Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: dela - 10 Şubat 2019, 09:50:43
-
Bu sefer ısıl işlemini kendim yaptım. İç bükey taraf yine talaş kaldırma. (Bir sonrakini döveceğim nasipse)
Çelik : esaş eğe
kabze : kök ceviz (japon sonlandırma)
Tam boy: 23 cm
Namlu : 12 cm
Genişlik : 2.2 cm
Kalınlık : 3 mm
Ağırlık : 110 gr.
Namluyu kabzeye epoksi + kama yöntemiyle sabitledim. (12 mm ana delik)
-
Güzel olmuş,ellerinize sağlık,kabza bitirişi harika görünüyor.
-
Eline sağlık ağabey. Yine iyisin. :)
-
Eline sağlık hocam.
-
Maşaallah, çok güzel olmuş 👍 Japon’la sonlandırmayı nasıl yapıyorsunuz ?
-
Güzel olmuş,ellerinize sağlık,kabza bitirişi harika görünüyor.
Teşekkür ederim. Bir öncekinde yapılan hataları yapmamaya çalışarak ilerlemeye çalışıyorum.
Eline sağlık hocam.
Eline sağlık ağabey. Yine iyisin. :)
Sağolasınız. Memnun oldum. (Dikkat : Ytongun içinde yumuşatılmış bir tane daha esaş eğe var. :D)
-
Elinize sağlık güzel olmuş
-
Maşaallah, çok güzel olmuş 👍 Japon’la sonlandırmayı nasıl yapıyorsunuz ?
Japon yapıştırıcı kullanmayı bu forumdan okuduklarımdan öğrendim. Aratırsan bolca bilgi var. İlave olarak mavi polisaj macunu yedirilmiş yumuşak deri parçasıyla bolca ovalıyorum. Kısa tecrübemi söyleyeyim. Ceviz gibi diğer yöntemlerle (sefa hocanın balmumu+zeytinyağı+terebentin karışımı, tung/keten tohumu yağı, viks gibi) kararan ağaçlarda iyi. Açık renkli ağaçlarda şahsen kullanmam. Aşırı kayganlık hissi bıçakta güven vermiyor. Bi de ya soğukta, yada malzeme soğuk olarak uygulama yapmak iyi oluyor.
Elinize sağlık güzel olmuş
Sağolasın. Teşekkür ederim.
-
Arattım fakat bulamadım, yani sonuç çıkmıyor. Bu sebeple size sormak istedim. Kıymetli zamanınızı ayırıp yanıtladığınız için Yine de teşekkürler.
-
Arattım fakat bulamadım, yani sonuç çıkmıyor. Bu sebeple size sormak istedim. Kıymetli zamanınızı ayırıp yanıtladığınız için Yine de teşekkürler.
Burada...
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0 (https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0)