Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Katlanır namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 25 Haziran 2018, 22:52:07
-
Yeni bitirdiğim sırttan kilitli bir çakı, çok fazla abartısı olmayan iddiasız sade bir çakı oldu. Tüm iş bittikten sonra tek tek parçaları çizip şablon çıkaracaktım ama yine unutmuşum, topladıktan sonra aklıma geldi ::) ( ağız iç bükey tekerle açıldı ama teker çapı 450 mm)
Açık Boyu: 160 mm
Kapalı Boy: 97 mm
Çelik: Böhler N695
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20180611_125314.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20180611_125336.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20180611_125401.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20180611_125432.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/IMG_20180611_125554.jpg)
-
Hocam eline sağlık. Senin diğer iddiasız çalışmaların gibi buda standart üstü olmuş :). Zeytinler tamamen yapıştırma kapak şeklinde mi? Yoksa içerden tutan bir pim vs... birşey var mı?
-
Ellerine emeğine sağlık ustam, gayet güzel görünüyor. Bu aralar bende bu sırttan kilitli çakılara taktım ve şuan elimde bir tane var uğraştığım, dur bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak O:-)
-
Çok teşekkürler...
Soytürk Ustam, Sen başladıysan ortaya güzel birşey çıkacaktır eminim.
Tarık Ustam, Pivot hariç toplamda dört pim var, pivot da her iki taraftan 2 mm çıkıntılı. Bu pimlerin her biri şişirildikten sonra 1.5-2 mm kadar çıkıntılı duruyor ve ahşapta bu çıkıntıların gireceği delikler var. Sistem böyle.
-
Hocam elin kolun dert görmesin çok şık olmuş
-
Abi bıçağı gördüğüm de ilk gözüme çarpan sap kısmı oldu. Muazzam olmuş ellerine sağlık.
-
Sefa ustam, benze zeytin gibi guzel bir agac icin gizli pim cok isabetli bir tercih olmus. Sahane desenlerin butunlugu siir gibi bozulmadan devam etmis
ellerin dert gormesin
-
Hocam pimsiz çok hoş görünüyor. Ellerinize sağlık. Yine ilham alınası bir fikir. Hayram hayran izliyorum. :P
-
Çok sade ama çok şık bir bıçak olmuş Hocam, eline sağlık.
Muhakkak düşünmüşsündür detayını ama merak ettim; bıçağın daha kolay açılması için bir tırnak veya delik olmamasının bir avantaj ya da dezavantajı var mı?
-
Sefa ustam harika olmuş
emeğine sağlık
-
Eline sağlık sayın hocam, evet neve de kalıp çizimleri olsaydi belki bizim için daha iyi olabilirdi klonlardık :D
Hocam ağızda ki kablo siyirici girinti cok cok derinliği düşük mü olmuş yoksa başka bir amac doğrultusunda mi derinliği düşük bıraktınız belki fotoğraf açısından bana da öyle geliyor olabilir. Bir de taşlama hattı çok net çıkmış tebrik ederim. Benim makinelerin dayama tablalari çok sık aşınıyor hatlar bozulmaya başladı :) bu gidişle 1040 dayama tablasina veda edip 62-63 hrc lik bir sleipner yada sverker yaptırmayı deneyeceğim:)
-
Elinize sağlık.
-
Ustam yay olarak ne kullandın? Nasıl bir sistem yaptın( Bir yay ayrı olan sistem var bir de bitişik yaylı sistem)? Lineer nedir? Kalınlığı nedir? :D :D :D Amma sordum haa ^-^
-
Arkadaşlar, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, çok sağolun.
Mehmet, çakı açılırken hiç zorlanmadan açılıyor, öyle agresif bir yay kullanmadım. Bu nedenle tırnak koymadım, ayrıca tırnak buradaki bütünlüğü bozacaktı ve elim gitmedi.
Yunus, o girintiyi kablo sıyırma girintisi olarak yapmadım, o aslında bir bileme kertiği, bu kertik olduğunda en azından kertikten ileriye geçilmediği için taşlama eşiği bilemede zarar görmemiş oluyor.
Soytürk, yay olarak elimde var olan ve tavlayıp açtığım 1,5 mm lik bir yayı kullandım. düzelttikten sonra yeniden su verdim. Buradaki sistem tümleşik bir yay değil, ayrı bir yay. Bu çakıda liner yok zaten, veya ben soruyu anlamadım ::)
-
elinize sağlık Sefa ustam. sırttaki düz çizgi görünümü kalın zımparada daha belirgin oluyor inceye gittikçe kayboluyor siz kaç kumda bıraktınız sırtı? benim gördüğüm 220 gibi en fazla
-
:2up efsane olmuş elinize sağlık :2up
-
Abi ellerine sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş. Abi zeytine öyle nasıl koyu renk verdin. Bendeki biraz açık oldu da sırrını paylaşırken sevinirim. 😊
-
Sefa ustam gayet güzel ve şık olmuş. Elinize sağlık. Sapı iskelete birleştiren pimler gizli olduğu için zamanla gevşeme yapmazmı? Deliklerdeki epoxy bu kadar iyi mi tutuyor pimleri?
-
Öncelikle çok teşekkürler arkadaşlar.
Selçuk, doğru tahmin :2up 220 kumda bıraktım.
İsmail, zeytine önce sızma zeytinyağı sürüp bir gün bekledim ardından kendi yaptığım cilayla bitirdim, haklısın bir ton koyulaşıyor.
Aytunç daha önce bu şekilde birleştirdiğim bir çakıda ahşap bırakmıştı ve yeniden yapıştırmıştım. Bu pimleri çıkıntılı bırakınca ahşaptaki karşılık deliğini bol yapmamak gerekiyor, sıkı geçtiği zaman bir sorun olacağını sanmıyorum. Bunda kullandığım epoksi Alteco nun siyah renkli ( üzerinde 3Ton yazan) epoksisi, aynı epoksiyle daha önce bir baston yapıştırmıştım ve yıllarca sağlam kullanıldı. Bir şey olacağını sanmıyorum.
-
çok şık, sade ve hoş olmuş hocam elleriniz dert görmesin .
-
Sefa ustam elleriniz dert görmesin, çakı her ayrıntısı ile 10 numara olmuş gerçekten. Saygılar..
-
ellerine sağlık hocam, çok temiz bir çakı olmuş. kilitli çakı gerçekten ayrı bir planlama ve sabır istiyor. çok zarif bir sonuç çıkmış ortaya, ellerin dert görmesin.
-
Şahane olmuş SEFA ustam.namlu formu ve kapanınca namlunun küçüklüğü şahane olmuş.bende bitane yapayım dedim,meğer katlanır çakı yapmak en zoru imiş.beceremedim.(hazır satılan 2 tane çakıyı parçalayıp incelememe rağmen halen başaramadım)Keşke iç yapısını görme imkanımız olsaydı.fikir edinmek açısından iyi olurdu.
-
Ellerinize sağlık hocam. Gizli pim olayı gayet hoş olmuş. Denemek lazım.
-
Ne diyebilirim. Dehşet verici. Ben böyle bir bıçak yapsam satamam. Yastığımın altına koyar da uyurdum ya da teşbih çekme niyetine açar kapardım galiba :)
-
Yakisikli bir caki olmus ,eline saglik Sefa hoca. bu arada ülkemizde bicak yapiminin günden güne gelismesini keyifle izliyorum cok güzel :)
-
Ustam eline sağlık
Bir kilitli çakı nasıl olur da bu kadar sade
olur. Sade ve estetik, pimleri bile gizlenmiş.
-
Eline sağlık ustam. Zeytinin görüntüsünün başka hiçbir şeyle gölgelenmemesi, kesintiye uğramaması çok güzel olmuş. :2up
-
Çok şık elinize sağlık
-
Arkadaşlar, neredeyse kimseye karşılık olarak birşeyler yazmamışım, şimdi farkettim, bundan ötürü çok afedersiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağolun varolun.