Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Katlanır namlu => Konuyu başlatan: Soytürk Dönmez - 06 Mayıs 2018, 23:30:51
-
Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Yine fuar için hazırladığım, bu boyda ilk olarak lineer siz yaptığım av amaçlı çakımı sizlerle paylaşmak istedim.
Özellikleri:
Çelik: 80CrV2
Açık Uzunluğu : 22 cm.
Namlu Uzunluğu : 10 cm.
Namlu Genişliği: 2.7 cm.
Kalınlık: 4.6 mm.
Ağırlık: 86 gr.
Sertlik: 59 HRc.
-
Eline sağlık ustam
-
Eline sağlık ustam
Teşekkür ederim :)
-
Ellerine saglik ustam, kabza formu cok estetik, cok hosuma gitti :2up
-
Eline sağlık ustam, tek parça ceviz sap, çakı kapalı durumdayken çok güzel görünüyor.
Bu yaptığın katlanır mekanizmayla ilgili bir şeyi merak ettim; Çakı açık durumdayken, baş parmak için yaptığın namnunun uzantısına bastırmazsan, çakı kolayca katlanıp kapanıyor mu?
Yada şu şekilde sorayım; Ceviz sapın içinde çelik namnu kolay mı yoksa sıkıca mı hareket ediyor?
Bu tür mekanizmalı çakıları daha önce hiç kullanmadığım için kafamda canlandıramadım, o sebeple soruyorum.
-
Soytürk ustam,
Çok çok çooookkk hoşuma gitti, cevize oyma çok hoş durmuş. Başarılar diliyorum.
Saygılarımla,
-
Ellerine saglik ustam, kabza formu cok estetik, cok hosuma gitti :2up
Çok teşekkür ederim , bende liner çakılara nazaran çok daha fazla beğendim bu modeli ;)
Eline sağlık ustam, tek parça ceviz sap, çakı kapalı durumdayken çok güzel görünüyor.
Bu yaptığın katlanır mekanizmayla ilgili bir şeyi merak ettim; Çakı açık durumdayken, baş parmak için yaptığın namnunun uzantısına bastırmazsan, çakı kolayca katlanıp kapanıyor mu?
Yada şu şekilde sorayım; Ceviz sapın içinde çelik namnu kolay mı yoksa sıkıca mı hareket ediyor?
Bu tür mekanizmalı çakıları daha önce hiç kullanmadığım için kafamda canlandıramadım, o sebeple soruyorum.
Beğenmenize sevindim. Çok kolay derken kuvvet uygulamadan kapanmıyor. Pim şişirme olduğu için hafif gevşese bile iki tıkla tekrar sıkılaşır. Yalnız kılıfsız cepte bu şekilde taşınması güvenlik açısından sakıncalı elbet, bu tür çakılar da en sağlıklısı bir çantada yada kılıfta taşımak.
Soytürk ustam,
Çok çok çooookkk hoşuma gitti, cevize oyma çok hoş durmuş. Başarılar diliyorum.
Saygılarımla,
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Başarı dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ediyorum :)
-
Eline sağlık ustam çakı işine baya alıştınız iyi de yaptınız :2up
-
Harika olmuş ustam ellerine sağlık :2up çok güzel
-
harika olmuş emeğinize sağlık. higonokami japon çakılarının çok güzel bir türk tarzı olmuş :)
Kabza içinde metal kullandınız mı, içine doğru üstten bir foto rica edebilir miyiz ustam
-
Eline sağlık ustam çakı işine baya alıştınız iyi de yaptınız :2up
:) Teşekkür ederim Yunus kardeşim, işin aslı zaten çakı yapmak için bıçak yapmaya başlamıştım ama çakı en sona kaldı :D :D :D
Harika olmuş ustam ellerine sağlık :2up çok güzel
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)
harika olmuş emeğinize sağlık. higonokami japon çakılarının çok güzel bir türk tarzı olmuş :)
Kabza içinde metal kullandınız mı, içine doğru üstten bir foto rica edebilir miyiz ustam
Çok teşekkür ederim, kabze içerisinde bir tek pivot piminde pul kullanrank namlunun ahşaba değmesini engelledim, başka bir metal yok. Fotoğraf işi çok zor zira bu hafta fuarımız başladı ^-^
-
Abi ne zamandır soracağım her seferinde unutuyorum. Senin bıçaklarının çoğunu inceledim ve dikkat ettiğim kadarıyla namluların uç kısmı hep oval (çakılarda dahil) sivri uçlu bıçak ya yapmıyorsun yapıyorsan da sayısı çok az. Bunun sebebi bıçağın uç kısmının kırılmaya direncini arttırmak mı? Bunu öğrenmek istiyorum. Abi bu arada yine harika bir iş çıkarmışsın. Ellerine sağlık :)
-
güç ve estetik bir arada
emeğine sağlık
-
Abi ne zamandır soracağım her seferinde unutuyorum. Senin bıçaklarının çoğunu inceledim ve dikkat ettiğim kadarıyla namluların uç kısmı hep oval (çakılarda dahil) sivri uçlu bıçak ya yapmıyorsun yapıyorsan da sayısı çok az. Bunun sebebi bıçağın uç kısmının kırılmaya direncini arttırmak mı? Bunu öğrenmek istiyorum. Abi bu arada yine harika bir iş çıkarmışsın. Ellerine sağlık :)
İlgine çok teşekkür ederim Abdullah kardeşim, uç oval derken olması gerektiği gibi, kalından başlayıp uca doğru inceliyor ama oval olmadığı kesin ;) Uçtaki kalınlığı ölçmedim hiç ama namlunun direncini karşılayacak kalınlıkta bırakıyorum hep.
güç ve estetik bir arada
emeğine sağlık
Teşekkür ederim hocam :)
-
Abi ne zamandır soracağım her seferinde unutuyorum. Senin bıçaklarının çoğunu inceledim ve dikkat ettiğim kadarıyla namluların uç kısmı hep oval (çakılarda dahil) sivri uçlu bıçak ya yapmıyorsun yapıyorsan da sayısı çok az. Bunun sebebi bıçağın uç kısmının kırılmaya direncini arttırmak mı? Bunu öğrenmek istiyorum. Abi bu arada yine harika bir iş çıkarmışsın. Ellerine sağlık :)
İlgine çok teşekkür ederim Abdullah kardeşim, uç oval derken olması gerektiği gibi, kalından başlayıp uca doğru inceliyor ama oval olmadığı kesin ;) Uçtaki kalınlığı ölçmedim hiç ama namlunun direncini karşılayacak kalınlıkta bırakıyorum hep.
Pardon abi kavisli diyecektim oval olmuş o. :) Neyse sorumun cevabını aldım teşekkür ederim.
Elimde ekseriyette 80CrV2 olduğu için senin bu çelik üzerinde yaptığın çalışmalar ayrı bir hoşuma gidiyor. :)
-
Abi ne zamandır soracağım her seferinde unutuyorum. Senin bıçaklarının çoğunu inceledim ve dikkat ettiğim kadarıyla namluların uç kısmı hep oval (çakılarda dahil) sivri uçlu bıçak ya yapmıyorsun yapıyorsan da sayısı çok az. Bunun sebebi bıçağın uç kısmının kırılmaya direncini arttırmak mı? Bunu öğrenmek istiyorum. Abi bu arada yine harika bir iş çıkarmışsın. Ellerine sağlık :)
İlgine çok teşekkür ederim Abdullah kardeşim, uç oval derken olması gerektiği gibi, kalından başlayıp uca doğru inceliyor ama oval olmadığı kesin ;) Uçtaki kalınlığı ölçmedim hiç ama namlunun direncini karşılayacak kalınlıkta bırakıyorum hep.
Pardon abi kavisli diyecektim oval olmuş o. :) Neyse sorumun cevabını aldım teşekkür ederim.
Elimde ekseriyette 80CrV2 olduğu için senin bu çelik üzerinde yaptığın çalışmalar ayrı bir hoşuma gidiyor. :)
Faydamız oluyorsa ne mutlu bize :)