Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: özdemir murat - 25 Aralık 2018, 18:14:29
-
Selamlar Edc olarak düşündüğüm bıçağı ve kılıfı bugün bitirebildim. Sıcak sıcak siz değerli forumdaşlar ile paylaşmak istedim.
Çelik 3mm 1067
Isıl işlem propan ocağı + meneviş sarısı ve patlıcan moru arası meneviş.
Perdah yanaklar 800-ağız 1000 kum
Sap zeytin+ badem yağı
Pimler: 6 mm prinç boru ( öndekinin deliklerini açarken biraz dalgınlığıma geldi)
Ağırlık 120 gram sap 11 cm, namlu sırttan 7cm ağızdan 8 cm
Kılıf 3.5 mm vaketa + zeytinyağı eskitme.
(https://i.hizliresim.com/Wq9bym.jpg) (https://hizliresim.com/Wq9bym)
(https://i.hizliresim.com/36jA30.jpg) (https://hizliresim.com/36jA30)
(https://i.hizliresim.com/Rr9Q47.jpg) (https://hizliresim.com/Rr9Q47)
(https://i.hizliresim.com/pb8Ear.jpg) (https://hizliresim.com/pb8Ear)
-
Eline sağlık abi ikiside güzel olmuş.
-
Elinize sağlık. Sap formunu özellikle beğendim.
-
Elinize sağlık güzel olmuş.
-
Elinize sağlık sadece bana kabza biraz köşeli geldi ele rahatsızlık vermiyorsa sorun degil :)
-
Eline sağlık abi ikiside güzel olmuş.
Teşeklürler şaban 👍🏼
Elinize sağlık. Sap formunu özellikle beğendim.
teşekkürler cengaver hocam. Beğenmenize sevindim.
Elinize sağlık güzel olmuş.
Sağolun cavit bey.
Elinize sağlık sadece bana kabza biraz köşeli geldi ele rahatsızlık vermiyorsa sorun degil :)
Teşekkürler yunus hocam. Köşeleri Çok hafif yuvarladım pek rahatsızlık vermiyor. Baskılı işlerde kullanmadım, aslında dediğiniz gibi biraz daha yuvarlarsam fena olmaz gibi.
-
Elinize sağlık. Form ve kılıf çok güzel. Ama kabzayı 220 den başlayıp en azından 800 kuma kadar zımparalasanız (aparatsız, elinizin yumuşaklığı ile) daha güzel olacak sanki. Böylece kenarlardaki keskinliklerinde tatlı-sert kıvamına geleceğini düşünüyorum.
Saygılarımla...
-
Namlu formunu sevdim ama kabza bana köşeli gibi geldi ben olsam kabzada biraz daha işlem yapardım elinize sağlık
-
Namlu formunu sevdim ama kabza bana köşeli gibi geldi ben olsam kabzada biraz daha işlem yapardım elinize sağlık
Elinize sağlık. Form ve kılıf çok güzel. Ama kabzayı 220 den başlayıp en azından 800 kuma kadar zımparalasanız (aparatsız, elinizin yumuşaklığı ile) daha güzel olacak sanki. Böylece kenarlardaki keskinliklerinde tatlı-sert kıvamına geleceğini düşünüyorum.
Saygılarımla...
Teşekkürler. Sonradan banada köşeli görünmeye başladı, ilk fırsatta dediğiniz yöntemi uygulayacağım.