arada Sefa Hoca'nın verdiği eğe ile biraz içbükey çalıştım, tabii senin gösterdiğin püf noktalarına uygulayarak. Sonuç olarak moralim düzeldi, sanırım bu iç bükey işini serbest elle halledebileceğim.
-
Abi ellerine sağlık.Yine döktürmüşsün. ;D
-
Ertuğrul eline sağlık, bu ne hız böyle :2up Hadi yine bir kıllık yapayım, perçinleri eşit yerleştirsen sanki göze daha hoş görünecekmiş, sanıyorum arka ip deliğinden ötürü arka tarafa bir perçin koymamışsın. Ellerin dert görmesin.
Sefa Hocam yine çok haklısın. Bittikten sonra ben de fark ettim. Aslında delikleri delerken çok düşündüm, yukarıdaki ip deliğini üst köşeye değil de ortaya delseydim bu görüntü ortaya çıkmayacaktı. Aslında deliklerin mesafesi eşit, ama delikli olan eksenden üstte olduğundan sanırım böyle gözüküyor.
-
Aslında kaba bir bant zımpara ile kolay bir iş inceltmek, veya imkanı olan için döverek inceltme. İşin püf noktası sırtan ağıza enlemesine ve hızlı gezdirerek inceltmeyi yapmak, sonra boylamasına zımpara ile düzgünleştirmek. Ben de bulamıyorum bazen ince malzeme, mecburen inceltmek zorunda kalıyorum. Bir kere 5.4 mm'lik RWL 34 stoğumu bir sebze bıçağı için 1.5 mm'ye inceltmek zorunda kalmıştım ::) Akıl karı bir iş değil ama mecbur kalınca yapılıyor...
-
elinize sağlık sefa ustaya ve emre ustaya katılıyorum kalınlıkları biraz aşağı çekmek iyi olur .
3mm av bıcağı için ideal bir kalınlık bence levye olarak kulanımayacaksa.
ama eldeki malzemeyi değerlendirmekte gerek . şu gecme balçak işini bir türlü beceremedim güzel olmuş
darısı bizim başımıza inşallah
Balçak işinin sırrı lehim. Lehim bütün boşlukları dolduruyor. Çok şık gözüküyor. Bir diğer avantajı da, balçağın sallanmaması için gerekli olan pim adedini ikiden teke düşürüyor. Bu sayede bıçağın en çok yük gören bölgesinde iki delik yerine tek delik sağlamlığı da arttırıyor.
-
abi eline sağlık. yoksa bu Emre'nin orda benim peşimden gelip sıkıştırarak hazırladığın bıçak mı :)) eğer öyleyse çok hızlısın vallaha...
artık başka modellere geçmen gerektiğini düşünüyorum, gözümüz bu modele alıştı.... ;)
-
abi eline sağlık. yoksa bu Emre'nin orda benim peşimden gelip sıkıştırarak hazırladığın bıçak mı :)) eğer öyleyse çok hızlısın vallaha...
artık başka modellere geçmen gerektiğini düşünüyorum, gözümüz bu modele alıştı.... ;)
Yok Emin bu o değil. O içbükey taşlamaydı. Fakat o da hemen hemen hazır. Sadece sap zımparası kaldı. Belki bu akşam onu da yayınlarım. ;)
-
abi eline sağlık. yoksa bu Emre'nin orda benim peşimden gelip sıkıştırarak hazırladığın bıçak mı :)) eğer öyleyse çok hızlısın vallaha...
artık başka modellere geçmen gerektiğini düşünüyorum, gözümüz bu modele alıştı.... ;)
Yok Emin bu o değil. O içbükey taşlamaydı. Fakat o da hemen hemen hazır. Sadece sap zımparası kaldı. Belki bu akşam onu da yayınlarım. ;)
üstadım d2 yede şalomo ile ısıl işlem yaptım deme sakın :)
-
abi eline sağlık. yoksa bu Emre'nin orda benim peşimden gelip sıkıştırarak hazırladığın bıçak mı :)) eğer öyleyse çok hızlısın vallaha...
artık başka modellere geçmen gerektiğini düşünüyorum, gözümüz bu modele alıştı.... ;)
Yok Emin bu o değil. O içbükey taşlamaydı. Fakat o da hemen hemen hazır. Sadece sap zımparası kaldı. Belki bu akşam onu da yayınlarım. ;)
üstadım d2 yede şalomo ile ısıl işlem yaptım deme sakın :)
Daha henüz teknolojim o kadar gelişmedi, henüz şaloma alabilmiş değilim. Küçük tüpün üzerinde yaptım. :D
-
ısıl işlemi bi rüst düzeye taşıdın yani :D
-
Ellerinize sağlık tam av bıçağı olmuş. İyi günlerde kullanın.
-
eline sağlık :) bence çok güzel olmuş.. bende kalın malzeme ıle calışmaya başlamıştım. ama ne hikmet ıse zamanla kalınlığı düşürmeye başladım..
-
Kalınlık düştükçe bıçağın daha iyi kestiği için mi acaba :) İşin uzmanlık konusu, maksimum sağlamlık, minimum kalınlık, minimum açı...
-
Çok güzel. Sevdim bunu. Hafiften I.R.Bailey'in bıçaklarını getirdi aklıma.
-
Kalınlık düştükçe bıçağın daha iyi kestiği için mi acaba :) İşin uzmanlık konusu, maksimum sağlamlık, minimum kalınlık, minimum açı...
2,5mm ile 3,5mm arası iyidir 2mm altı minumum acılarda zorluyor :D sonra geri dönüşüme doğru yol alıyor
4mm üzeri zımparanın ömrünü yiyor tabi 4mm üzerinde iöç bükey düşünülüyorsa ona birşey demem onun keskinliği belli çünkü.
-
Çok güzel. Sevdim bunu. Hafiften I.R.Bailey'in bıçaklarını getirdi aklıma.
Sanırım kılıf nedeniyle Bailey'e benzettiniz. Kılıftaki bu çift dikişi Bailey'den esinlendim.
Gerçi Bailey'in bıçak tarzı da benim çok hoşuma gidiyor, bilinç altından ona yakın çizgiler çıkmış olabilir. Ama onun balçak çıkıntıları biraz daha kısa, benimkiler nispeten uzun oluyor.
-
Elinize saglik ertugrul bey guzel olmus :2up
-
Kalınlık düştükçe bıçağın daha iyi kestiği için mi acaba :) İşin uzmanlık konusu, maksimum sağlamlık, minimum kalınlık, minimum açı...
2,5mm ile 3,5mm arası iyidir 2mm altı minumum acılarda zorluyor :D sonra geri dönüşüme doğru yol alıyor
4mm üzeri zımparanın ömrünü yiyor tabi 4mm üzerinde iöç bükey düşünülüyorsa ona birşey demem onun keskinliği belli çünkü.
Özgürcüğüm, bu 2 mm civarında taşlamayı sıfırdan sertleştikten sonra yaparsan daha sorunsuz gidiyor: bunun için de yavaş, dikkatli çalışma ve keskin seramik bantlar lazım ;)
-
[
Ne yazık ki bulabildiğim malzeme bu. Aslında şimdiye kadar hiç dert etmiyordum ama etkinlikte senin bıçakları görünce ince malzemenin çok daha kibar olduğunu fark ettim. Bu arada Sefa Hoca'nın verdiği eğe ile biraz içbükey çalıştım, tabii senin gösterdiğin püf noktalarına uygulayarak. Sonuç olarak moralim düzeldi, sanırım bu iç bükey işini serbest elle halledebileceğim.
[/quote]
Ertuğrul bey nasıl çalıştınız iç bükey, eğe ile, şuan bende iç bükey eğe ile yapabilirmiyim diye araştırıyordum,bu püf noktaları nelerdir ?
-
Bu bıçak içbükey değil.
Diğer taraftan içbükeyin eğe ile yapılması bana göre imkansız. bir yöntemi varsa da ben bilmiyorum.
-
Bu bıçak içbükey değil.
Diğer taraftan içbükeyin eğe ile yapılması bana göre imkansız. bir yöntemi varsa da ben bilmiyorum.
yok yok bunu kastetmediydim,sefa hocanın verdiği eğe ile içbükey çalıştım demişsinizya onu diyordum.bende geçenlerde çizdiğim bir bıçağı iç bükey elde nasıl yaparım diye aklımdan geçiriyordum, forumda arama yaparken yazını gördüm merak ettim,varsa tekniği öğrenmek için sormuştum teşekkürler cevap için.
-
İçbükey ancak bant zımpara makinesi ve 200 mm civarındaki bir teker ile olur.
(http://img189.imageshack.us/img189/6452/p1080273a.jpg)
By ertarda (http://profile.imageshack.us/user/ertarda) at 2011-08-28