Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Katlanır namlu => Konuyu başlatan: murat güleç - 14 Haziran 2011, 12:46:33
-
aslında o kadar da minik değil. şu an kaba işlemleri bitti sayılır. perçinleri çakılıp, kabze işlemi yapıldıktan sonra bitiyor. kabze içerisinde 1.5 mm 304 paslanmaz sac kullandım. ne illet birşey demir testeresi ile çok zor kesiliyor. düzgün kesebilmek için canım çıktı. delmeside ondan aşağı değil. bitmeden önce yayınlamak istemiyordum ama dayanamadım. :)
çelik : ck 67
boyu : 24.5 cm
namlu boyu : 12 cm
kabzedeki ahşap : karayemiş (bizim buralarda taflan derler)
(http://img137.imageshack.us/img137/6091/dsc01835k.jpg)
(http://img30.imageshack.us/img30/1071/dsc01830ft.jpg)
(http://img88.imageshack.us/img88/15/dsc01831yn.jpg)
(http://img691.imageshack.us/img691/9092/dsc01836rm.jpg)
-
Elinize, emeğinize sağlık Murat Bey çok güzel bir bıçak olmuş.
-
teşekkür ederim. diğer işlemleri bittikten sonra daha da güzel olacak.
-
Kolay gelsin. Çakının kullanım sırasında istemeden kapanmaması için bir güvenliği var mı?
-
teşekkür ederim. aslında olası durumlarda kapanmasını önleyecek bir sistem yok. yanlız merkezde bulunan 5 mm lik perçini sıkı bir şekilde çakıp sallanmasını ve kolay kapanması önlemeyi düşünüyorum. bu 5 mm perçinin yerine sizin yaptığınız vidalı sistemde çok güzel olur. belki vidalı yaparım.
-
çok güzel gözüküyo murat bey özellikle yöresel olarak karayemiş kullanmanız da ayrı bi hava katmış tantoya :)
-
Kilit, yay, ufak bir kuyruk vs olmadan çakı çok tehlikeli olabilir. Pim de zamanla gevşeyebilir ya da yanlışlıkla fazla çekiçlenirse namluyu aşırı sıkabilir.
-
Oturup hesapladım da, 11 yıldır karayemiş yememişim. Amcalar halalar Rize'den çıkıp İstanbul'a yerleşeli o otobüsle gelen kargolar yok 10 yıldır. Çakı falan yok gözümde, karayemiş aşerdim :(...
-
bahsettiğiniz namlunun sırta doğru geri bayılması mı yoksa kapalı konuma getirirken ki konumu mu? konu sırta doğru bayılması ise 5mm lik perçinin çaprazında bulunan 3mm perçine dayanan, namlunun delikli kısmında yaklaşık 1 cm lik kuyruk mevcut. aslında en güzeli vidalı sistem. gevşediği zaman sıkarsın sorun çözülür.
-
Tehlike çakının siz onu elinizde tutuyorken kapanması. Siz çakıyı o yönde zorlamayı amaçlamazsınız ancak bir kutup ayısı her an her yerde olabilir.
-
valla yapacak birşey yok dikkatli olmak gerekiyor.
-
Tehlike çakının siz onu elinizde tutuyorken kapanması. Siz çakıyı o yönde zorlamayı amaçlamazsınız ancak bir kutup ayısı her an her yerde olabilir.
Kutup ayısı ? ^-^
-
Fazla zorlamadan sadece basit kesme işlerinde kullandığınız sürece pek tehlike yaşamazsınız, ancak bu tarz bir çakı mekanizması maalesef geriye doğru bastırmada o pim problem yaşatır.
Kolay gelsin...
-
O pimden çok da korkmaya gerek yok. Bir çok bıçaktaki pim bundan farksız. Zaten zorlarken çok zaman namluyu baş parmak da desteklediğinden pime düşen yük de azalmış olur.
-
Fazla zorlamadan sadece basit kesme işlerinde kullandığınız sürece pek tehlike yaşamazsınız, ancak bu tarz bir çakı mekanizması maalesef geriye doğru bastırmada o pim problem yaşatır.
Kolay gelsin...
teşekkür ederim. ustam pim konusunda çözüm öneriniz nedir? :(
-
Eylem'in dediği gibi pek sorun değil, sadece zamanla pirinç deforme olabilir, belki paslanmaz pim ile değiştirseniz daha uzun soluklu kullanımı olur...
-
bıçak kapalı konumdayken açmak içinde böyle birşey düşünüyorum.
(http://img706.imageshack.us/img706/7333/dsc01838b.jpg)
(http://img807.imageshack.us/img807/5556/dsc01835i.jpg)