Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 23 Mart 2018, 22:36:46
-
Bir Puukko daha, sizler yeter diyene kadar devam edeceğim heralde ^-^ Ahşap dişbudak, ahşapla pirinç balçak arasındaki beyaz doku ise sığır kemiği ( kaynatılmamış). Bu Puukko aynı zamanda kuyruk uzatma yöntemi videosundaki konu mankeni olan Puukko, kendisi meşhurdur ;) Uzatmadan fotoğrafları ekleyeyim.
Çelik: Böhler N690
Toplam Boy: 245 mm
Namlu: 120 mm
Kalınlık: 4 mm
Genişlik: 26 mm
Isıl işlem: Tabloya göre, menevişleme 450 derecede 2X1,5 saat.
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/1_39.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/2_38.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/3_40.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/4_38.jpg)
(http://www.sefacabuk.com/images/urunler/5_29.jpg)
-
Elinize sağlık hocam. Bu sefer namlu sanki bir tık uzun gibi ya da foto yanıltıyor. Önceleri bu bıçaklar beni korkutuyordu. Elin namluya kayması riskini yüksek görüyordum. Hiç puukko yapmadım ama sizin çalışmaları inceledikçe çok kullanışlı bir form oldugunu düşünmeye başladım. Sanki macera içermeyen sakin doğa aktivitelerin de çok ideal bir bıçak mı, ne dersiniz?
-
Emrah, valla bir tık uzun gerçekten de, hatta ben 240 yazmışım ama 245 olacakmış ama diğer Puukko lara göre bu biraz uzun ve biraz daha uzayıp formu da az daha değişseymiş Leuku bile olurmuş.
Söylediklerine tamamen katılıyorum, bence Puukko tam söylediğin gibi bir bıçak, sakin, iddiasız ama işini yapan. Her alanda iş görüyor, her türlü aktiviteyi de çıkarabilir ama meyve sebze işini de güzelce halleder. Sağolasın.
-
Ellerine, emeğine sağlık ustam, her zaman ki gibi her yönü ile muhteşem olmuş :2up
-
Elinize sağlık ustam desenleri havya ile mi yaptınız? Birde ustam acaba tamamen deri kabzalı bir puukko yapmayı düşünüyor musunuz bu aralar? :)
-
Çok teşekkürler Soytürk,
Oğulcan, desenler havya ile yapıldı evet. deri saplı bir Puukko hiç düşünmedim, düşünürmüyüm bilemiyorum, belki ileride olur kimbilir. Sağolasın.
-
Sefa ustam ellerinize sağlık. Son 4 puukko arasında en sevdiğim bu oldu.
Duruşu bir başka. Havya ile yapılanlar, kemik ve ağızın tam açılması sanki daha hoş olmuş :)
Belki de kuyruk uzatma videosundan beri tanıdığımız bildiğimiz bir arkadaş olunca yeniden görmek hoşuma gitmiştir. Tek sebep buda olabilir :)
-
Kendi adima , pukkolari gordukce mutlu oluyorum .Hocam bu bicakta cok guzel ellerinize saglik 17. Merakla bekliyorum .
-
Elinize sağlık :2up
-
Elinize sağlık hocam, siz yapın biz bakmaktan bıkmayız emin olun. Yeterki siz böylesi güzel seyler yapıp bize ilham vermeye devam edin. :2up ben puukkoyu gereksiz bir bıçak olarak görürdüm ne yalan söyleyeyim siz böyle şaheserler yayınlandıkça bende gaza geldim birazdan hizliresim.com izin verirse bende nacizane bir şey yaptım yayınlayınca yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım :2up
-
Sefa hocam,
Elinize sağlık çok güzel bir bıçak olmuş. Hocam sormak istediğim bir konu var, taşlama açısı 6,5 -7 derece arası olmalı, öyle 10-15 gibi bariz bir açı değil, bir kısım naturel halde kalmış ve taşlama hattı çok güzel olmuş.
1. Ağız açarken kaç kum bant zımpara kullandınız? Markası nedir?
2. Elde perdah varmı?
3. Açı için aparatmı kullanıyorsunuz? Dayama tablası veya ban zımpara kafasımı açı alıyor.
Himmetiniz var olsun. Saygılarımla,
-
Sefa hocam ellerinize sağlık çok muazzam görünüyor. Sanırım sapın kavrama kabiliyetinin yüksekliğinin sebebi uzun namlu. Birde fotoğraflarda 4 mm den ince gibi duruyor. Açıdan sanırım.
Müthiş görünüyor herzamanki gibi emeğinize değmiş Hocam... Güle güle kullanın.
-
Arkadaşlar beğenmenize sevindim, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, sağolun.
Temur, açıkçası açıyı ölçmeyi düşünmedim ama hesaplanabilir elbette, sonuçta ölçüler belli.
1. Ağız açarken 40, 80, 100, 150, 180, 220, 320 kumları sırasıyla kullandım. Zımparaları buradaki bir hırdavatçıdan alıyorum, belli bir marka değil ama yumuşak bezli zımparalar.
2. Bu bıçağın hiç bir yerinde elde perdah yok.
3. Ne bir taşlama aparatım var ne de dayama tablası. Tamamen serbest elle açıyorum ağızları.
-
Arkadaşlar beğenmenize sevindim, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, sağolun.
Temur, açıkçası açıyı ölçmeyi düşünmedim ama hesaplanabilir elbette, sonuçta ölçüler belli.
1. Ağız açarken 40, 80, 100, 150, 180, 220, 320 kumları sırasıyla kullandım. Zımparaları buradaki bir hırdavatçıdan alıyorum, belli bir marka değil ama yumuşak bezli zımparalar.
2. Bu bıçağın hiç bir yerinde elde perdah yok.
3. Ne bir taşlama aparatım var ne de dayama tablası. Tamamen serbest elle açıyorum ağızları.
Cevaplarınız için teşekkür ederim hocam. Cevaplarınıza hiç şaşırmadım açıkçası, aslında tahmin ediyordum. Başarılarınızın devamını diliyorum hocam. Himmetiniz var olsun, sağlığınız sohhatiniz daim olsun.
Saygılrımla,
-
Sağolasın.
-
Sefa hocam elinize emeğinize sağlık biz size dur diyebilir miyiz hiç? Sizin eserleri gördükçe bıçak yapmayı ne kadar özlediğimi anlıyorum. Askerlik bitse de kaldığım yerden talebeliğe devam etsem diyorum.
-
8)
-
Ustam eline sağlık. Tertemiz güpgüzel bir bıçak olmuş. Ben bi bu sap malzemesinin rengine ısınamadım yoksa şahane.
-
Çook teşekkürler arkadaşlar,
Eylem, Ustam, bu dişbudak sap, yaptığım kişinin özel tercihiydi ;) ama böyle yakınca filan ben de seviyorum galiba biraz.
-
Her yönüyle harika olmuş...
-
Çok sağol, teşekkürler.
-
Elinize sağlık hocam,
Bu formu sevdiniz ve sevdirdiniz ;)
-
Teşekkürler Gökhan Ustam.