Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Özgür Burak - 22 Şubat 2020, 12:50:24

Başlık: Doğan
Gönderen: Özgür Burak - 22 Şubat 2020, 12:50:24
Herkese selamlar;
Uzun zamandır iş-hayat temposu derken forumdan uzak kalmıştım lakin burdan uzak olsak da uzak kalmamız mümkün değil bu ateş ocaklarımızdan ziyade yüreğimizde her daim yanıyor. Bir aşk bir sanat ve bir zanaat olarak bizimle yaşamaya devam ediyor.
    Üniversite yıllarımdan hurdacıdan aldığım ve valize sıkış tepiş doldurup muavinin ne var bunda ölü mü var gibi yakınmalarına rağmen eve getirebildiğim ve uzun zaman boyunca kıyıda köşede atıl durmuş olan makas çeliklerinden bir çalışma yapmak istedim. İlk başta biraz ürküttü beni kalınlığı asimetrikliği vs. ama niyet ettim ve başladım daha önce makasla hiç bıçak denemesi yapmamıştım. İlk aldığım yıllarda bir demircide şahmerdan var diye duyum alıp götürdüm dövüp inceltsin diye. Sağolsun ona da zor geldi sanırım uçlarını inceltip bırakmıştı şükür yine de düz ve kalın bir çeliğim oldu elimde. Kısa öyküsü böyle başladı bu bıçağın. Bıçağımın adını ''DOĞAN'' koydum. Babamın adıdır. Henüz haberi yok ama güzel bir kutunun içinde süsleyip hediye edeceğim. Sap formunu biraz da kuşa benzettiğim için hediye olması niyetiyle adını Doğan koydum. Kabzada oyma çalışmak istedim ama kabzayı tabir-i caiz ise yalan ederim belki diyerekten kıyamadım ama hediye olmayan başka bir bıçağa saklayacağım. Çizim çalışmasını da resimlemek istedim yinede. Eksiği hataları hayli hayli var ama ben görüntüsünden, performansından ve işçiliğinden oldukça keyif aldım. Zaten eldeki malzemelerde bunlardı genel olarak. Sözü fala uzatmadan sizleri amatör fotoğraflarımla baş başa bırakmak isterim. Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum şimdiden. Ayrıca yorum öneri ve eleştiride bulunanlara da ayrıca minnettarım tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın  :)

Çelik: 5160
Boy: 260 c
Isıl işlem: Şaloma ile yağda
Kalınlık: sapta 9mm olarak konveks
Biley: Zımpara ile
Kabza: Ceviz
Pinler: Prinç 8-6mm

(https://i.hizliresim.com/l4BAAp.jpg) (https://hizliresim.com/l4BAAp)
(https://i.hizliresim.com/mRq0n2.jpg) (https://hizliresim.com/mRq0n2)
(https://i.hizliresim.com/BGojkG.jpg) (https://hizliresim.com/BGojkG)
(https://i.hizliresim.com/PGvjgb.jpg) (https://hizliresim.com/PGvjgb)
(https://i.hizliresim.com/qy9zrV.jpg) (https://hizliresim.com/qy9zrV)
(https://i.hizliresim.com/Qy1j9r.jpg) (https://hizliresim.com/Qy1j9r)
Başlık: Ynt: Doğan
Gönderen: dela - 22 Şubat 2020, 13:52:56
Elinize sağlık.
Ağır hizmet bıçağı tarzı bir şey olmuş.  :)
Başlık: Ynt: Doğan
Gönderen: Özgür Burak - 22 Şubat 2020, 15:21:28
Elinize sağlık.
Ağır hizmet bıçağı tarzı bir şey olmuş.  :)
Teşekkürler, o tarzda bir çalışma da denileilir, biraz dağ bayır ve combat için tasarladım :)
Başlık: Ynt: Doğan
Gönderen: Emrah - 22 Şubat 2020, 20:56:46
Havalı birşey olmuş ustam eline saglık
Başlık: Ynt: Doğan
Gönderen: Özgür Burak - 22 Şubat 2020, 21:19:24
Havalı birşey olmuş ustam eline saglık
Güzel yorumunuz sevindirici ustam teşekkür ediyorum   :)