Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Dekorasyon (ve damga) => Konuyu başlatan: yusufsarac98 - 11 Mart 2017, 21:01:00
-
Öncelikler bütün abilerime merhaba (19 yaşındayım forumda benden küçüklerin olduğunu sanmıyorum ) Ben forumda yeniyim umarım doğru yere açmışımdır konuyu .
Öncelikle bıçak maceramı anlatıp sonra bikaç sorum var onlara geçicem izninizle .
Ben kampçıyım , dağda bayırda doğada her türlü şartta kullanabilmek için bıçak almak istiyordum. Beğendiğim bıçaklar çok pahalı olunca bende farklı bir çözüm arayarak internetten sipariş verdim.
Full tang bushcraft bir bıçak istiyordum ve çeliğinin araştırmalarıma göre N690 ve N695(440C) olmasına karar verdim. İnternetten sipariş ettiklerim :
1) Böhler N690 full tang , toplam 22.5 cm çelik , namlusu 12.5 cm
2) pirinç pim
3) kabza için Cocobola Ağacı
Bıçağın boyu biraz büyük oldu ama ince işlerden ziyade dal falan keser ederken güçlü ağır ve sağlam olmasını istediğim için öyle seçtim. Mor renkli bıçak sapı olsun istedim ve cocobola ağacı gerçekten hosuma gitti siyah desenler ve mor rengiyle .
Sorularım şunlar abilerim ,
1) Bıçağın sapını BURSA da bir bıçakcıya yaptırcam , sonra ince zimpara ile parlatıp yağlamam gerekiyor bildiğim kadarıyla ve ağacın renginin güzel gözükmesi benim için çok önemli. Keten yağı mı sürmem en etkili olur yoksa tung yağı falan mı ? Dediğim gibi renk çok koyulasmasin ama canlı dursun istiyorum en iyi hangi yağ olur ?
2) BURSA da Bıçağın sapını yaptırmak bana kaç liraya mal olur ? Bıçak pim ve ağacını ben götürecem. Bıçakcı sadece tahtaya şekil verip pimlerle sabitlicek çeliğe , bursa da nerde ve kac liraya yaptirirkm yaklaşık?
Abilerim bıçak konusunda bilgim yok denecek kadar az . cevaplarinizda anlayamayacağım terimler kullanmazsaniz sevinirim. Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim. :)
-
cocbolo ağaca bişey sürmene gerek yok.
2000 kum zımparaya kadar sırayla çık.
polisajla parlat yeterli
-
eğer suya çok fazla gelirse ben japon yapıştırıcısı ile sonlanmasından yanayım.Bana düşmez ama kendiniz şekil verseniz şekli, bıçağınız daha kıymetli olur sizin için.
-
eğer suya çok fazla gelirse ben japon yapıştırıcısı ile sonlanmasından yanayım.Bana düşmez ama kendiniz şekil verseniz şekli, bıçağınız daha kıymetli olur sizin için.
cocobolo pelesenk zeytin gibi yağlı ağaçlarda japon pek tutunamıyor.
-
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim abimlerim:)
Bıçağın kabzasını kendim yapabileceğim iskarpela vs. Hiçbir alet edavatım yok. Mecbur yaptırıcam bıçakcıya ..
-
Bir tane eğe ve bir kaç tabaka zımpara ile hepsini kendin yapabilirsin.
Toplamda sana maliyeti 50 lirayı geçmez bütün malzemelerin.
-
Abi pimlerin deliklerini nasıl delicem , hangi zimparalardan alacağımı bilmiyorum. Vaktiniz var ise özelden veya whatsapptan konusabilirmiyiz kendim yapmayı isterim çünkü sonuçta el emeği yani :)
-
Merhaba ben borsadayım bıçağının sapını ücretsiz yapabilirim hatta beraber yapabiliriz
-
Abi bu gerçekten çok güzel bi teklif :) :) beraber yapsak süper olur , hem görmüş öğrenmiş olurum . abi gerçekten çok teşekkür ederim..
-
yani formda o kadar çok bilgi varki iyi okumanızı tavsiye ederim...
nacizane fikrime gelince youtube ye ahşap koruma cilası yapımı arattır kendin yap daha zevkli oluyo hemde basit malzemelerle
-
Merhaba ben borsadayım bıçağının sapını ücretsiz yapabilirim hatta beraber yapabiliriz
Abi bu gerçekten çok güzel bi teklif :) :) beraber yapsak süper olur , hem görmüş öğrenmiş olurum . abi gerçekten çok teşekkür ederim..
Olur da birlikte çalışırsanız çalışmayı fotoğrafla yayınlamanız çok makbule geçer. 8)
-
Tamam Eylem abi sözüm olsun :)
-
Ozelden iletişim bilgilerini atarmısın
-
Yazdım özelden abi :)