Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Bıçak bileme => Konuyu başlatan: Timucin - 25 Ocak 2019, 21:32:37
-
Mutfak bıçaklarında kullanmak için masat almayı düşünüyorum. Elimdeki masat baya uğraştırıyor biraz daha agresif bir şey olsun istiyorum. Yassı masatlar sanırım biraz daha etkili. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? Var mı bildiğiniz bıçağı hızlı işleyecek masat? Bu arada tabi ki çok pahalı olmaması da önemli. Saygılar...
-
Fiyat nedeniyle solingen i es geçersek, geçen gün Suluhan altındaki Kurban Ticaretten aldığım masattan memnunum.
-
İnternetten sipariş edebileceğim ürün tavsiyeleri benim için daha makbul. Teşekkürler...
-
Mutfak bıçaklarında kullanmak için masat almayı düşünüyorum. Elimdeki masat baya uğraştırıyor biraz daha agresif bir şey olsun istiyorum. Yassı masatlar sanırım biraz daha etkili. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? Var mı bildiğiniz bıçağı hızlı işleyecek masat? Bu arada tabi ki çok pahalı olmaması da önemli. Saygılar...
Paslanmaz çelikler için victorinox'un pratik bıçak bileme aletini tavsiye ederim ;)
-
Mutfak bıçaklarında kullanmak için masat almayı düşünüyorum. Elimdeki masat baya uğraştırıyor biraz daha agresif bir şey olsun istiyorum. Yassı masatlar sanırım biraz daha etkili. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? Var mı bildiğiniz bıçağı hızlı işleyecek masat? Bu arada tabi ki çok pahalı olmaması da önemli. Saygılar...
Paslanmaz çelikler için victorinox'un pratik bıçak bileme aletini tavsiye ederim ;)
Buna benzer bir ürün var elimde çok kısa sürede sonuç veriyor ancak istediğim keskinliği elde edemiyorum. Yağ taşı ve masatla daha dar açıda bileyleyip daha iyi sonuç alıyorum. Daha agresif bir masatım olursa taşla falan uğraşmadan daha kısa sürede hallederim diye düşündüm. Bu ürünün açısı nasıl istediğim keskinliği elde ederbilir miyim?
-
Buna benzer ürünleri kullandım, victorinox'unkini bilmiyorum.
Ama içinde sabit açılı iki karbür parça olduğunu sanıyorum.
Bunlarin sıkıntısı bir bilemede çok fazla aşındırıyor, bir kaç yıl sonra bıçağın ağzında çok bariz bir kalınlaşma oluyor.
Kisacasi bence bıçağın ömrünü kısaltıyorlar.
Mutfak bıçaklarında kullanmak için masat almayı düşünüyorum. Elimdeki masat baya uğraştırıyor biraz daha agresif bir şey olsun istiyorum. Yassı masatlar sanırım biraz daha etkili. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? Var mı bildiğiniz bıçağı hızlı işleyecek masat? Bu arada tabi ki çok pahalı olmaması da önemli. Saygılar...
Paslanmaz çelikler için victorinox'un pratik bıçak bileme aletini tavsiye ederim ;)
-
Ben tesadüfen rafta toz toprağın içinde unutulmuş bir Lansky seramik masat bulmuştum Ankara'da bir bıçakçıda. Kırılganlıklarını göz ardı ederseniz seramik masat mutfak için biçilmiş kaftan. Çok seri bir şekilde müthiş bir keskinlik yakalayabiliyorsunuz. 80 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Seramik masatları da değerlendirin derim.
-
Seramik masat deyince Ikea da unutulmamalı, Eğer bulabilirseniz.
-
Seramik masat deyince Ikea da unutulmamalı, Eğer bulabilirseniz.
Ben hiç memnun kalmadım ikea'nın masatından :-[
-
Ben hala bulamadığım için deneyemedim.
Ama forumda çok bahsi geçtiği için hatirlatmak gereği duydum.
Siz yaramaz dediginize göre, artık aramaya gerek yok.
-
Buna benzer ürünleri kullandım, victorinox'unkini bilmiyorum.
Ama içinde sabit açılı iki karbür parça olduğunu sanıyorum.
Bunlarin sıkıntısı bir bilemede çok fazla aşındırıyor, bir kaç yıl sonra bıçağın ağzında çok bariz bir kalınlaşma oluyor.
Kisacasi bence bıçağın ömrünü kısaltıyorlar.
Masat ile yapılan bilemede ağız kalınlaşması kaçınılmazdır, seramik masatta biraz daha geç olur ama yine kalınlaşma olur.
-
Ben hala bulamadığım için deneyemedim.
Ama forumda çok bahsi geçtiği için hatirlatmak gereği duydum.
Siz yaramaz dediginize göre, artık aramaya gerek yok.
Ikea'da reyon görevlisinden artık üretilmediğini öğrenmiştim.
-
Son olarak kanallı masat konusunda bilgisi olan var mı? Masatın kanallı olması iyi midir? Kanalsız modeller ile aralarında bariz fiyat farkı oluyo sizce değer mi?
-
Buna benzer ürünleri kullandım, victorinox'unkini bilmiyorum.
Ama içinde sabit açılı iki karbür parça olduğunu sanıyorum.
Bunlarin sıkıntısı bir bilemede çok fazla aşındırıyor, bir kaç yıl sonra bıçağın ağzında çok bariz bir kalınlaşma oluyor.
Kisacasi bence bıçağın ömrünü kısaltıyorlar.
Masat ile yapılan bilemede ağız kalınlaşması kaçınılmazdır, seramik masatta biraz daha geç olur ama yine kalınlaşma olur.
Peki masatlanma sebebiyle ağızı kalınlaşmışsa bıçağın bunun çaresi yok mu? Kendimiz ne yapabiliriz?
-
Kalınlaşma hemen olmayacaktır ama eninde sonunda olacaktır. Evde yapabileceğiniz en basit çözüm kalın kumdan ince kuma aliminyum oksit zımparalarla ( zımparaları su ile ıslatırsanız daha iyi olur) bileme olabilir. Biraz sabırla güzel sonuç alabilirsiniz.
-
Kalınlaşma hemen olmayacaktır ama eninde sonunda olacaktır. Evde yapabileceğiniz en basit çözüm kalın kumdan ince kuma aliminyum oksit zımparalarla ( zımparaları su ile ıslatırsanız daha iyi olur) bileme olabilir. Biraz sabırla güzel sonuç alabilirsiniz.
Üstam başını ağrıtıyorum kusura bakma düşündüm de söyle yfak çaplı düşük devirli bant zımpara makinası alsam evde kalınlaşan bıçakları ağzını düZeltsem daha yüksek kumlu zınpara takıp bileme yapsam sizce bu mümkün müdür? Ustalardan bu şekilde ev tipi makine yapan var mıdır?
-
Kalınlaşma hemen olmayacaktır ama eninde sonunda olacaktır. Evde yapabileceğiniz en basit çözüm kalın kumdan ince kuma aliminyum oksit zımparalarla ( zımparaları su ile ıslatırsanız daha iyi olur) bileme olabilir. Biraz sabırla güzel sonuç alabilirsiniz.
Üstam başını ağrıtıyorum kusura bakma düşündüm de söyle yfak çaplı düşük devirli bant zımpara makinası alsam evde kalınlaşan bıçakları ağzını düZeltsem daha yüksek kumlu zınpara takıp bileme yapsam sizce bu mümkün müdür? Ustalardan bu şekilde ev tipi makine yapan var mıdır?
Estağfurullah baş ağrısı yok çok şükür :D Olur tabii ama makinede yapılan hatanın telafisi çok zor, elde yapılan hata daha çabuk düzeltilir. İlk başlarda makinede zorlanırsınız ama zamanla alışırsınız. Bu şekilde ev tipi makine yapan var mı bilemiyorum.
-
Seramik bir masatla agresiv bir bileyleme yapabilirsiniz ama zamanla ağız kalınlaşır.Düzgün bant zımpara kullanan bıçakçılara ihtiyaç hissettikçe bileyletmek daha sonra da ağız döndükçe evde kendiniz seramik masatlama yapmak en zahmetsiz yöntemlerden biridir.
-
Seramik bir masatla agresiv bir bileyleme yapabilirsiniz ama zamanla ağız kalınlaşır.Düzgün bant zımpara kullanan bıçakçılara ihtiyaç hissettikçe bileyletmek daha sonra da ağız döndükçe evde kendiniz seramik masatlama yapmak en zahmetsiz yöntemlerden biridir.
Mutfak bıçakları için pirge tam yassı masat aldım benim hoşuma gitti 12 inç boyunda, aldığım site oldukça indirimli satıyordu ve inanılmaz ilgiliydi. Merak eden olursa satıcı bilgilerini paylaşabilirim. Belki niye onu aldın vs diyenler olabilir ama yabancı markaya 10 katı fiyat vermek istemedim. Benim sürekli alışveriş yaptığım kasap aynısını kullanıyordu. Kasap adama yetiyorsa bana da yeter diye düşündüm. Bıçaklarını bileyciye vermek istemiyorum çünkü çoğu işten anlamıyor. Ağzı kalınlaşan bir iki bıçağım var yağ taşıyla veya ustamın dediği gibi zımparayla inceltebilirsem inceltmeye çalışacağım. Bu arada kasap F. Dick Multicut almayı düşünüyormuş.
-
merhaba bileme aparatları kalınlaşan ağızlarda super işe yarar. Uygun taşlarla