Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Demircilik ve diğer metal işleri => Konuyu başlatan: Mehmet engin - 16 Ocak 2018, 00:46:27

Başlık: bursada 1060, lazer kesim, fırında ısıl işlem, bir kılıç yapmak istiyorum yardım
Gönderen: Mehmet engin - 16 Ocak 2018, 00:46:27
Selamün aleyküm kıymetli arkadaşlar.
Basit birkaç sorum var yardım alabilirsem sevinirim. Mehhmet marangozdan 1060 lama aldım önce lazer kesim sonra ağız açma peşinden bir firmada ısıl işlem ve kalan kısımlar.
kısa ve öz bir fikir katkısı olacak varmı ? 1060 en iyi ısıl işlem kömürdemi olur fırındamı ? Bursa ısıl işlem tavsiyesi varmı ?
Başlık: Ynt: bursada 1060, lazer kesim, fırında ısıl işlem, bir kılıç yapmak istiyorum yardım
Gönderen: Selim Atalay - 16 Ocak 2018, 19:42:58
Isının homojen olduğu her ortamda olur.Kömür sadece daha doğal daha nostaljik ve bazı reprödüksiyonlarda zamanın ruhuna uygun olduğu için tercih ediliyor.830-900 dereceye çıkabilen her ortam az çok işinizi görecektir.Elektrikli bir fırında homojenlik ve ısı ölçümü daha hassas o kadar.
Başlık: Ynt: bursada 1060, lazer kesim, fırında ısıl işlem, bir kılıç yapmak istiyorum yardım
Gönderen: Mehmet engin - 20 Ocak 2018, 21:52:12
Selim abi sağol.
Bursada kurumsal firmalar buna su vermek için uygun olurmu? uygun olurlarsa bu tek parçayla uğraşırlarmı ? suyla mı yağla mı iyi olur ? bir metrelik bir kılıç için 4 mm kalınlık nasıl sizce ? ağız açmayı nekadar genişletmek lazım eni 4 cm civarı ta sonuna kadar ağız açma açısını devam ettirsek nasıl olur (döner bıçaklarındaki gibi) . kabzayı tutturmak için epoksi idealmiş öğrendim peki pirinç balçaktada kullanılırmı epoksi ? 
Başlık: Ynt: bursada 1060, lazer kesim, fırında ısıl işlem, bir kılıç yapmak istiyorum yardım
Gönderen: sefaçabuk - 21 Ocak 2018, 00:40:49
Sorduğunuz sorular göz önüne alındığında konu hakkında çok fazla bilginiz ve hiç deneyiminiz yok diye düşündüm. Yanılıyorsam kusuruma bakmayınız, ama kılıç yapmaya niyetiniz var sanıyorum doğru mu?
Başlık: Ynt: bursada 1060, lazer kesim, fırında ısıl işlem, bir kılıç yapmak istiyorum yardım
Gönderen: Mehmet engin - 21 Ocak 2018, 14:21:08
evet sefa bey. isabet oldu, amatör bir deneme yapmak istiyorum
Başlık: Ynt: bursada 1060, lazer kesim, fırında ısıl işlem, bir kılıç yapmak istiyorum yardım
Gönderen: Emrah - 21 Ocak 2018, 17:51:09
Ben sorularınızdan, hiç tecrübeniz olmadığı anlamını çıkardım. Yanılıyorsam kusuruma bakmayın. Bu durum da direkt kılıç çalışmasına girmek biraz macera anlamını taşıyor. Naçizane tavsiyem, elinizde ki malzeme ile önce bir kaç bıçak yapmanız. Bu ileriyi görmenizi sağlayacaktır. Sonrasın da kılıçtan daha başarılı bir sonuç alırsınız