Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Güvenlik => Konuyu başlatan: mehmet_ - 13 Haziran 2021, 10:13:43
-
Yine bir kaza ile karşınızdayım. Kurşun mu döktüreyim, küvete döküp içine mi gireyim bilemedim. Üstüste bu ikinci... Bu sefer yaşadığım şu ana kadarki en ciddi kaza.
Polisaj motoru masum görünmekle beraber cidden tehlikeli. Biliyorum. Hep farkındayım. Ama oldu.
Bıçağı kaptırdım, bıçak motorun bağlı olduğu masanın bacağına çarpıp oradan bacağıma çarptı ve yere düştü.
Ufak bir sızı hissettim. Bıçağın ucunda kan görünce eyvah dedim. Ama olan olmuştu.
Bacağıma 2 cm kadar girmiş ve çıkmış. 3 cm uzunluğunda bir kesik. Normalde kan tutar beni ama o an bir cesaret yarayı kapatıp üstüne flaster attım ve doğruca acile.
3 dikişle yırttım. Damara ya da sinire gelse Allah muhafaza...
Kullandığımız her alet sakatlanma ve yaralama potansiyeline sahip. Klişe olacak biliyorum ama dikkati bir an bile elden bırakmayın.
Ben polisaj motoruna bıçağı pim deliklerinden uzunca bir tahtaya 2 vida ile sabitleyip kullanırım normalde. Ama bu sefer üşendim. Bedeli bu olmamalıydı...
Neyse, ben yandım siz yanmayın.
-
Büyük geçmiş olsun, acil şifalar 🙏
-
Ustam.cok.gecmis olsun Allah beterinden korusun
-
Ustam çok geçmiş olsun hep seni buluyor böyle şeyler :(. Bence atölyene bir kurşun havuzu yaptırsan çok iyi olur havalar da ısındı zaten ;).
-
Çok geçmiş olsun spiraldende çok korktuğum bir alettir. Kullanırken pür dikkat istiyor.
-
Çok geçmiş olsun.
-
Ustam çok geçmiş olsun dediğiniz gibi dalgınlığı kabul etmiyor bu aletler. Böyle konuları okumak tehlikenin boyutunu tekrar ve tekrar bize hatırlatmış oluyor paylaştığınız için teşekkür ederim :-[
-
Geçmiş olsun, acil şifalar ustam.
Uyarmak istediğim bir konu var, emniyetli çalışmak çok iyi fakat Mehmet usta gibi emniyet iyileştirmeleri yaptığınız aparatlara ve onların rahatlığına alıştığınızda onsuz çalışmalarınız çok çok daha riskli hale geliyor ustalarım. Aman dikkat. Mesela spiral motoru yıllarca sipherle kullanmışsınızdır ve de çok iyi hakimiyet kazanmışsınızdır. Fakat bir kez bile siphersiz kesim yapmak istediğinizde o edindiğiniz ustalık ve motor beceriler artık işlevsiz kalır. Her aleti kullanırken dikkatli olun. Ama özel bir emniyet/güvenlik aparatına alıştıysanız, onsuz asla çalışmayın.
-
İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Allah beterinden sakınsın cümlemizi.
Orkun ustam çık güzel bir noktaya değinmiş. Alışageldiğiniz şekilden farklı bir kullanım hata kaldırmıyor.
O uzun tahtanın en uç kısmını da masaya dayayıp polisaja tutuyordum. Vidalar kırılıp yerinden fırlamadıkça (bendeki şansla sanırım o da mümkün) polisaja profil kapatırmak mümkün değil. En azından daha evvel olmamıştı.
Bir musibet bin nasihatten evladır derler. Herkesin aynı hatayı tekrarlamasına hiç gerek yok. Umarım benimle birlikte herkes gereken dersi çıkarmıştır O:-)
-
Geçmiş olsun ustam polisaj ve taşlama kesme aletleri en tırstığım Aletler hele polisaj güçlüyse yanına dahi yanaşmam dalgınlık götürmüyorlar
-
Geçmiş olsun Ustam.
Polisaj ve spiralden çok korkuyorum.
Dikkati elden bırakmamak lazım.
-
Geçmiş olsun abi. Çok tehlikeli aletler Allah beterinden korusun.
-
Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın yine de.
-
çok geçmiş olsun
-
Çok teşekkürler herkese.
-
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Acil şifalar.
Bana nedense polisaj motorları çok zararsız gibi gelirler. Bıçak profili kaptırmak falan neredeyse hiç aklıma gelmezdi sanırım. Taşlama taşı takılı olanlardan çokça kullandım. Belki de polisaj ağzının sarması bu aleti tehlikeli bir alete dönüştürüyor olabilir.
Aşırı devirli çalışan aletlerle ilgili artık ciddi endişelerim var. Sürekli kötü senaryolar geliyor aklıma kullanmayı düşünürken. Sanırım atlattığım kazanın etkisi. Herkese dikkatli ve sağlıklı çalışmalar diliyorum.
-
Çok geçmiş olsun, acil şifalar