Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 18 Mart 2020, 20:44:53

Başlık: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: sefaçabuk - 18 Mart 2020, 20:44:53
Shirasaya formunda bir tanto, aslına bakılırsa bu iş biraz hibrit oldu, normal koşullarda habaki olmalıydı ve taşlama eşiği olmamalıydı ama bu iş biraz yorum oldu, bu nedenle öyle bakarsanız daha doğru olur.
Hem sap hem saya kök ceviz ama içini oyması çok ciddi zamanımı aldı söyleyeyim. Saya nın ağız kısmında manda boynuzu var, o siyah parça odur.

Çelik: W2
Toplam Boy: 185 mm
Namlu: 86 mm
Kalınlık: 4.2-3 mm
Sap ve saya: kök ceviz.

(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/k__kceviz-1.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/k__kceviz-2.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/k__kceviz-3.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/k__kceviz-4.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/k__kceviz-5.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/k__kceviz-6.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/k__kceviz-7.jpg)
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: dela - 18 Mart 2020, 22:37:48
Hocam elinize sağlık.
Herşeyiyle harika.  :2up
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: Temur.akin - 18 Mart 2020, 22:52:12
Elinize sağlık hocam. Hem parlak, hem hamon. Walter Sorrel de izlemiştim bu parlak hamonu baya bir zordu çıkarmak, çok başarılı olmuş hocam. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: Muhammet Acar - 18 Mart 2020, 22:59:44
Elinize emeğinize sağlık Sefa ustam. Çok güzel olmuş.
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: veysel açarı - 18 Mart 2020, 23:02:37
Eline sağlık sefa abi ben montaj olmadan once  cekılen foto da galıba pim deliği gibi bir şey gordum kabzede  goremedim  acaba gizli pim mi ?
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: sefaçabuk - 19 Mart 2020, 00:18:56
Arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, sağolun.
Veysel, aslına bakarsan bir delik var ama fotoğraflarda yok, daha sonra delmiştim. Hiç gizli pim de yok, delik deldim ama her iki taraftan epoksi geçip iki ahşap birbirine daha iyi yapışsın diyerek deldim.
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: CENGaver42 - 19 Mart 2020, 01:59:43
Elinize sağlık hocam. Ahşap çok uyumlu olmuş. Saya yapımı ile ilgili detaylı bir çalışma gelir mi?
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: sefaçabuk - 19 Mart 2020, 02:55:46
Sağol Cengiz, sırada geleneksel bir Tanto var yapmakta olduğum. Detaylı çalışma derken neyi kastediyorsun  ::)
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: orkunaydin350 - 19 Mart 2020, 08:55:18
Bu ufaklık hiç fotojenik değilmiş. ;D Canlısı kendine hayran bırakırcasına güzel, zarif ve ihtişamlı. Dağınık halde yatarken bile dönen bir iş makinasına bakıp elinizi uzatmak istercesine sizi hipnoz edip kendine dokundurmaya çalışıyor adeta. Hamon da fotoğrafdakilerden daha ashi'li. Bu zerafet niye fotoğraflarda güzelliğini sakladı kafama takıldı. >:( Hatta ceviz parçalar bile fotoğrafdakinden daha güzeldi. :D Anlaşılan ben kendimi fena kaptırmışım. :P
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: Şaban Kurt - 19 Mart 2020, 09:50:51
Elinize sağlık ustam cevizin damarları olsun hamon olsun aşırı güzel olmuş  Japon’lar bu işi sizden çalmışlar bence :) :2up
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: Kutsal - 19 Mart 2020, 10:17:53
Beşinci günün sabahında doğuya bakın dedi ve gitti.

Aldı eline 2000 kum zımparayi,
Daldırdı bıçağı aside, yanıyordu çelik,
Sürüyordu zımparayı, bıçak ağlıyordu  çaresiz,
Dört gün dört gece yandı, yandı, yandı.

Beşinci günün sabahında doğudan bir güneş gibi hamon parladı,
Hızlandı kalbimiz, titredi ellerimiz, gözlerimiz kamaştı.
-----
Şiir olmadı değil mi? Yok olmadı yaa.
Neyse, Hocam bıçağı, ahşabı, hepsini geçtim, çıtayı her zaman yüksekte tutuyorsunuz zaten.
Bu nasıl bir hamon, yanıyor vallahi.

Çok güzel bir eser, ellerinize sağlık.


Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: CENGaver42 - 19 Mart 2020, 13:25:00
Sağol Cengiz, sırada geleneksel bir Tanto var yapmakta olduğum. Detaylı çalışma derken neyi kastediyorsun  ::)
tam olarak nasıl yapılmalı? Boyut nasıl olur? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hatta kıkıçlar gibi baştan sona bir çalışma detayı da olabilir
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: sefaçabuk - 19 Mart 2020, 13:54:35
Bu ufaklık hiç fotojenik değilmiş. ;D Canlısı kendine hayran bırakırcasına güzel, zarif ve ihtişamlı. Dağınık halde yatarken bile dönen bir iş makinasına bakıp elinizi uzatmak istercesine sizi hipnoz edip kendine dokundurmaya çalışıyor adeta. Hamon da fotoğrafdakilerden daha ashi'li. Bu zerafet niye fotoğraflarda güzelliğini sakladı kafama takıldı. >:( Hatta ceviz parçalar bile fotoğrafdakinden daha güzeldi. :D Anlaşılan ben kendimi fena kaptırmışım. :P
Sağolasın Orkun, aslına bakarsan Sana katılıyorum, bu arkadaş fotojenik değildi gerçekten, ne yaptıysam sonuç ancak bu kadar oldu. Senin geldiğinde herşey ham haldeydi ama görüntü bundan daha iyiydi  ;)
Elinize sağlık ustam cevizin damarları olsun hamon olsun aşırı güzel olmuş  Japon’lar bu işi sizden çalmışlar bence :) :2up
Sağolasın Şaban.
Beşinci günün sabahında doğuya bakın dedi ve gitti.

Aldı eline 2000 kum zımparayi,
Daldırdı bıçağı aside, yanıyordu çelik,
Sürüyordu zımparayı, bıçak ağlıyordu  çaresiz,
Dört gün dört gece yandı, yandı, yandı.

Beşinci günün sabahında doğudan bir güneş gibi hamon parladı,
Hızlandı kalbimiz, titredi ellerimiz, gözlerimiz kamaştı.
-----
Şiir olmadı değil mi? Yok olmadı yaa.
Neyse, Hocam bıçağı, ahşabı, hepsini geçtim, çıtayı her zaman yüksekte tutuyorsunuz zaten.
Bu nasıl bir hamon, yanıyor vallahi.

Çok güzel bir eser, ellerinize sağlık.



Şiir acayip olmuş valla, kendimi Gandalf gibi hissettirdi  ^-^ sağolasın.
Sağol Cengiz, sırada geleneksel bir Tanto var yapmakta olduğum. Detaylı çalışma derken neyi kastediyorsun  ::)
tam olarak nasıl yapılmalı? Boyut nasıl olur? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hatta kıkıçlar gibi baştan sona bir çalışma detayı da olabilir
Cengiz, söz vermiş olmayayım ama işlemi yaparken detaylı olarak kaydetmeye çalışayım ama sanırım daha önceki Katana yapım detaylarında da bu detaylar vardı sanıyorum. Yine de elimden geleni yapacağım.
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: Sait - 19 Mart 2020, 14:16:17
Ustam elinize sağlık çok güzel olmuş , bende bı birüsten istifade evde kaldım nakiri başladım çok özlemişim sizin eserlerinize yorum yazmayo ve bıçak yapmayı :)
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: apeiron - 19 Mart 2020, 14:26:13
Sefa hocam merhaba, yine eşsiz güzellikte, kusursuz ve kışkırtıcı... Uzun zamandır forumdan uzak olsam da katkılarınız, imajinasyonunuz ve ivmeniz için kendi adıma teşekkür ederim; pratikte değil ama tinsel bu ruhtan ayrı olmadığımı söylemeliyim.  :) :2up
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: sefaçabuk - 19 Mart 2020, 21:21:17
Ustam elinize sağlık çok güzel olmuş , bende bı birüsten istifade evde kaldım nakiri başladım çok özlemişim sizin eserlerinize yorum yazmayo ve bıçak yapmayı :)
Çok sağol Sait, teşekkürler.

Sefa hocam merhaba, yine eşsiz güzellikte, kusursuz ve kışkırtıcı... Uzun zamandır forumdan uzak olsam da katkılarınız, imajinasyonunuz ve ivmeniz için kendi adıma teşekkür ederim; pratikte değil ama tinsel bu ruhtan ayrı olmadığımı söylemeliyim.  :) :2up
İbrahim, mahçup ettin beni, çok sağol teşekkürler.
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: Özgür Burak - 24 Mart 2020, 00:16:19
Sefa Ustam yine sözcükleri diziyorsun boğazımıza millet güzel kadınlara aşık olur biz güzel bıçaklara aşık oluyoruz ya onlar yanlış  ya biz bilemiyorum artık kim doğru kim yanlış :) ''Bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar etme''  demiş meğer doğru demiş :) Eline sağlık  ustam. Bu arada ben de hamon denemesi yapmayı planlıyorum ama çamur olarak nasıl bir şey yapmalıyım öneriniz varmıdır ustam ?
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: sefaçabuk - 24 Mart 2020, 03:13:24
Sağolasın Özgür, çok teşekkürler.
Hamon için sadece şamot  ( ateş tuğlası hammaddesi, toz halde) öneriyorum, yeterli ve başarılı.
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: Emrah06 - 27 Mart 2020, 00:58:25
Merhaba hocam, ellerinize sağlık resimlere 3-4 kez tekrar tekrar baktım, sanırım bu işler biraz sabır işi diyerek kendimi avuttum. Tek kelime ile mükemmel olmuş.

Tekrar bakarak söylüyorum ellerinize sağlık.
Başlık: Ynt: Shirasaya tanto ( Kök Ceviz)
Gönderen: sefaçabuk - 28 Mart 2020, 20:05:54
Çok teşekkür ederim, sağolasın.