Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Kadri Engin - 05 Mart 2018, 10:55:41
-
Merhaba ustalarım,
Ham profilden yaptığım bu ufak sevimli bıçağımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Boy 15cm
Namlu 6.5cm
Kalınlık 3mm
Çelik 1075 kabon
Pimler 8mm boru pim ve 5 mm çubuk piriç
Kabza Meşe - (1000 kum zımpara sonrası ısıtılarak keten tohumuna sokulup çıkarıldı ve sonra yine 1000 kum zımpara ile zımparalandı güzel bi katman oldu ıslanıp kurusa da parlaklığını kaybetmiyor. Ele yumuşak ahşap hissi veriyor)
Isıl işlem sonrası mutfak fırınında 100 derecede meveniş yapıldı 60-61 hrc civarında sertliği olması gerekiyor.
Kılıf 2.5mm vaketa deri
Asit karartma uygulandı
(https://i.hizliresim.com/76103m.jpg)
(https://i.hizliresim.com/PlaLJv.jpg)
(https://i.hizliresim.com/gOY3ML.jpg)
(https://i.hizliresim.com/9mrJZ9.jpg)
(https://i.hizliresim.com/6JvALW.jpg)
(https://i.hizliresim.com/W7pMLL.jpg)
(https://i.hizliresim.com/3Elbn4.jpg)
(https://i.hizliresim.com/Rnp7lj.jpg)
(https://i.hizliresim.com/BLbpj9.jpg)
(https://i.hizliresim.com/Z9zblA.jpg)
(https://i.hizliresim.com/oONDJ2.jpg)
(https://i.hizliresim.com/lONaAk.jpg)
(https://i.hizliresim.com/VrzqjV.jpg)
-
Çok güzel olmuş :)
Seviyorum bu tip şekilli bıçakları , ellerinize sağlık :)
-
Çok güzel olmuş :)
Seviyorum bu tip şekilli bıçakları , ellerinize sağlık :)
Tesekkur ederim profile bakarken bana itici gelmisti ama bittikten sonra elimden birakamaz oldum ;D ;D
-
Elinize sağlık menevişi düşük tutmanızın bir sebebi var mı?Kırımı engellemek için 180-200 derece meneviş iyi olurmuş.
Ağız sertliğini kaybetmek istemiyorsaız bundan sonraki bıçaklarda en azından sırtı ve kabzayı ekstra menevişleminizi tavsiye ederim.
-
Elinize sağlık menevişi düşük tutmanızın bir sebebi var mı?Kırımı engellemek için 180-200 derece meneviş iyi olurmuş.
Ağız sertliğini kaybetmek istemiyorsaız bundan sonraki bıçaklarda en azından sırtı ve kabzayı ekstra menevişleminizi tavsiye ederim.
Tesekkurler aslinda su verirken bicagin sirt ve agzina vermeyi dusunuyorum su verirken namlunun orta kismini nasil neyle kapatacagim o konuda henuz bilgim yok . Buna tum namluya verdim deneme amacli da dusuk derecede menevis yapmayi tercih ettim biraz test bicagi gibi oldu. Dediginiz sadece sirt ve agiza menevisi nasil yapabilirim?
-
Çok güzel bir model olmuş
Kilifda çok basarili gayet itinali bir is olmuş
-
Çok güzel bir model olmuş
Kilifda çok basarili gayet itinali bir is olmuş
Cok tesekkurler ;)
-
Ellerinize emeklerinize sağlık.. güzel, şirin bir bıçak çıkartmışsınız oryaya.. ancak bileme eşiği olmasaymış veya bu kadar büyük olmasaymış daha bir güzel olurmuş sanki..
-
Ellerinize emeklerinize sağlık.. güzel, şirin bir bıçak çıkartmışsınız oryaya.. ancak bileme eşiği olmasaymış veya bu kadar büyük olmasaymış daha bir güzel olurmuş sanki..
Cok tesekkurler ben de size katiliyorum bana kalsa ufak yarim daire bi esik acardim ama ham profil bu sekilde kesilmis durumdaydi buyuzden esige mudahale etmedim :-[
-
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem :2up
-
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem :2up
Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum ;D ;D
-
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem :2up
Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum ;D ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı
-
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem :2up
Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum ;D ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı
Rica ederim ^-^ Yok firinda suyu kacabilir elimde sicak hava tabancasi isini goren gazli havyamda isitip yaga daldirdim. Sac kurutma makinasi yada cakmak da olabilir aman cakmakla kabzayi yakmayalim ;D
-
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem :2up
Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum ;D ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı
Rica ederim ^-^ Yok firinda suyu kacabilir elimde sicak hava tabancasi isini goren gazli havyamda isitip yaga daldirdim. Sac kurutma makinasi yada cakmak da olabilir aman cakmakla kabzayi yakmayalim ;D
teşekkürler ... :)
-
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem :2up
Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum ;D ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı
Rica ederim ^-^ Yok firinda suyu kacabilir elimde sicak hava tabancasi isini goren gazli havyamda isitip yaga daldirdim. Sac kurutma makinasi yada cakmak da olabilir aman cakmakla kabzayi yakmayalim ;D
teşekkürler ... :)
Rica ederi :)