Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: Haznedar - 03 Ocak 2018, 10:51:16
-
Bazen diyorum biz fazla mı abartıyoruz ama yinede vazgeçmiyoruz. Yerimizde saymayalım izleyin öğrenin arkadaşlar. ??? ??? ???
https://www.facebook.com/groups/kalip/permalink/1812560408788476/
-
Bıçakların hayatını kurtarmış. :2up :2up
-
Bilmemek sorun değilde, bilmediğini bilmemek yokmu o en kötüsü.
-
O bıçak, o zımparaya bir dalarsa!!!
işte o zaman kurtarılacak hayat senin ki olur. :(
Bu yapılmaması gerekenlere örnek olmuş. :-\
-
Aynen. Bıçağı sabitlemiyor. Çok tehlikeli.
-
Çok yanlış bir iş, olanaksız koşularda tek seçenek bu olduğunda benim de yaptığım bir iş ama kesici ağza zımpara dalış yönünde bileme çok yanlış. Madem yapıyor en azından zımparanın dönüş yönü her zaman sırttan ağıza doğru olmalıydı, bir tarafı bilerken böyle ama diğer tarafı bilerken dönüş yönü tam kesici ağıza dik ve karşı geliyor, bu durumda çok rahat zımpara dalabilir. Ayrıca, 11000 devirde dönen bir zımparaya bıçağın ağzını sürdüğünüzde ortaya çıkan sıcaklığı hesap edin.
-
Altına güzel bir yorum yapayım dedim ama video üstünde bulunan önsözden sonra diyecek birşey yok. Kendiside tornacı bir ustaymış , ukalalık olarak algılayacağı endişesi içinde sessiz kalmayı düşündüm. Tehlikenin yanında metalden, çelikten anladığını düşündüğüm birine ısıl işlem, ısı, su verme vs... terimlerle yaklaşmak anlamsız olacak. Gökhan ustamızın yazdığı gibi yapılmaması gereken bir örnek olarak bulunsun :2up
-
Hiç çekinmeden cahil cesareti diyeceğim ama ustanın tornacı olması engel oluyor.
-
Bilmemek sorun değilde, bilmediğini bilmemek yokmu o en kötüsü.
Bence olayı özetleyen bir yorum olmuş bu :D
-
Eğer videodaki usta tornacı ise bunu 1000+devir li spiral ile yapmasının ustalık ile bağlantısı nerede??? Abicim al o zımpara kafalığını tak torna aynasına istediğin devire göre bıçak ile oyna... Ahhh olacaktı bi torna makinem gece yanında yatardım vallahi
-
Bir A işinde (misal: torna) usta olmanın insanı B işinde otomatikman usta yapmadığına örnek.
Tornada bir malzemeyi kafasına göre bir hızda belki tornalamaz, açar doğrusuna bakar ama bıçakta nasılsa akılda bir kural yok diye kafasına göre takılmak sebest diye mi düşündü acep?
2mm'lik Ck75'ten deri bıçkılarının su verilmiş ağızlarını kuru değil ıslak taşlıyordum ve dört saat kadar alıyordu. Sıçrayan sudan dolayı yağmurluk giyiyordum. Ondan önceki usullerde (*) kenara attığım 5-6 profili bu vatandaş kadar rahat olsam ıskartaya çıkarmaz, bir güzel satardım.
----
Önceden namluyu 4-5 saniyede bir suya daldırıp soğutuyordum ama yine de ağız yumuşuyordu.
-
Herşeyden önce işletme sahibi mutfağında böyle talaşlı bir işlemi nasıl yaptırabiliyor? 40 tane restoran da bu şekilde yapıyormuş. Arkada eleman tavaya yumurta kırıyor ve sırt sırta kıvılcımlar arkasına gelecek şekilde "usta" spiralle çalışıyor. Yumurtanın içine metal çapakları kaçmamıştır inşallah... :-[
-
Sadece metal çapakları olsa iyi, zımparadaki yapıştırıcı ve zımparayı oluşturan malzemeler de kaçıyor.
-
Sadece metal çapakları olsa iyi, zımparadaki yapıştırıcı ve zımparayı oluşturan malzemeler de kaçıyor.
😂😂😂 onda ne protein vardır, canım çekti
şöyle güzel bol talaşlı zımpara tozu çeşnili
bi menemen.
-
Ooo protein. Tam sporcu yemeği. Alırım bir tabak. ;D
-
Sadece metal çapakları olsa iyi, zımparadaki yapıştırıcı ve zımparayı oluşturan malzemeler de kaçıyor.
yeri gelmişken bir soru sormak istiyorum.Bende yakın zamanda bir mutfak bıçağını bitirmek üzereyim.Bıçağı karbon çeliğinden yapıyorum.Sormak istediğim ise bıçağa insan sağlığı açısından herhangi bir işlem uygulamam gerekir mi?