Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Mercek Altında => Konuyu başlatan: Erhan Özkalgay - 09 Haziran 2021, 21:42:44
-
Acemilik eseri iki bıçağım ile huzurlarınızdayım. bıçakların özellikleri;
1075 karbon çelik
3 mm sırt kalınlığı
eğe ile elde ağız açtım. ısıl işlemi kendim yaptım 250 derecede mutfak fırınında meneviş sonrası perdah yapmadım, meneviş renginde bıraktım.
Minik boyun bıçağındaki parmak deliğini, matkapla delikler delip sonra keserek yaptım. Sabırsızca ve acele ile yaptığım için yamuk oldu ve düzeltmekte çok uğraşmadım. Bu da işçiliğime eksi bir puan olarak yazıldı tabi. Tek eksi puan bu değildir tabi. Düşme sonrası kesici ağızda minik bir kırık meydana geldi. Isıl işlemi yanlış yapmış olabileceğim şüphesini doğurdu. Eğe testinde bir sorun yoktu halbuki. Sonrasında bant zımpara da ağzı düzelttim.
Köpek balığına benzeyen bıçakta da eksi puanlarım var elbet.
Bıçakları 1000 kuma kadar elde biledim. Şu an gayet keskinler. Görevlerini yerine getirebilecek haldeler.
Forumda paylaşılacak güzellikte olmamalarına rağmen, sizlere daha iyilerini göstermeyi umarak eleştirilerinize sunuyorum.
Saygılarımla
-
elinize sağlık.
kesici ağızdaki dalgalanmaları düzeltip tekrar düz bir ağız açarsanız işlevsellik olarak iyi olacaktır. Konfor veya tasarımdan önce boyun bıçakları gibi tamamen pratik kullanım amaçlı yapılan bıçaklarda işlevsellik aranmalıdır.
-
Elinize sağlık.
Size katılıyorum. Yazmışsınız zaten.
Öz farkındalık varsa düzeltme de yüksek ihtimaldir.
-
Elinize sağlık,
İşçilik ile ilgili hatalarınızı siz zaten görmüşsünüz. Pratik yaptıkça arzu ettiğiniz seviyeye ulaşırsınız zaten.
Ben daha çok özgün tasarımlarınız için tebrik etmek istedim. Kafanızda canlandırdığınız size özgü güzel tasarımları hayata geçirdiğiniz sürece bu yolda önünüz açık olacaktır.
İyi çalışmalar.
-
Hocam elinize, emeğinize sağlık. İlk bıçağın yuvarlağının düzgün çıkması için matkaba takılan panç (normal panç da olabilir, kademeli kozalak panç da) çok düzgün çıkartır. Size de kolaylık olur düşüncesindeyim.
Ben köpekbalığı tasarımını çok sevdim. Hem özgün olmuş, hem de çok şirin duruyor bıçak. İşlevselliği de olur o ağız kısmının. İlk akla geleni elbette gazoz açma. :)
-
elinize sağlık.
kesici ağızdaki dalgalanmaları düzeltip tekrar düz bir ağız açarsanız işlevsellik olarak iyi olacaktır. Konfor veya tasarımdan önce boyun bıçakları gibi tamamen pratik kullanım amaçlı yapılan bıçaklarda işlevsellik aranmalıdır.
Elimden geldiğince düzeltme yaptım. Şu an güzel şekilde kesiyorlar. Teşekkürler yorumunuz için.
-
Elinize sağlık.
Size katılıyorum. Yazmışsınız zaten.
Öz farkındalık varsa düzeltme de yüksek ihtimaldir.
Teşekkür ederim yorumunuz için hemşehrim :) daha güzelleri olacak umarım.
-
Elinize sağlık,
İşçilik ile ilgili hatalarınızı siz zaten görmüşsünüz. Pratik yaptıkça arzu ettiğiniz seviyeye ulaşırsınız zaten.
Ben daha çok özgün tasarımlarınız için tebrik etmek istedim. Kafanızda canlandırdığınız size özgü güzel tasarımları hayata geçirdiğiniz sürece bu yolda önünüz açık olacaktır.
İyi çalışmalar.
Yorumunuz için teşekkür ederim üstadım. İnternette görüp esinlendigim iki modeldi O:-) iscilikler bana ait ama :2up
Daha iyilerini görmek ümidiyle. Saygilar
-
Hocam elinize, emeğinize sağlık. İlk bıçağın yuvarlağının düzgün çıkması için matkaba takılan panç (normal panç da olabilir, kademeli kozalak panç da) çok düzgün çıkartır. Size de kolaylık olur düşüncesindeyim.
Ben köpekbalığı tasarımını çok sevdim. Hem özgün olmuş, hem de çok şirin duruyor bıçak. İşlevselliği de olur o ağız kısmının. İlk akla geleni elbette gazoz açma. :)
Panc aldim ama sabredemeyip kesince böyle oldu :) ikinci denemeyi panc ile yaparım artık.
Köpekbalığı güzel bir kesici olmakla birlikte açma işini de güzel yapacak. , :2up
-
özellikle ikinci bıçağı beğendim elinize sağlık hoş bir tasarım :)
-
özellikle ikinci bıçağı beğendim elinize sağlık hoş bir tasarım :)
Teşekkür ederim :)
-
Hataları kendiniz yazmışsınız. Ama köpek balığı formunda ki bıçağını görünce ooo dedim. :)