Bıçak Sanatı - Forum
Forum Muhabbeti => Kolleksiyon, bıçak tanıtımı, incelemesi => Konuyu başlatan: ishak77 - 10 Ağustos 2011, 13:12:16
-
http://www.bicakcim.com/v1/marka/mr-knife-seramik-b/mr-knife-seramik-bicak-6-chef-15-cm.html
şu adresten mr.knıfe aldım biraz önce elime ulaştı acaip bi malzeme yani elime aldığımda yüz ifadem aynen bu ???
hatta kutusu elimdeyken bıçağı resim zannettim şeffaf değişik bir bıçak
birkaç kesme testine tabi tuttum gerçekten iyi ama elinizle yokladığınızda anlaşılmıyor
anladığım kadarıyla zirkonyum dan yapılma ve kullanım kılavuzunda elmasdan sonra en sert malzeme diyor?
tabi bu sertliğin getirdiği bir dez avantaj var çabucak kırılabiliyor darbeye hiç gelmiyor
kullanım kılavuzunda :
sadece kesmek için kullanın asla zorlamayın aksi takdirde kırılır ateşe tutmayın vs vs gibi bir çok yan etki var
yani gözün gibi bak diyor bıçağa hadi hayırlısı... ;)
-
hayırlı olsun
mutfakta lezzetli yemeklere imza atmak için ;)
-
bi denemek lazım her ne kadar seramikten bıçak mı olur aga desek de oluyor işte ve yeniliklere açık olmak lazım
güle güle kullan dostum
-
Seramik bıçakla ilgili ne öğrenmek istersen burayı incele kardeşim zirkonyum nedir vs.yapım aşaması da videoda mevcut
http://www.seramikbicak.com/
Mutfak bıçağı sadece kasme amaçlı kesinlikle darbeye gelmez.
Saygılar
-
adamlar cakısınıda yapmış elıme alınca düşürecemde kırılacak dıye korktum yok abı olucaksa celık olsun
-
adamlar cakısınıda yapmış elıme alınca düşürecemde kırılacak dıye korktum yok abı olucaksa celık olsun
:D :D :D aynen katılıyorum
-
Sn. arkadaşlar,
Sanırım hepiniz, en azından çoğunuz, seramik torna, freze kalemlerine rastlamışsınızdır malzemecilerde. Aslında "elmas" dediğimiz bir çok karbürlü filân sert kesiciler de ya seramik ya benzer tip presleme/fırınlama ürünleridir.
Ve, hepimizin bildiği gibi çok iyi kesici oldukları halde çok da kırılgandırlar.
Bu kesicilere nispeten çok daha dar açılarda bilenmiş bir seramik bıçaktan daha başka bir karakter bekleyebilir misiniz?
Yüksek karbonlu (damas dışı) çelikler de dahil; "NE KAA KÖRLENMEZ, O KAA KIRILGAN" çok genel bir karakterdir diyebiliriz sanırım.
Saygılar,
alikozanoglu
-
Seramik bıçakta heralde en çok karşılaşılan şey , baş parmakla yapılan keskinlik kontrolünden sonra ; aa bu kan nerden çıktı acaba sorusu olabilir , benim başıma iki defa geldi :) . Çok keskin olmalarına rağmen malesef bir o kadarda narinler ..
-
bende bu var, fakat kullanmıyorum,
elimde çıt (yada ÇAAT!) diye kırılıverip kendine yada bana zarar verecekmiş gibi hissediyorum,
bir bıçak kullanırken de güven vermeli, kullanıcı ürkmemeli bence !
(http://lh3.googleusercontent.com/-RZaMFKVBvYI/TpaggZ9HC5I/AAAAAAAACEI/dV2zj8xUOpo/s800/SNV18724.JPG)
(http://lh6.googleusercontent.com/-NZzGFeFGKhU/TpagdtoVR6I/AAAAAAAACEA/MyQjaCNuKrk/s800/SNV18723-1.JPG)
(http://lh4.googleusercontent.com/-9GqVpOVpbM4/Tpagbc3A8sI/AAAAAAAACDw/UCIZ-w9Z0vw/s800/SNV18723.JPG)
-
:D yok abi kolay kolay kırılmıo bende almıstım 40 lıraya asırı keskın ama av gıbı yerlere gelmıyo sadace kolleksıyon amaclı olduguna veya belkı balık avında kullanılabılıyo sert bır maddeye vurmadıgın surece korelme veya kırılma sıfır (bır defa denedım kampta cok guzel domates dogruor)
-
mehmet bey kulanınız kırılırsa ağız kısmını iyibir çelikle değiştiririz ;D
-
mehmet bey kulanınız kırılırsa ağız kısmını iyibir çelikle değiştiririz ;D
:) kabzanın extra hiç bir özelliği yok özgür, çok basit ve sıradan.
seramik kırılırsa geriye özelliği olan birşey pek kalmaz, yeni namlu yapmaya değmez diyebilirim..
-
anladım ozaman sebze doğramak ve balık fleto cıkarmak için iyibir seçim olabilir seramik bıcak
ama çelik herzaman avantajlıdır ;)