Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Nasıl Yapılır - Adım Adım Bıçak Yapımı => Konuyu başlatan: Serdar Temel - 20 Eylül 2020, 20:56:46
-
Herkese kolay gelsin.Bu iste yeniyim ve bıçak kabzasıni bulduğum çam kütükten yaptım.Beyaza yakın damarlı bir rengi var ve ben bunu koyu renge çevirmek istiyorum.Pürüzsüz ve koyu rengi nasıl elde ediyoruz.Cila ve yağlar hakkında hiç bilgim yok.Resimi en kısa sürede ekleyeceğim.
-
keten tohumu yağı hem birton koyulaştırır hemde koruma sağlar(en basit ve ekonomik çözüm, her aktarda bulunur)
yada Ankara siteler gidersiniz ordaki hırdavatcılarda çözüm çok yine bütün koruma yağlarında ana madde keten tohumu yağıdır fakat içerisine başka yağlarda katıp birazda bal mumu ekleyip adınada waxed ekleyin biraz pahalı satıyorlar tabi
-
Aktardan keten yağını aldım.Ahşap olarak fabrikada buldugum beşon ceviz kütük kullandım.Yarın keten yağını dediğiniz gibi deneyeceğim.
-
Keten yağını kullandım kadifemsi bir yüzey oluştu.Bir yerlerde yanlış bir şeymi yaptım.Ben kaygan parlak olur bekliyirum.Ama böylede hoş gorüntu oluştu.Fakat kabzanın bir tarafı açık tonda kaldı.
-
Kaygan ve parlak bir yüzey için forumdaki bu konuya bir göz atmanızı tavsiye ederim. Bir ahşap yüzükte uygulamıştım, sonuçları çok tatmin edici.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0 (https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0)