Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Metalurji (ısıl işlem, testler, analizler, çeliğin yapısı vs.) => Konuyu başlatan: suleyman07 - 22 Temmuz 2019, 00:59:00

Başlık: Karbon testi
Gönderen: suleyman07 - 22 Temmuz 2019, 00:59:00
Elimde icerigi bilinmen el yapimi mutfak bicaklari var birbiri arasindaki carbon oranini merak ediyorum ne kadar karbonlu oldugunu kola ile test etsem anlasilabilirmi her birini 10 saniye kolaya soksam ne.kadar karardiklarindan belli olurmu?
Başlık: Ynt: Karbon testi
Gönderen: İsmail Can Dilbilir - 24 Temmuz 2019, 17:22:42
karbon oranını kesin olarak anlamanız zor ancak spektometre gibi töntemlerle malzemeden parça alıp laboratuvar kesin sonuçları alabilirsiniz.

farklı bir yöntem olarak kıvılcım testi önerilebilir

 buda biraz bıçaklar için çok azda olsa  deformasyona  sebep olan bir yöntem olduğundan tavsiye etmeyerek.

bunda ise  tam  olarak tecrübe ve birazda göz gerekiyor. forumda hatırladığım kadarı ile kıvılcım testi ile iligli yazı vardı. incelerseniz bilgi sahibi olabilirsiniz.