Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Ahşap ve marangozluk, micarta, G10, reçine, kompozit... => Konuyu başlatan: AlpercAy - 03 Haziran 2017, 21:22:44
-
Merhaba,
Elimde bulunan kok ceviz parcasindan Kuksaya basladim.
Sadece 12 mm oluklu ve duz iskarpelalarim var 2 saatte ramazan temposunda bu kadar oya bildim
(https://i.hizliresim.com/XXWRX7.jpg) (https://hizliresim.com/XXWRX7)
(https://i.hizliresim.com/bG87G8.jpg) (https://hizliresim.com/bG87G8)
(https://i.hizliresim.com/dGjgG4.jpg) (https://hizliresim.com/dGjgG4)
-
İşiniz zor valla kolay gelsin bende de vardı fakat başlamadan vazgeçtim daha güzel bi şekilde kullanma kararı aldım . kuksa hali ne kadar kullanışlı olur bilemedim .
-
başlamadan vazgeçtim daha güzel bi şekilde kullanma kararı aldım . kuksa hali ne kadar kullanışlı olur bilemedim .
Aynen, mesela güzel çakı kabzası çıkardı desenler gayet güzel.
Kolay gelsin
-
Iftardan sonra 2 saat daha calistim
Resimler geldigim son nokta degil suan icin 4,2 cm derinlige indim AMA elim su topladi:))
Bu agaci desenleri icin sectim zaten elimde bolca var merakla bitecegi gunu bekliyorum
Ayrica et kalinligi icin oneriniz nedir 8 mm yeterli mi? Sizce?
(https://i.hizliresim.com/1gP5Wj.jpg) (https://hizliresim.com/1gP5Wj)(https://i.hizliresim.com/LnPrzo.jpg) (https://hizliresim.com/LnPrzo)
-
Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum.
-
Cevizin su dayanımı hakkında tecrübesi olanlar yardımcı olabilir nasıl olduğu hakkında.Kesme tahtası olarak internette satıldığını görüyorum.Bende kesme tahtası yapmayı planlıyorum inş.
-
Kuksa için tuzlu suda kaynatma öneriliyor çatlamaması açısından. 8 mm yeterli bir kalınlık bence. Çok önce erik kökünden yaptığım kuksa ısı değişimden dolayı çatladı.
(https://i.hizliresim.com/gWjlWR.jpg) (https://hizliresim.com/gWjlWR)
-
Kuksada son durum bugun iftardan once kaba formunu verdim diyebilirim
(https://i.hizliresim.com/Prv6b8.jpg) (https://hizliresim.com/Prv6b8)
(https://i.hizliresim.com/gWjV1N.jpg) (https://hizliresim.com/gWjV1N)
(https://i.hizliresim.com/ZE2Qlg.jpg) (https://hizliresim.com/ZE2Qlg)
-
Kuksa için tuzlu suda kaynatma öneriliyor çatlamaması açısından. 8 mm yeterli bir kalınlık bence. Çok önce erik kökünden yaptığım kuksa ısı değişimden dolayı çatladı.
(https://i.hizliresim.com/gWjlWR.jpg) (https://hizliresim.com/gWjlWR)
Catlamasina cok uzuldum cok guzel olmus
Siz Tuzla suda kaynattiniz mi??
-
Kaynatmadim. Ağaç denk gelirse bir tane daha yapıcam.
-
Az once kuksami yaklasik 20 dk. Boyunca kaynattim.
(https://i.hizliresim.com/Lnd55j.jpg) (https://hizliresim.com/Lnd55j)
(https://i.hizliresim.com/r2Yzz7.jpg) (https://hizliresim.com/r2Yzz7)
(https://i.hizliresim.com/7N2335.jpg) (https://hizliresim.com/7N2335)
(https://i.hizliresim.com/PrvJJ9.jpg) (https://hizliresim.com/PrvJJ9)
-
son halini sabırsızlıkla bekliyorum, ceviz kuksa ilk kez göreceğim :)
-
Kuksami dun gece bitirdim asagida resimleri mevcut
Son Zimpara İşlemi oncesi Tuzla suda kaynatmistim daha sonra kurumasını bekledim ve ardından
Zımparalamaya başladım sırasıyla 320 kuma kadar ( sap kısmına ufak bir kakma işlemi yaptım)
Bu işlemler bittikten sonra dış yüzeyi devcon 30 min epoksi kapladım kurumasıyla birlikte 220 den baslayarak
600 kuma kadar zımparaladım. Ve Polisaj yapmaya karar verdim fakat motorum olmadıgı için bez ve dış
macunuyla elde yaptım biraz işe yaradı diyebilirim bunu zaten deneme maksatlı yapmıştım.
Zeytin yağıyla komple yağladım sabaha kadar kurumaya bıraktım az önce baktım yağı çekmiş
Bundan sonra yapmam gereken işlem var mı ayrıca henüz birşey içmedim içinden o yüzden biraz
heyecanlıyım:)) ne de olsa bunca yıldır cam bardak kullandım bakalım hayırlısı:))
(https://i.hizliresim.com/4MRW7J.jpg) (https://hizliresim.com/4MRW7J)
(https://i.hizliresim.com/OLd8YP.jpg) (https://hizliresim.com/OLd8YP)
(https://i.hizliresim.com/zBEO89.jpg) (https://hizliresim.com/zBEO89)
(https://i.hizliresim.com/G01W6V.jpg) (https://hizliresim.com/G01W6V)
(https://i.hizliresim.com/y3nJY7.jpg) (https://hizliresim.com/y3nJY7)
-
Super olmuş eline sağlık. Çay'ın içimi nasıl olur merak ettim doğrusu.
-
Elinize sağlık. Kuksa için ceviz ne kadar doğru bir seçim bilemiyorum ama ben de kuksa yapsam cevizden yapardım. Elinizde fazla ceviz varsa talibim. Bıçaklık ve kuksalık.
-
gayet güzel olmuş inş çatlamaz.
-
İnşallah çatlamaz ellerinize sağlık desenler süper :)
-
Yorumlarınız için teşekkür ederim
İnsallah çatlamaz çünkü bende çok sevdim yanlız birşey içerlen ceviz kokuyor ona çok alışamadım:))
Et kalınlıy 0,8 mm tabanla birleştiği yerde yaklaşık 12mm kadar çıkıyor hacim olarak büyük cay bardağıyla aynı fakat tabanda oymak için 4-5 mm daha pay var.
-
Güzel olmuş ve ciddi emek var ellerine sağlık. Cevizdeki gelen o kokunun gideceğini hiç sanmıyorum, sürekli gelecektir ::)
-
Güzel olmuş ve ciddi emek var ellerine sağlık. Cevizdeki gelen o kokunun gideceğini hiç sanmıyorum, sürekli gelecektir ::)
Bende konu başlığını görünce cevizile epey mesai harcamış biri olarak aklıma bu geldi, bence kuksa için özellikle kokusu sebebi ile pek uygun değil ::) Desen olarak çok uygun ama o acımtırak tat aklıma gelince pek hoş bir surat ifadem olmadı doğrusu O0
-
Güzel olmuş ve ciddi emek var ellerine sağlık. Cevizdeki gelen o kokunun gideceğini hiç sanmıyorum, sürekli gelecektir ::)
Bende konu başlığını görünce cevizile epey mesai harcamış biri olarak aklıma bu geldi, bence kuksa için özellikle kokusu sebebi ile pek uygun değil ::) Desen olarak çok uygun ama o acımtırak tat aklıma gelince pek hoş bir surat ifadem olmadı doğrusu O0
Soytürk ustam bizim ciladan sürsek kokuyu keser mi acaba?