Bıçak Sanatı - Forum
Forum Muhabbeti => Kolleksiyon, bıçak tanıtımı, incelemesi => Konuyu başlatan: Metin KILIÇ - 28 Nisan 2017, 21:32:38
-
İnceleme fırsatı bulmuşken sizinle de paylaşmak istedim.
Sadece sağ yüzü 1 cm yüksekliğinde taşlanmış.
Yanılmıyorsam 22,5 derecelik bir açıya denk geliyor.
Çelik : Bilmiyorum
Kalınlık : 4 mm.
Yüz : 3 cm.
Boy : 28 cm.
Namlu : 15 cm.
Sap : 13 cm.
Ağırlık : 280 gr.
(http://i.hizliresim.com/aLvnNQ.jpg) (http://hizliresim.com/aLvnNQ)
(http://i.hizliresim.com/8MO6L7.jpg) (http://hizliresim.com/8MO6L7)
(http://i.hizliresim.com/m3bXN0.jpg) (http://hizliresim.com/m3bXN0)
(http://i.hizliresim.com/2rdOoA.jpg) (http://hizliresim.com/2rdOoA)
(http://i.hizliresim.com/V0OQzZ.jpg) (http://hizliresim.com/V0OQzZ)
(http://i.hizliresim.com/nRdb9V.jpg) (http://hizliresim.com/nRdb9V)
(http://i.hizliresim.com/vbGaAz.jpg) (http://hizliresim.com/vbGaAz)
-
Bıçak üzerindeki dikdörtgen delik metal kılıftaki uygun yere geçirilerek tel makası olarak kullanılabiliyor.
Kürdanla test ettim. Çalışıyor. :D
(http://i.hizliresim.com/P0dGk8.jpg) (http://hizliresim.com/P0dGk8)
(http://i.hizliresim.com/gqgb8N.jpg) (http://hizliresim.com/gqgb8N)
(http://i.hizliresim.com/9QzbL8.jpg) (http://hizliresim.com/9QzbL8)
-
Metin bilgilendirme için teşekkürler.
-
Namlu çok temiz işlemmi yapıldı?
-
Bildiğim kadarıyla herhangi bir işlem görmedi. Zımpara çizgili ipek mat bir yüzeyi var.
-
Kabzaya bakınca namlu çok temiz geldi gözüme o yüzden sordum. Teşekkürler.
Bildiğim kadarıyla herhangi bir işlem görmedi. Zımpara çizgili ipek mat bir yüzeyi var.
-
Ustam kürdan değil civi ile denemişliğim var kesiyor. Muhtemelen askeri birlikte bulunan bir kasatura onun için fazla kullanılmadığı ve kılıf tan çok çıkmadığı için namlu bakımlı diye tahmin ediyorum. Sağgılar
-
İnceleme fırsatı bulmuşken sizinle de paylaşmak istedim.
Sadece sağ yüzü 1 cm yüksekliğinde taşlanmış.
Yanılmıyorsam 22,5 derecelik bir açıya denk geliyor.
Çelik : Bilmiyorum
Kalınlık : 4 mm.
Yüz : 3 cm.
Boy : 28 cm.
Namlu : 15 cm.
Sap : 13 cm.
Ağırlık : 280 gr.
(http://i.hizliresim.com/aLvnNQ.jpg) (http://hizliresim.com/aLvnNQ)
(http://i.hizliresim.com/8MO6L7.jpg) (http://hizliresim.com/8MO6L7)
(http://i.hizliresim.com/m3bXN0.jpg) (http://hizliresim.com/m3bXN0)
(http://i.hizliresim.com/2rdOoA.jpg) (http://hizliresim.com/2rdOoA)
(http://i.hizliresim.com/V0OQzZ.jpg) (http://hizliresim.com/V0OQzZ)
(http://i.hizliresim.com/nRdb9V.jpg) (http://hizliresim.com/nRdb9V)
(http://i.hizliresim.com/vbGaAz.jpg) (http://hizliresim.com/vbGaAz)
Benim gördüğüm Ak süngüsünün kenarları Keskin değildi ve ortasında kan oluğu olan (oluk konusunda yanılıyor olabilirim) sadece delme özelliği olan ve kapatıldığı zaman silahı tutan kişiye dönen bi yapısı vardı. Yani geriye doğru katlanıyordu.
-
Ak47 süngüsünü askerlik yaparken ilk defa görmüştüm. Bu da ikinci oldu. İlki de bunun gibiydi.
Tabi başka modeller de olabilir.
-
Ak47 süngüsünü askerlik yaparken ilk defa görmüştüm. Bu da ikinci oldu. İlki de bunun gibiydi.
Tabi başka modeller de olabilir.
Tam olarak buydu benim gördüğüm.
Çin yapımı olan Ak lerde varmış bunlar.
https://youtu.be/XY0p31iw82w
-
Paylaşım için teşekkürler. Kesici ağız yapısı çok ilginç geldi. Tek taraflı açılmış ve fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla ikinci bir kesici ağız yok. Neden böyle yapılmış acaba? Kullanımda nasıl bir avantajı olabilir?
-
Tek yüzü açılmış mutfak bıçaklarında ince doğrama ve geride düz bir yüzey bırakma avantajlarından bahsediliyor. Ahşapta da -iskarpela gibi- açı kontrolü ve düz yüzey faktörü var.
Başkaca bir şey varsa ustalarımız söyler. :)
-
Tek yüzü açılmış mutfak bıçaklarında ince doğrama ve geride düz bir yüzey bırakma avantajlarından bahsediliyor. Ahşapta da -iskarpela gibi- açı kontrolü ve düz yüzey faktörü var.
Başkaca bir şey varsa ustalarımız söyler. :)
Yaptığım bıçağın ağzını açma kolaylığından dolayı aynı bu AK süngüsünde ki gibi tek taraflı açmak istiyorum. Bi sakıncası var mı sizce?
-
Tek yüzü açılmış mutfak bıçaklarında ince doğrama ve geride düz bir yüzey bırakma avantajlarından bahsediliyor. Ahşapta da -iskarpela gibi- açı kontrolü ve düz yüzey faktörü var.
Başkaca bir şey varsa ustalarımız söyler. :)
Yaptığım bıçağın ağzını açma kolaylığından dolayı aynı bu AK süngüsünde ki gibi tek taraflı açmak istiyorum. Bi sakıncası var mı sizce?
Bkz.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6030.0
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5297.0
-
Tek yüzü açılmış mutfak bıçaklarında ince doğrama ve geride düz bir yüzey bırakma avantajlarından bahsediliyor. Ahşapta da -iskarpela gibi- açı kontrolü ve düz yüzey faktörü var.
Başkaca bir şey varsa ustalarımız söyler. :)
Yaptığım bıçağın ağzını açma kolaylığından dolayı aynı bu AK süngüsünde ki gibi tek taraflı açmak istiyorum. Bi sakıncası var mı sizce?
Bkz.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6030.0
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5297.0
İlaç gibi geldi bana. Hem Keskin bi görünüşü hemde sıradanlıktan uzak bi görünüşü olacak. En önemli avantajı da senin dediğin gibi ağız açma kolaylığı. Bugün girişiyorum o zaman yapmaya.
-
Ak47 süngüsünün üç-dört farklı modelini gördüm. Bendeki de bu şekilde..
(http://i.hizliresim.com/R0ZRD7.jpg) (http://hizliresim.com/R0ZRD7)
(http://i.hizliresim.com/37ZJz0.jpg) (http://hizliresim.com/37ZJz0)
(http://i.hizliresim.com/p03Vnr.jpg) (http://hizliresim.com/p03Vnr)
-
Benimde elime geçen hafta geçti. Koleksiyona koymadan önce küçük bir bakım yaptırmak için ustama götürdüm. Bu sayede biraz da inceleme dırsatım oldu. Ustamın ilk dikkatini çeken şey namlunun çok yumuşak olduğuydu. Üzerinde biraz çalışınca su verilmediğini söyledi. İlginç olan şey şu ki süngü olarak yapılmış bir üründe neden yumuşak bir çelik kullanıldığı. Konu hakkında ustalarımız bizi aydınlatırsa çok mutlu olurum. Saygılar
-
Benimde elime geçen hafta geçti. Koleksiyona koymadan önce küçük bir bakım yaptırmak için ustama götürdüm. Bu sayede biraz da inceleme dırsatım oldu. Ustamın ilk dikkatini çeken şey namlunun çok yumuşak olduğuydu. Üzerinde biraz çalışınca su verilmediğini söyledi. İlginç olan şey şu ki süngü olarak yapılmış bir üründe neden yumuşak bir çelik kullanıldığı. Konu hakkında ustalarımız bizi aydınlatırsa çok mutlu olurum. Saygılar
Muhtemelen sizdekinin suyu kaçmıştır ama şöyle bir gerçek var bana da getirmişlerdi benim de ilk fark ettiğim çok sert olmadığı idi ama suyu da vardı. Zaten mantıklı olan hizmet için yapılmış bir bıçağın çok sert olmasının doğru olmadığı. Ne kadar sert olursa o kadar çok kırılma riski var, çok yumuşak olursa da çabuk körelecek. Benim tahminim bana gelen kasaturanın 57 Hrc civarı idi sertliği ki bence amacına göre gayet ideal bir sertlik.