Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 31 Mart 2019, 03:25:21
-
Aslına bakarsanız neredeyse bir benzerini daha önce yapmıştım ancak, onda kullandığım çelik N695 idi, bunda 80CrV2 kullandım. Diğer yaptığımdan çok az boyutsal farklılık var, yine de paylaşayım dedim.
Çelik: 80CrV2
Tam Boy: 155 mm
Kalınlık: 3mm
Namlu: 75 mm
Sap: Limbali
Menevişleme: 210 derecede iki kez yarım saat.
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20190315_141716.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20190315_141557.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20190315_141638.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20190315_141654.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20190315_141527.jpg)
-
Hocam elinize sağlık.
-
Ellerine sağlık ağabey.
-
Elinize sağlık çok süper olmuş
-
Elinize sağlık ustam :)
-
Ellerin dert görmesin Sefa ustam çok güzel olmuş.
-
Çok teşekkür ederim hepinize, sağolun.
-
Ustam öncelikle elinize sağlık çok güzel olmuş aklıma takılan bir soru var onu sormak istiyorum ustam n690 çeliği paslanmaz %1 karbon oranı vs var karbon çeliklerine göre ağız tutuşu nasıldır ustam hangisi daha dayanıkılıdır bir bushcraft için n690 çeliği tercih ettiğimizde karbon çeliğini aratırmı ?
-
Emirhan, kişisel gözlemime dayanarak konuşuyorum; toz metalurjik çelikler hariç, hiç bir martenizitik paslanmaz çelik karbon çelikleri kadar iyi ağız tutuşuna sahip değil. Birçok arkadaş aynı düşüncede olmayabilir ama, ağız tutuşunun devamlılığı söz konusu olduğunda martenizitik paslanmaz çelikler belki daha önce ama ilk bilemedeki etkileyici keskinlik bence bu paslanmaz grubu çeliklerde yok ( Toz metalarurjikler hariç). Evet, karbon çeliklerinin ağızları diğerleri kadar dayanmıyor ama çok basit ve geleneksel herhangi bir yöntemle hızlıca eski haline getirilebiliyor, bakım yapılmadığında paslanıyor veya kararıyor bu da bir dezavantaj. Çeliklerde seçenek çok, belki kullanıp buna göre karar vermek en doğrusu. Ben dağda bayırda kullandığım bıçakta karbon çelik tercih etmekteyim.
-
Elinize sağlık hocam, çok tatlı ve sevimli görünüyor. Tanto formu oluşundan dolayı heralde. :) Kissaki'nin keskin çizgisi ve taşlama çizikleri çok güzel ve nizami olmuş. Çiziklere bakınca zımpara çizikleri gibi görünüyor, bant zımparada açtınız değil mi hocam? Düz ağız açarken tabla var tamam da, kissaki bant zımparada nasıl açılır? Serbest elde bu kadar hatasız açmak heralde imkansızdır. :D
-
Emirhan, kişisel gözlemime dayanarak konuşuyorum; toz metalurjik çelikler hariç, hiç bir martenizitik paslanmaz çelik karbon çelikleri kadar iyi ağız tutuşuna sahip değil. Birçok arkadaş aynı düşüncede olmayabilir ama, ağız tutuşunun devamlılığı söz konusu olduğunda martenizitik paslanmaz çelikler belki daha önce ama ilk bilemedeki etkileyici keskinlik bence bu paslanmaz grubu çeliklerde yok ( Toz metalarurjikler hariç). Evet, karbon çeliklerinin ağızları diğerleri kadar dayanmıyor ama çok basit ve geleneksel herhangi bir yöntemle hızlıca eski haline getirilebiliyor, bakım yapılmadığında paslanıyor veya kararıyor bu da bir dezavantaj. Çeliklerde seçenek çok, belki kullanıp buna göre karar vermek en doğrusu. Ben dağda bayırda kullandığım bıçakta karbon çelik tercih etmekteyim.
ustam bileme konusunu tecrübe ettiğim için daha iyi anlıyorum düz bir tuğla ile scandi bileyli bıçağımı kullanılabilecek bir keskinliğe getirmiştim cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
-
Elinize sağlık hocam, çok tatlı ve sevimli görünüyor. Tanto formu oluşundan dolayı heralde. :) Kissaki'nin keskin çizgisi ve taşlama çizikleri çok güzel ve nizami olmuş. Çiziklere bakınca zımpara çizikleri gibi görünüyor, bant zımparada açtınız değil mi hocam? Düz ağız açarken tabla var tamam da, kissaki bant zımparada nasıl açılır? Serbest elde bu kadar hatasız açmak heralde imkansızdır. :D
Sağolasın Orkun, haklısın tüm ağız açma işlemleri bant zımparada oldu, bunda hiç eğe kullanmadım. Daha önce de söylemiştim aslında, zımparada çalışırken özellikle ağız açma aparatı veya tabla kullanmıyorum, bu tür aletlere elim alışsın istemiyorum doğrusu ::) Kissakiyi de biraz antrenmanla serbest elle açmak gayet eğlenceli ve heyecanlı bir iş ^-^ heyecanı, her an bıçağın istediğinizden daha kısa olma olasılığı. Ama içtenlikle söylüyorum, el alışınca çok zor değil.
-
guzel olmus ustam ellerine saglik var olasin
-
Abi eline sağlık.
-
Çok sevimli olmuş 8)