Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: merttt9 - 19 Temmuz 2011, 19:25:24
-
selam arkadaşlar mutfak bıçaklarının ağız kısımları zamanla yıpranmış ve sizlerin öğrettikleriyle bakım yapıyordum,ama bu bıçağın ağız yapısını anlayamadım ne ile bilenmiş ve acaba bakım olurmu bileme taşıyla sanırım olmucak gibi duruyor kafam karıştı,ağız yapısı ilginç size bir danışayım dedim
teşekkürler
(http://ressim.net/s/upload/32d764be.jpg)
(http://ressim.net/s/upload/4c439710.jpg)
(http://ressim.net/s/upload/f7767dc0.jpg)
-
Üçgen prizma bir taş lazım, şurdaki gibi: https://lansky.com/index.php/outdoor/multi-shaprener/ (https://lansky.com/index.php/outdoor/multi-shaprener/)
-
sağol ferhat kardeş ;)
-
Düz yüzünü bile olsun bitsin. 5 liralık bıçak için fazla kasma.
-
ok eylem hocam sağol
-
Düz yüzünü bile olsun bitsin. 5 liralık bıçak için fazla kasma.
:D :2up
-
Merrt, yanlış anlama, ;) üstünkörü bir kaç yöntemden bahsetmek amacım. Maksat basit yöntemle problem çözme çakallığına örnek vermek >:D
Birincisi bu tip bıçakta sadece bıçağın düz tarafını taşta bilemek. Bu düz tarafı taşa neredeyse paralel tutarak sürtmeyle yaparsın. Pahalı bir taş kullanma. Taşın şeklini bozmani htimalin var. Az çok...
İkincisi çok daha pratik. Aynı takımdan iki bıçağı birbirine kasabın bıçak masatlaması gibi sürterek bilemek.
-
ok :2up