Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: İsmail Can Dilbilir - 17 Kasım 2018, 00:24:00
-
Merhabalar;
Kısa Zaman içerisinde küçük bir atölye kurabilecek kadar vakitte forumu incelemeye başladım.
Bıçak imalatını kendi geleceğim olarak düşünüp bu sektöre adım atmaya hazırlanıyordum .Uğraşlarım sonucu küçük bir adımla başlamaya yakınım.
Arada Boş durmayıp Bıçak Profillerini incelemeye başladım.
Birçok profili indirdim hem forumda paylaşılan hemde yabancı sitedekileri ve videoları inceleyerek kendime yararlı olabilecek bir adımla başlamak istiyorum.
Bu işlerde yeni olduğum için, hem heves açısından hemde el becerimi görmek amacı ile kendi tasarladığım profilleri yapmak istiyordum.
Tabiki de pratik her zaman kağıt üzerindeki tasarımdan üstün olduğundan .
Buradaki değerli hocalarımıza fikirlerini sorup eksik gördükleri kısımları .Hatalarımı,eksikliklerimi daha tasarım aşamasındayken düzeltmek için bu konuyu açtım .
(https://i.hizliresim.com/zjRZ86.jpg)
(https://i.hizliresim.com/Gmn766.png)
(https://i.hizliresim.com/y6dWYy.jpg)
(https://i.hizliresim.com/6aRB47.png)
Tasarımlar benim elimde olan plakalara göre ölçülendirilmiştir.
Beğendiyseniz İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi Geceler...
Not: Türkçem malesef çok iyi değil bu benim eksiğim. umarım anlaşılabilirim.(yanlış anlaşılmadan :) )
-
Bence ikincisini çinlilerin sebze doğrama bıçağı gibi tüm kesici ağızı düz yapsan ve sap eğimini yukarı kaldırsan daha iyi olur.
-
Bence ikincisini çinlilerin sebze doğrama bıçağı gibi tüm kesici ağızı düz yapsan ve sap eğimini yukarı kaldırsan daha iyi olur.
Güzel Fikir yaklaşık 4 derecelik pah açımı Gerekiyordu. bu ağız dayanımı nasıl olur derece yaklaşık 2-3 derece civarına düşecektir tahminen.
Çelik olarak 4mm 4116 yada 1070 düşünüyorum.