Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Tolga Yıldız - 13 Kasım 2017, 19:54:20
-
Malum yaz sezonu bitti ve şükür atölye ile buluştuk, bu zaman zarfında forumu takip etsemde aktif olarak katılım sağlayamadım. Umarım kış boyu yeni çalışmalarla açığı kapatırım :)
Uzun zamandır çin malı bir nakiri bıçağı severek ve aktif olarak kullanıyordum, Formu yapısı ağırlığı tam bana göreydi, lakin yıllara yenik düştü, kabza bir tarafa kendi bir tarafa. Durum böyle olunca bir nakiri yapmak şart oldu.
Aynı formda ve boyutlarda D2 çeliğinden bir nakiri yaptım. Sulama vakum fırında yapıldı. Özelikler şöyle;
Nakiri (Sebze doğrama bıçağı )
Çelik D2
Kalınlık 2mm
Genişlik 5 cm
Namlu boyu 19 cm
Tam boy 31 cm
Kabza Abanoz-Krom-Venge
4,5 mm paslanmaz pim
8 mm mozaik pim
Beğenilerinize sunuyorum
(https://i.hizliresim.com/LORJ0Z.jpg)
(https://i.hizliresim.com/rJNqv3.jpg)
(https://i.hizliresim.com/7y1OZN.jpg)
(https://i.hizliresim.com/POaRzO.jpg)
(https://i.hizliresim.com/g9YNRO.jpg)
-
Nefis olmuş, ellerine sağlık...
-
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :2up
-
Elinize sağlık. :2up
-
Emeğinize sağlık harika olmuş yaptığınız. Kabza uyumu muhteşem özellikle.
ben de youtube daki şu videoyu izledikten sonra alttakini sipariş vermiştim.
https://youtu.be/3XW-XdDe6j0
(https://i.hizliresim.com/g9vLDN.jpg) (https://hizliresim.com/g9vLDN)
Hatta dayanamadım Santoku da aldım bir tane :)
(https://i.hizliresim.com/PO2EJ6.jpg) (https://hizliresim.com/PO2EJ6)
-
Harika olmuş, elinize sağlık. Video da çok iyi. Sıraya koyulacak bir alışma.
-
Elinize sağlık harika duruyor,sadece tek eleştirim arkadaki mozaik pim yerine öndeki paslanmaz pim gibi yada paslanmaz bi mozaik pim dahada güzel olabilirmiş.
xx
-
Değerli yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.
-
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş,bir sorum olucaktı tek taraflı bir ağız mı açılıyor ve kaç derece açmak gerekiyor ağzı
-
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş,bir sorum olucaktı tek taraflı bir ağız mı açılıyor ve kaç derece açmak gerekiyor ağzı
Teşekkür ediyorum, tek taraflı ağzı olan nakirilerde gördüm çift taraflı ağzı olanlarınıda ancak ben çift taraflı yaptım. Açısı konusunda net bir bilgim yok, 15 - 20 derece olduğunu tahmin ediyorum ( belki daha az) , çünkü gördüklerimde ağız hayli geniş.
-
Teşekkür ederim
-
Tolga hocam çok güzel bir çalışma
Böyle farklı bıçak yapan ustalarimizi hayranlıkla izliyorum.